Moim zdaniem temu Jakubowi sie nudzi i podszywa sie pod tagi i bluzga. A potem : Ci (jakis przykładowy klan) to bluzgaja wszystkich i nie warto z nimi grac. Oczywiscie to przykład.
Podszywajacego sie i do tego Osmieszajacego kogos mozna smialo nazwac LAMĄ!!!!!!! To jest hamsto 1 stopnia!!! NIe lubie takiego czegos!
hamstwo-błąd. Chamstwo-tak jest dobrze.
Podszywanie podszywaniem,często to sprawa przypadków. Po takich topicach zmniejszy się ilość tych baranów.
evil_lord
19:14, 29 01 2004
Tak, to z pewnością Jakub z klanu PZ, Winter i FM........ech czy jemu się naprawdę nudzi? SL debile, 13th cioty.....nie jestem pewien ale widziałem na kilku servach tego gostka z innym tagiem (tzn. innego klanu ). Więc jak widzicie na servie Jakub, lub jakiś tag + coś co obraża, to vote kick......inaczej nie można !

przed chwila na DoD 2
az przykro za cos takiego sie dzieje DAMIANOS rozumiem ze chcial bys grac w takim klanie (no ale kto nie

) ale zeby takie cos robic znam =NBK= i troche ch$@#ke zrobiles i osmieszyles klan
| QUOTE (zUBER @ 12:49, 2 02 2004) |
 przed chwila na DoD 2 |
dzieki zuberku za screena 
dobrze ze jeszcze sa tacy, ktorzy szanuja czyjas prace
a NBK ? coz, sami soba wlasnie zaprezentowali co potrafia, ale tak to juz jest ze za jednego p@!@nta musi cierpiec caly klan
Ta fajnie ale graczy ET jest dos sporo wiec niekiedy nicki sie powtarzaja ale poto sa kolory szanse ze ktos przez przypadek bedzie mial takie same kolory jak pierwowzor jest naprawde mala . Wiec wiadomo identyczny tak to poprostu prowokacja. Sam osobiescie mam kilku imienikow ale o roznych kolorach oczywiscie i nie mam im tego zazle bo kto udowodni ze byl pierwowzorem.....
Taki screen (chodzi mi o wielkość) jak podał zUBER (nie posądzam ciebie zUBER o nic, broń Boże !) jest łatwo zmontować. Lepiej by było abyś podał większą część tego screena, a najlepiej to cały.
SMG a zastanow sie po co mialby montowac takiego screena ? :/
| QUOTE (HawK_ @ 19:54, 3 02 2004) |
| Ta fajnie ale graczy ET jest dos sporo wiec niekiedy nicki sie powtarzaja ale poto sa kolory szanse ze ktos przez przypadek bedzie mial takie same kolory jak pierwowzor jest naprawde mala . Wiec wiadomo identyczny tak to poprostu prowokacja. Sam osobiescie mam kilku imienikow ale o roznych kolorach oczywiscie i nie mam im tego zazle bo kto udowodni ze byl pierwowzorem..... |
O kurcze czytam i cie nie rozumiem. Przeciez damianos nie podszywal sie pod damianosa tylko pod tag klanu poison i sorry, ale wydaje mi sie, ze poison chyba duza wiekszosc zna, a na pewno ci co sa w klanach. Podszywanie sie pod taga jest naprawde perfidna sprawa.
Po co zUBER mialby montowac scr?? Czyzbys drogi sherlocku smg wyczuwal tu jakas intryge jaka szyskuje zUBER. Pilnujemy sie to mzoe byc prowokacja. ROTFL.
btw. Bardzo dobrze, ze zUBER umiescil taki maly wycinek scr., bo sie szybciej laduje i mniej miejsca zajumuje.
Czy wy mnie rozumiecie ?! Czy ja napisałem "O jejku to napewno on to zmontawał" NIE ! na miłość boską. A co do ciebie Thoro, to ja tylko napisałem, że to dowód niewystarczający aby obarczyć tego gościa z NBK i tyle, a do zUBER'a nic nie mam i koniec. Powiedzmy, że niegrzecznie wykożystałem go jako przykład za co przepraszam
