IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

18 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cziterzy, Czy to koniec e-gamingu ?
falubaz
post 13:19, 15 03 2006
Post #41

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

sry ale te dane sa bzdurne tbh. najwiecej szitu jest w AA. i kazdy szanujacy sie gracz aa ci to powie. tam wiecej czitow lazi niz czystych.
Go to the top of the page

+Quote Post
jarpen
post 22:49, 15 03 2006
Post #42

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3186

imo cod2 wyprzeda, bo aa i et sa duzo dluzej, a czitow wydanych na dany okres czasy jest miej.
chodzi mi o to, ze do et jest w ogole wiecej czitow, ale pojawaiaja sie z mniejsza czestotliwoscia, bo do cod2 nie ma na razie zadnego antyczita.

+Quote Post
Tapp
post 20:21, 16 03 2006
Post #43

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3197

wow, jak ja tu często pisze laugh.gif Chciałem napisać coś w sprawie cheaterów z UPC. Ostatnio jestem zorientowany w tej sprawie. Ci goście to [nC] - Net Coders. Gra ich 2-3 na UPC. Jeden "na1rda" - to Polak, ma private bota za 100$, drugi to "Mef" - nie wiem jakiej narodowości, też private bot i na końcu "gS" - pełny nick Geenstijl, założyciel NetCoders.

Zapraszam na forum UPC:

http://gry.upc.pl/forum/viewtopic.php?t=11...a1eac6f5a06c14d

Tam jest wątek w którym na1rda przyznaje się do umowy ze sceną ET w związku z cheatami ph34r.gif Jest to fragment rozmowy na GG dry.gif A w tej umowie jest ustalone, że cheaterzy z nC będą grać tylko na UPC. Jeśli to jest prawda, to jest jakaś paranoja, aby czołówka sceny zgadzała się na cheatowanie, nawet na ffa ph34r.gif

+Quote Post
evil_lord
post 20:29, 16 03 2006
Post #44

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

ładne jaja

mysle ze te kontakty są całkiem możliwe... huh.gif

+Quote Post
falubaz
post 22:12, 16 03 2006
Post #45

Oberst
Ikona Grupy

zglaszam projekt komisji sledczej!!11111111111

podejrzanym jest Dmitri! biggrin.gif

a tak to #care XD niech se gra na ffa, zreszta na jakim on jest poziomie intelektualnym zeby wydac 330 pln na czita?

zreszta mozecie dawac kicki, prosic admina o bany do skutku etc. wyjsc macie duzo. w tym wyjscie z serwera. na szczescie problem et mnie nie dotyczy ;[

+Quote Post
ymma
post 2:07, 17 03 2006
Post #46

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

Widze rozpasało się pospólstwo okrótnie ph34r.gif Co te biedne, małe debile mają w głowach, że bawią ich takie rzeczy? I jeszcze pewnie myśla, że mają jakaś władze, bo kogoś tam mogą upupić. To już nie żałośc bierze, ale przerażenie, ze takie toto chodzi po świecie a nie siedzi w poprawczaku. Chyba zapisze się do LPR i przeforsuję ustawę o koniczności wybijania pierdół z głów pociech za pomocą mokrego, skórzanego pasa przez ojców, matki, nauczycieli, ciotki, księży, sąsiadki, kierowców autobusów, pań w monopolowym itp. Jak można wywalić tyle kasy, poświęcić tyle czasu i zachodu na...no właśnie na co? Po co? Co taki frajer ma z tego? Satysfakcję, że potrzebuje "wspomagaczy" żeby nie być ostatnim na serwerze ffa? ohmy.gif To może zrobiłby ktoś jakiegoś prv czita na mózg?

+Quote Post
rudy^
post 10:37, 17 03 2006
Post #47

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4398

na1rda jest bardzo, że tak powiem DUMNY z tego, że jest cheaterem, że posiada swojego bota za 100$ i jest w netcoders. Z tego powodu zaczął rozmawiać z przedstawicielami takich clanów jak tC, kN, FF, uvm, icp, oraz innych ważniejszych, polskich clanów. Pokazał im możliwości swojego bota, pojechał najlepszych graczy w polsce na nim, pokazał im screeny, dema, pokazał co robi z graczami, którzy są jak on to mówi "zbyt ambitni", a widocznie ktoś z liczących się ludzi na polskiej scenie et, np. mr0zu (to jedynie przykład) kapitan polskiej reprezentacji et, czy abus3r z tC (jego ulubieniec), mógł zagadać do na1rdy z prośbą aby netcoders grali jedynie na serwerach upc, uważanych przez wszystkie "sławy" (unoszący się dumą p@!@nci :/ jedynym, sławnym i porządnym gościem był doct0r i gatess...) za serwer warzywny.

huh.gif

+Quote Post
Swiety
post 16:02, 17 03 2006
Post #48

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Balcerowicz musi odejść !!!

+Quote Post
Tapp
post 17:06, 17 03 2006
Post #49

Oberschutze
Ikona Grupy

Święty, twoja odpowiedź wygląda jakbyś coś miał do ukrycia tongue.gif

+Quote Post
Swiety
post 18:59, 17 03 2006
Post #50

General
Ikona Grupy

Moja odpowiedź gówno znaczy podobnie jak i większość wypowiedzi na tym forum.

Wracając do tematu i topiku na upc.

Nazywanie kolesi używających stuff z netcoders debilami, dzieciakami, zjebami itd nic nie da. Oni poprostu nimi są a to że nazwiemy go słusznie debilem to nie zmieni faktu, że koleś bezkarnie sobie hasa po serwerach z aimbotem.

Tapp jakbyś trochę poczytał to forum (np FAQ) lub coś innego to byś wiedział że Guid jest dostępny dla wszystkich, nie tylko dla adminów serwerów. Guid ma cie identyfikować przed PB, serwerem ET i adminami.

http://www.yawn.be/findPlayer.yawn?nick=&p...996&gamecode=ET

To że ktoś jeszcze zna twój guid to nie jest żadna tragedia. Cały system na tym polega żeby twój guid znać.
To tak jakbyś podał swój numer telefonu i adres zamiekszania.
Dotychczas ten system działał tak że praktycznie znajomość twojegu guidu oznaczała że nikt inny nie może grać z twoim guidem chociaż wszyscy mogą go znać. Te guidy są generowane na podstawie numeru etkey oraz komponentów w kompie. Generowane a dokładnie szyfrowane mocnymi kluczami prywatno-publicznymi (stąd wszyscy znają twój gudi ale nie mogą z nim grać). W teorii aby złamać taki szyfr potrzebaby bardzo dużo czasu.

Jednak ostatnio pojawiły się pogłoski czy też sytuacje, że ludie grali z guidami innych ludzi zupełnie nieświadomych tego, lub też pokazywali ponoć innym że mogą zagrać z ich guidami.
Admini Pbbans mówią że się nie da ale ponoć się da (nie widziałem tego, mówię to co słyszałem).

I to właśnie jest najgorsze w tym wszystkim. Nie te aimboty i inne rzeczy ale właśnie możliwość podszywania się.

Swoją drogą to trzeba mieć niezły tupecik żeby startować do dobrych klanów nie jako gracz tylko jako operator aimbota i wogóle tego nie ukrywać. Całe szczęście ze coraz mniej albo wogóle nie gram w ET bo robi się tutaj syf (syf zawsze był ale teraz to jest max syf)

A jak chcecie kopać cziterów to na refów nie wybierajcie warzyw, które nie potrafią odróżnić dobrego gracza od czitera.

+Quote Post
Tapp
post 19:42, 17 03 2006
Post #51

Oberschutze
Ikona Grupy

Wiem, że GUID jest dostępny dla wszystkich i że można go sprawdzić. Ale troche mnie niepokoi sprawa związana z używaniem czyjegoś GUIDu... Doba, j.ebać tych cziterów. Dzieciaki kupiły prv boty za pieniądze ciężko harujących starych i się podniecają, że potrafią zabić x osób pod rząd. Skąd się tacy biorą, to ja nie mam pojęcia. I jeszcze myślą, że są wielkimi hackerami...