Podszywanie to jest lamerstwo!!
Za starych czasów tamtego roku to pamiętam podszywaczy do klanu WP!!
Chyba każdy ich pamięta, KOKO i Viper
Chyba w każdych księgach gości innych klanów mówili na inne klany bardzo brzydko i podpisywali się jako WP KOKO lub WP Viper!!
Są chamy co się nie tylko do klanów podszywają by grać pod tagiem klanu ale też podszywają sie pod klan w księgach gości i na kanalach irc lub itp!!
Takich ludzi powinno by się BANować!!
nie jestem teraz u siebie i wroce dopiero za pare dni. nie mam tu screena ale jak wroce to wrzuce go na forum. wtedy gralo troche ludzi i mysle ze pamietaja nick poison*Damianos.
zaraz ktos powie ze przez ten czas bede montowal screena =]
R.I.P.***
1:36, 4 02 2004
Istnieje jeszcze inna mozliwosc ktos podszywal sie pod Damianosa i robil sobie potem rozne tagi z nim w roli glownej. Najlepiej zapytac Damianosa dla mnie gdyby sie przyznal i wyrazil skruche to nawet bym mu reke podal.
A zmontowac mozna wszystko, jedyna osoba ktora moze tak naprawde to potwierdzic to admin serwera (sprawdzi i adres ip i jakie nicki mial poprzednio). Wiec jesli chcesz to sie zapytaj moze dowiesz sie prawdy.
tranx-san
2:30, 4 02 2004
omg :F
ja jeszcze dodam pare slow na tego Jakuba z winter czy tam whateva... koles wszedl na nasz serwer pod jakims nowym tagiem.. imo chyba jakis nowy klan powstal a on jako CL... na naszym serwie gral byly klanowicz Winter niejaki Cronx... ja na poczatku myslalem ze ten Jakub to jakis inny Jakub bo wielu jest Jakubow wiec nie reagowalem.. ale po pewnym czasie ten wlasnie jakub zaczal sie z tym owym cronxem kloocic... co mnie wpienilo, bo zamiast grac robili na serwie wioche... wiec sie ladnie spytalem czy to ten jakub po chwili otrzymalem twierdzaca odpowiedz... kolo dostal kicka z serwa... (oczywiscie Jakub)... z malym dopiskiem.. nie lubie chamow i malkontentow... proponuje aby wszyscy robili to samo... jak n robi ze sceny ET posmiewisko... my robmy posmiewisko z niego...
do podszywaczy tych chamskich co zmieniaja nicki to nic dodac nic ujac.. zrobic z dupy jesien sredniowiecza... niech dzieciaki sie naucza kultury
whatever
11:05, 4 02 2004
| QUOTE (nkr @ 16:22, 2 02 2004) |
(...) dobrze ze jeszcze sa tacy, ktorzy szanuja czyjas prace a NBK ? coz, sami soba wlasnie zaprezentowali co potrafia (...) |
Mhm, nkr...
"sracid"?
P.S. Nie przy-(słowo na p)m sie, grzecznie pytam...
| QUOTE (Uszatek @ 22:21, 3 02 2004) |
Podszywanie to jest lamerstwo!! Za starych czasów tamtego roku to pamiętam podszywaczy do klanu WP!! Chyba każdy ich pamięta, KOKO i Viper
Chyba w każdych księgach gości innych klanów mówili na inne klany bardzo brzydko i podpisywali się jako WP KOKO lub WP Viper!!
Są chamy co się nie tylko do klanów podszywają by grać pod tagiem klanu ale też podszywają sie pod klan w księgach gości i na kanalach irc lub itp!!
Takich ludzi powinno by się BANować!! |
Racja też swego czasu miałem problemy i nieprzyjemności związane z tymi (śmiem nazwać) pseudo-graczami .:WP:.. Pfff jak taka ma być "Walcząca Polska" to ja dziękuję. A i racja due byli chamami i to jeszcze jakimi, nic dziwnego, że nikt ich nie lubił na polskiej scenie ET. Lecz jedno muszę przyznać niektórzy z tego klanu byli dobrymi graczami. Szkoda, że marnowali sie w takim klanie jakim było .:WP:.
| QUOTE (whatever @ 10:05, 4 02 2004) |
| QUOTE (nkr @ 16:22, 2 02 2004) | (...) dobrze ze jeszcze sa tacy, ktorzy szanuja czyjas prace a NBK ? coz, sami soba wlasnie zaprezentowali co potrafia (...) |
Mhm, nkr...
"sracid"?
P.S. Nie przy-(słowo na p)m sie, grzecznie pytam... |
chyba logiczne ze nkr nie wysmiewal sracid (jezeli wogule w tym "klanie" gral w nim przez chwile bylo wiekszosc dobrze grajacych osob:p ale jedno mi sie nie podoba odnosnie damianosa skoro on takie cos zrobil (jezeli zrobil a to nie byla proba osmieszenia nie mowie teraz ze zuber probuje cos robic tylko moze ktos na swerwie probowal no ale to nie moja sprawa)chodzi o to ze za damianosa "beknie" caly klan co moim zdaniem jest nie prawidlowe
P.S
Gralem swego czasu w klanie GoP i z tego co sie zoorientowalem nie wszyscy nas lubili za jakiego arnolda bo aimbota uzywal w tych czasach nie gralem w klanie ale teraz moglbym glowe oddac ze nikt z klanu nie czitowal ( no procz tej lamy
)ale wtedy mnie nie bylo wiec nie wiem co i jak 
Wiem ze tekst malo zrozumialy
jak mod uzna za glupi to niech usuwa:P
whatever
18:53, 4 02 2004
mhm, o co mi chodzilo.
1. wlaze na serwer, gra tam kilku gosci z klanu "acid". Ze 3. Srednio strzelaja, ale mysla przynajmniej, nie to co srednia w polsce. Nie bluzgaja, lecza, daja ammo - full wypas.
2. na serwer wlazi dwoch gosci z tagiem poison. Po chwili dolacza do nich pewne indywiduum o nicku kleofas (mam swoje powody zeby tak go okreslac, on wie jakie, to nie jest tutaj temat).
3. wszyscy trzej radosnie zmieniaja tag na "sracid", odpowiadajacy budowa i kolorami tagom tych kolesi z klanu "acid", grajacych wlasnie w przeciwnej druzynie. Acid (klan, nie gracz) siedzi cicho, wyraznie nauczeni wczesniejszym doswiadczeniem?
4. mowie ze mi sie to nie podoba, i ze naprawde nie powinni byc zdziwieni badz oburzeni tym, ze potem ktos bawi sie ich tagiem, przekrecajac go chocby w "p!#@on". W koncu, "nie rob drugiemu...".
5. wylaze z serwera, ide grac na zachod.
Dlatego wlasnie znalazlem post nkr jako bardzo ironiczny...
P.S. Nie znam historii, jesli takowa istnieje, klanu "acid", czy tez ich prawdopodobnego konfliktu (?) z P - podalem calkowicie oderwany od mozliwego kontekstu przyklad. Nie interesuje sie, przyznaje, polska scena et, gram na polskim serwerze raz od ruskiego swieta. Do tego, zaznaczam, mozliwe jest ze owi dwaj kolesie z tagiem poison podszywali sie takze i pod P, aczkolwiek pamietam ze byl na tym serwerze ktorys z graczy poison (nkr wlasnie?), tlukacy mnie pod swoim oryginalnym tagiem a nie jako fake...
Wczoraj na IRC-u napisał do mnie gość że mam jego nick. Zgłupiałem trochę, bo a) mam go od około 3-4 lat,

jest z sindarinu (języka elfów wymyślonego przez Tolkiena,jakby ktoś nie wiedział). Potem wszedłem do ASE i poszukałem gośći z ET z takim nickiem. Było ich z 10. Na szczęście kolorki czerwono-białe miałem tylko ja...i to wcale nie oznacza że są idiotami.
Może ten damin znał tego gościa od dawna?? Nie wiemy. Ale ja cały czas myślałem że Valkir to nick "jedyny w swoim rodzaju"...
| QUOTE (whatever @ 16:53, 4 02 2004) |
2. na serwer wlazi dwoch gosci z tagiem poison. Po chwili dolacza do nich pewne indywiduum o nicku kleofas (mam swoje powody zeby tak go okreslac, on wie jakie, to nie jest tutaj temat).
|
Sprawa jest juz zamknieta. Winowajcy osadzeni.
Poszlo tylko o to ze Acid byl bardzo poruszony ze ktos postanowil nazwac swoj klan tak samo jak brzmi jego nick. Wiec postanowil skrzyknac paru qmpli i korzystajac z tego ze mu nikt nie podskoczy zrobic zadyme.
To troche tak pol zartem potraktowalem... Incydent po prostu zostal szybko zazegnany. Natomiat w tym topiku jest zupelnie o czyms innym mowa Sff. Ty jednak z radoscia wykorzystales wybryk jednego z moich podopiecznych zeby nam przypiec.
Mialem jeszcze cos napisac na temat paru osob z C4, ale stwierdzilem ze to jest niepotrzebne. Czepiajcie sie dalej
Moim zdaniem raczej post Sff jest jak najbardziej na miejscu i na temat.
Miało być o podszywających się ludziach pod innych graczy i inne klany.
A to jest jakby nie patrzeć właśnie taki przypadek. Wiec nierozumiem dlaczego niby miało być to nie na temat. I po co dorabiana jest do tego od razu teoria ,że to te tylko kolejna okazja aby cos wytknąć Poison?
Jak Dabi (imo słusznie) zauważył post Smirnoffa o Sracid był jak najbardziej na miejscu. Ale dalej ....
Chciałem powiedziec że ostatnia wypowiedź Smirnoffa została wykasowana (plus pare postów innych osób też). Co innego dyskusja o podszywaniu się, dawanie jakiś przykładów a co innego okazja do przypieprzenia komuś innemu (np C4->Poison czy Poison->C4).
Niestety niektórzy świadomie nieświadomie czy nawet tylko swoją samą obecnością, cechami swojego charakteru wywołują jakieś konflikty, często o całkowicie innym podłożu (jakieś stare, nieaktualne sprawy nikogo nie obchodzące) co proawdzi do odpowiedzi które znowu wywołują następny konflikt - takie zamknięte koło.
O ile czytanie takich tekstów w których jeden przy-(słowo na p) się do drugiego sprawia mi początkowo frajdę - fajnie jest patrzeć jak inni taplają się w gównie i tym samym wyrabiają sobie taką a nie inną opinię - to nadłuższą metę jest dość męczące, zwłaszcza dla moderatorów tego forum.
Także liczę na pewną powściągliwość w wyrażaniu swoich opinii.
whatever
11:29, 11 02 2004
Poslalem PM do Swietego, wiec tu tylko krotkie info.
Wbrew powyzszej moderatora sugestii (?), moj skasowany post (btw., post zgodny zarowno z faq jak i topikiem - oraz bedacy odpowiedzia na nie skasowany tekst) nie byl najazdem na Prospera. Wrecz przeciwnie, byl proba wyjasnienia faktu, ze jakikolwiek klan ktory gralby pod tagiem "sracid" wywolalby u mnie identyczna reakcje, i moj oryginalny komentarz nie byl, wbrew twierdzeniu prospera, akcja wymierzona w Poison. Zreszta, kto czytal, ten wie.
Odpowiednie PM wysłałem whateverowi, co myśle, że wyjaśni mu pewne sprawy.
Whatever twierdzi że post był zgodny z topiciem, ja uważałem inaczej.
Lepiej będzie jak moderatorzy będą uznawać co jest zgodne a co nie, bo do tego są właśnie powołani, co oczywiście nie oznacza że może być samowola i że moderatorzy są głusi na wszelkie komentarze, tylko takie komentarze i sugestie to raczej proszę na priv a nie na forum, a wszelkie topici dotyczące pracy w/w proszę pisać na forum technicznym boardu.
Inaczej to tylko zaśmiecani topiców treściami off-topic.
Prywatnie moge przyznać racje Whateverowi co do jego reakcji na SRACID, ale publicznie jak powiedziałem powyżej co innego dyskusja na temat SRACID a co innego dyskusja na temat C4 vs Poison, dlatego post whatevera został usunięty a Prospera nie, chociaż być może trzebaby było obydwa posty usunąć i zamknąć ten topic.
| QUOTE |
| Prywatnie moge przyznać racje Whateverowi co do jego reakcji na SRACID, ale publicznie jak powiedziałem powyżej co innego dyskusja na temat SRACID a co innego dyskusja na temat C4 vs Poison |
Ale to w takim wypadku może być odebrane ,że jakby post o Sracid napisał inny gracz nie należacy do C4 to nie był by skasowany. Nie wiem moze się mylę ale tak może to zostać odebrane.
Niewidziałem posta Sff wiec nie mogę tutaj się wypowiadać na jego temat jednak nie sadzę aby był to jakiś festiwal wzajemnych oskarżeń.
Nie ten poziom dyskusji pozatym uwaga była w konkretnej sprawie i jak najbardziej słuszna. Raczej dopatrywanie się w tym kolejnego "blame poison" jest tu nie ma miejscu.
To tak wygląda jakby powstał problem tylko dlatego bo uwagę zwrócił nie kto inny tylko Sff.
Jak dla mnie dziwne i nie całkiem tak jak powinno być.
Choć jeśli ma to zapobiec jakimś sprzeczkom to może i dobrze w końcu często cel uświeca środki.
Hech tyle mojego komentarza jak dla mnie sprawa zakończona.
sparrow88
22:22, 12 02 2004
To że ktoś zmienia nicki na puzon*nicksramo czy wolfszlamer nie martwiło by mnie, natomiast jeżeli ktoś robi identyczny nick i lami, to wtedy sprawa jest poważniejsza. Problem rozwiązało Americas Army, gdzie każdy zawodnik sie rejestruje i podszywanie jest niemożliwe.
| QUOTE (Prosper @ 17:47, 8 02 2004) |
Acid byl bardzo poruszony ze ktos postanowil nazwac swoj klan tak samo jak brzmi jego nick. Wiec postanowil skrzyknac paru qmpli i korzystajac z tego ze mu nikt nie podskoczy zrobic zadyme. |
NCMNTS
Acid prawie jak Ojciec Chrzestny
Rodzina nie wybacza
Btw Swiety napisalem ten post bo widze ze ostatnio masz malo pracy wiec zebys sie nam nie obijal i wzial sie wreszcie do roboty napisalem ten oto nic nie wnoszacy post w sam raz do skasowania
.
Mam maly problem gdyz od pewnego czasu niejaki (!) TomciO podszywa sie podemnei na roznych polskich serverach

nie jest to jednorazowe

juz kilka osob mi o tym fakcie donioslo

Dlatego prosze CLa kalnu (!) o zalatwienie tej sprawy .Podaje IP tej osoby wewn. : 10.6.36.80 zewn. 81.15.36.80 jezeli to wynika z faktu iz posiada on moj cfg to niech sobie zmieni jak najszybciej ustawienia startowe

jesli sie wyglupia to ostrzegam bo gdy jak jeszcze raz sie to powtorzy to poprosze adminow serverow o ban

z gory dziekuje za pomoc mi i jemu
falubaz
13:17, 18 04 2004
Ooo :| powtorka z rozrywki :/ czy to przyapdkiem nie neo :/ ale zeby sie podszywac za dziewczyne? :/ Pewnie ziomek ma problemy z hormonami ;/ imo transwestyta wiec cHWD(!)T
Pozdro
SoH|Apollo13
13:24, 18 04 2004
A za mnie nikt sie nie chce podszywac
Outs!d3r
13:36, 18 04 2004
Hmmmm....ja też mialem podszywacza, koles mial moj cfg ale nie gral na nicku wpisanym w cfg..tylko poprostu outsider. :X. A co do tych kolesi z (!) - zwykle n00by. Jeden z nich tez sciagnal sobie nick od
.S.u.B/sl/, (!)SuB. Kolesie poprostu podpatrzyli nicki i teraz robia z siebie wielkich rox0row...Tępić i banować. Nie czekać az sie rozrośnie mafia podszywaczy XDDDDDD
Shynshylla
14:43, 18 04 2004
Widać że Tomcio ma niepochamowaną chęc do noszenia damskich fatałaszków
a to gej podszywa sie pod iilke - bendom bany kurcze !
ps. iilka oddawaj ciacha !!
evil_lord
15:32, 18 04 2004
IP wskazuje że ta osoba używa neo.....co do klanu (!) to obawiam się że taki klan nie istnieje

To jedna osoba, której się nudzi i bawi w podszywanie, lub, co moim zdaniem jest bardziej prawdopodobne, osoba nieumiejąca zmienić nicku w cfg.

. Mam nadzieję że ta sprawa szybko sie unormuje....
P.S Mam wrażenie, że popełniłem jakiś błąd ort.......tylko nie wiem jaki
(!) widziałem kilka osób pod tym tagiem w tych samych kolorach więc raczej jest to klan.
iilka imo olej p@!@nta bo teraz taki frajer cieszy sie ze sie o nim mowi, bo zanosi sie na to ze nikt z tego nieslychanie oryginalnego klanu (!) nie ma 'pewnej rzeczy' zeby zebrac sie na odpowiedz na te zarzuty wiec tak czy siak to do niczego nie zaprowadzi tymbardziej ze ma ip neo...
Tranwestyci są wszędzie... Oni suuuuux....
Dla ułatwienia rozwiazania problemu, moge ze swojej strony dodac iz klan (!) nazywa sie Insane i jest nowym klanem (pytalem sie kolesi z tego klanu). Ponadto (!)TomciO ilekroc gram z nim na Tenbicie dostaje vote kicki lub mute, wiec osoba lubiana szczegolnie nie jest.
Ten Tomcio tranwestyta to pewnie za dużo grał w ET i teraz bawi się w cover opsa. Coś jednak jest w tych ostrzeżeniach, żeby nie grać dłużej niż 5 h dziennie
nie dalej jak 2 dni temu moj kochany med S.u.B. plakal, bo jakis pajac biegal z jego xywka i tagiem (!). jak widac dzieciaki maja jakies problemy. moze schizofrenia?
Imo klan (!)Insane ma super start... Taka reklama na forum... Ale raczej recenzja na forum jest negatywna
Inasane

mogli se odrazu dać DSky albo cuś
kwestia podszywania się już podnoszona była i z takimi baranami walczyć raczej ciężko będzie.
iilka jeśli masz racje i ma Twój conf to nauczka dla Ciebie jak i dla wszytkich innych, nalezy usunąć wszystkie personifikujące i indywidualne cechy confa przed użyczeniem go komukolwiek a wasze są dostępne powszechnie dostępne

.
pozdrówka
nie komentuje tego :/ .... to sie moze podszywac blee :C
nie sądze żeby to było kwestia nieumiejętności zmiany nicka, bo można to zrobić na wiele sposobów, a jednym z nich jest zmiana z poziomu limbo, do którego zagląda się różnie, ale jednak. dajcie temu debilowi z miejsca bana i tak jak powiedział Acid, koniec gadki o tym przygłupie bo pewnie się przy takich tekstach marszczy.
imo ban na pol ffa ***
Kick ban. Duzo razy juz takie cos było i jesli sie nie nauczyl to jego strata :[[[ BAN HIM :[[
ano ban :/ dlatego tez prosze by dano mi znac gdy sie takowa osoba spotka na ffa :/ mam nadziejje ze juz mu porzeszlo jesli nie to sie ban posypie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.