A tak propo, chyba nie ma takiej gry w której nie ma syfu. Wiem coś o tym, byłem kiedyś związany ze sceną MOHAA - tam na każdym publicu był min. 1 cheater laugh.gif , nie mówiąc o klanówkach. Głównie było to spowodowane brakiem programu vide PB. Wymyślili program zabezpieczający DMV, schaczyli go tak szybko jak powstał. Nie wiem jak teraz jest, ale mi się wydaje, że nic się tam nie zmieniło... Więc nie ma gier w których nie ma syfu. Zawsze się znajdzie taki jeden co grać nie umie, więc sobie napisze/kupi bota i będzie tak grał. Tu chyba trzeba by było wprowadzić system autodestrukcji kompa za używanie czitów laugh.gif

End of transmission i tyle ph34r.gif

+Quote Post
conish
post 22:22, 17 03 2006
Post #52

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

ten program to sie nazywal dmw. a w mohaa to do cheatow uzywano nawet gg.

+Quote Post
Artlight
post 23:52, 17 03 2006
Post #53

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 765

QUOTE(Tapp @ 19:21, 16 03 2006) [snapback]57189[/snapback]

Tam jest wątek w którym na1rda przyznaje się do umowy ze sceną ET w związku z cheatami

gdzies tu czytalem jak to rachet opowiadal o tym jak to znalezli czitera na UPC i grali na ICP... itp.. itd... Moze to wlasnie wtedy, podczas kontaktow z czolowym zawodnikiem czolowego klanu PL, powstala ta slawna umowa obejmujaca cala scene - taki wiecie nasz scenowy okragly stol. no jesli tak, to kto wie czy rachet nie bedzie musial jak walesa skakac przez plot na nastepnym lanie, albo nawet pomocne dlonie go przerzuca ;ddd

+Quote Post
splajn
post 1:49, 18 03 2006
Post #54

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 190

QUOTE(conish @ 23:22, 17 03 2006) [snapback]57207[/snapback]

ten program to sie nazywal dmw. a w mohaa to do cheatow uzywano nawet gg.

w et swego czasu tez, ale tego nie pamieta nawet swiety wink.gif

+Quote Post
urban
post 12:58, 18 03 2006
Post #55

Schutze

Nr użytkownika: 2773

Skoro powstał taki topic to zobaczcie koniecznie te demko które zostało nakręcone pare dni temu na servie ICP przez neona (thx) , ale sam byłem swiadkiem tego i widzialem to.
Demko:
http://rapidshare.de/files/15794452/cziter.dm_84.html

Nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie guid tego "gracza" który jest identyczny jak guid termita;o

53D0AD51F0E75A72CDEB535EB5EC681183C179DC

http://www.yawn.be/findPlayer.yawn?nick=&p...9DC&gamecode=ET

Nie wiem czy to naprawde termit czitował, czy to jakis fake który zmienił guid na termita i chciał mu zj**** opinie na scenie, ja tylko przedstawiam dowody wnioski wyciągnijcie sami.

+Quote Post
evil_lord
post 13:00, 18 03 2006
Post #56

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

QUOTE(Artlight @ 22:52, 17 03 2006) [snapback]57208[/snapback]

gdzies tu czytalem jak to rachet opowiadal o tym jak to znalezli czitera na UPC i grali na ICP... itp.. itd... Moze to wlasnie wtedy, podczas kontaktow z czolowym zawodnikiem czolowego klanu PL, powstala ta slawna umowa obejmujaca cala scene - taki wiecie nasz scenowy okragly stol. no jesli tak, to kto wie czy rachet nie bedzie musial jak walesa skakac przez plot na nastepnym lanie, albo nawet pomocne dlonie go przerzuca ;ddd

hahah nie mogę biggrin.gif

+Quote Post
Tapp
post 14:43, 18 03 2006
Post #57

Oberschutze
Ikona Grupy

obejrzałem demko i sam nie wiem... czy ty jednak możliwe, aby podszyć się pod czyjś GUID ? Więc mamy dwie możliwe odpowiedzi:

1. Termit po ciężkim dniu zapewnia sobie troche rozrywki

lub

2. Ktoś się podszył pod jego GUID

ph34r.gif

+Quote Post
falubaz
post 15:03, 18 03 2006
Post #58

Oberst
Ikona Grupy

raczej pod!@#anie sie pod guid, termit juz wystarczajaco duzo gral i mial do czynienia z czitami zeby walnac teraz taki zonk. dema nie jestem w stanie ogladnac z powodu braku et, ale commentsy na ircu sa jednoznaczne ze to zdrowy czit XD

+Quote Post
Swiety
post 16:37, 18 03 2006
Post #59

General
Ikona Grupy

QUOTE(Artlight @ 22:52, 17 03 2006) [snapback]57208[/snapback]

1) Umawiali się w Magdalence ?

To my razem z człowiekiem koniem Dr.Frankensteinem z LPR, kaczymi kuprami z PIS oraz biedakami w Maybachach z SamoAtaku ten UKŁAD obalimy.
Balcerowicz musi odejść !!!

Bawią mnie komentarze niektórych że "Ta samozwańcza elita porozumiewa sięz cziterami za naszymi plecami i my nic o tym nie wiemy ? Pod trybunał stanu z nimi !!! " i że "Scena porozumiała się z cziterami"
- pierwszy ROTFL - jaka scena ??
- drugi jeśli faktycznie tak było to jak inaczej mieli z debilami gadać ? Pokazali im jakiś warzywniak, żeby gówna nie roznosili wszędzie.

Czym większa scena tym więcej syfu. Jak jest jakiś serwer na 1500 slotów i cały czas jest full, to jesli wejdzie cziter a wyjdzie 500 graczy to jeszcze zostanie 1000 którzy nie wyjdą. Przy kameralnych serwerach taki koleś jest dość szybko kopany albo nie ma z kim grać.

2) Termit okazał się tym "ambitnym" dla spermojadów (pryszczojadów ??) z NC, albo co raczej mało prawdopodobne już tak miał wszystko w dupie, że było mu wszystko jedno.
Te wszystkie identyfikowania po guidzie to możecie sobie spuścić wraz z wodą w klozecie.
Jak powiedział jeden z naszych reprezentantów

Jesli już przyłapaliście kogoś to starajcie się wydobyć jego numer ip. Co prawda to najmniej skuteczna metoda bo 50% ludzi ma dynamiczne co zwłaszcza przy szerokich klasach ip (jak np Neostrada) uniemożliwia praktycznie banowanie po ip, ale dobre przynajmniej te 50%.

O ile pierwszy lepszy zjeb który czuje się wielkim hackerem bo kupił sobie program a sam ledwo potrafi komputer włączyć, może łatwo omijać PB to już podszywanie się pod cudzy adres IP nie jest takie hop-siup.

Ale jest jakaś iskierka nadziei. Panowie używający tego stuffu czują się za bardzo bezkarni. Normalny człowiek to by się z tym krył a nie jeszcze chwalił. Podobnie jak w życiu, jak koleś chwali się na lewo i prawo ile on to tirów okradł i ludzi sprzątnął, jeździ luksusową bryką nie pracując nigdzie to prędzej czy później wpadnie.
Kolesie używający po hamsku aimbota to jedna strona medalu. Druga to kolesie używający aimbotów w trybie human mode gdzie trudno odróżnić skilled player od czitera. Ilu ich jest ? Nie wiadomo.

Jak powiedział jedne z naszych reprezentantów nie ufa już nikomu, dopóki nie zobaczy jego w ackji na LAN-ie. I niestety po wielu latach gry online w fpp na starość mi przyszło doczekać takich czasów, kiedy faktycznie trudno ufać w real skill.

W chwili obecnej jednymy sensownym rozwiązaniem jest całkowite jebanie FFA. Tylko że każda scena bez tego wyśmiewanego FFA prędzej czy później pada lub bardzo kurczy się.

+Quote Post
jarpen
post 23:19, 18 03 2006
Post #60

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

nawet idiota, ktory nei umie wlaczyc komputera moze sobie zdjac bana za jedyne 150zl smile.gif i podobno dziala.
http://allegro.pl/item91822925_hardware_ba...territory_.html
wiem ze mozna za darmo, ale jak widac 2 frajerow juz kupilo.

+Quote Post

18 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi