Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Mapy] Najgorsza mapa ET.
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
Stron: 1, 2
Runos
Prosper ma racje....... Fuel sux dry.gif zadko kiedy da sie ta mape wygrac. Jesli jush to na samym poczatku z cvopsem. Bo pozniej to jest ogolny (słowo na p)nik. Mi tam mapa sie srednio podoba... Tyle zrobic a 20min. Ogolnie przy srednim teamie axis i nawet dobrym allies. Allies szans nie maja...........
Dajmos
hmm to ciekawe bo nei raz grałem na serwach w Fuela było czasami 2 lub nawet 3 graczy mniej w Allies i jakos żeśmy wygrywali a w Axis byli dobrzy gracze , jedni mieli nawet po 700Xp . więc nie godejcie ze ta mapa jest trudna do wygrania
sin
Dajmos - heh niech zgadne, ten kolo co mial 700xp byl medem? lub fieldem? tongue.gif jesli tak to wcale nieznaczy ze jest dobrym graczem
a tak btw. to niemozna ocenic gracza po xpeku tongue.gif

--------------------
GG: 3090591
MSN: [email protected]
user posted image
www.etmaps.rar.pl <-> New Maps
www.ettutorial.rar.pl <-> Tutorial do Radianta
blinkkin
QUOTE (Dajmos @ 19:46, 26 12 2003)
hmm to ciekawe bo nei raz grałem na serwach w Fuela było czasami 2 lub nawet 3 graczy mniej w Allies i jakos żeśmy wygrywali a w Axis byli dobrzy gracze , jedni mieli nawet po 700Xp . więc nie godejcie ze ta mapa jest trudna do wygrania

jesto mapa stracencow. co prawda na ffa wyglada to jeszcze niezle, ale podczas klanowek to istny koszmar. dobry pf+mortar i mostek nie do przejscia. do tego snajpeir, ktory wysadzic drugi w razie czego. wystarczy, ze axis beda walic w mostek i nie dadza odebrac sobie ciuchow, co nie jest zbyt trudne. zadanie jest jeszcze osiagalne przy 30 minutach, ale nie przy regulach cb 20 min. dobrze, ze to sotatnia mapa w kampani, dlatego albo sobie przeczekam albo zmieniam serverek. jak wiele osob mowilo najbardziej zbalansowany jest radar. mozna go zrobic w 2 minuty, jak i niemcy przy dobrej obronie przetrzymaja wszystko. zreszta to chyba tutaj najbardziej liczy sie skill i spryt, a na fps da sie cos poradzic.
LameBoy
zaczynamy
Radar - szybka i fajna choć kwestia tego ze w 80% przypadków jak alianci złapią radar to dadzą radę uciec - tzn Axis musi wyjść sporo na około zeby w ogóle widzieć i przechwycic wroga, ale przyjemna

Battery - ma swój klimat choć na klanówki się nie nadaje, byłaby o niebo lepsza gdyby np była możliwość wejścia od tyłu wysadzeniem czy tym podobnym, rozciągnęłą by akcję, ale poza tym plaża jest trochę za duża i to obejście z tyłu...

Railgun - fajna i zbalansowana na klanóweczki, wiele emocji i dobrego grania biggrin.gif choć jest pewien moment po którym kwestia wygranej axis to 2 minuty max wink.gif

Gold Rush - mapa przewrotna o tyle że jeśli alianci szybko wyjadą czołgiem i ominą 1wszą zaporę to mają z górki, a ze złotem na ciezarówce to juz praktycznie wygrana biggrin.gif, ale jesli wolno zdobeda czołg, 1wsza zapore, 2gą to dupa, niby zbalansowana ale przy dobrych teamach remisowa.

Oasis - idealna, choć mogłoby być tam jeszcze kilka bajerów, jakieś obronne MG ustawione czy coś w tym stylu biggrin.gif

Fueldump - miła na ffa, duzo emocji, fajne snajpowanie ale nie na klanówki biggrin.gif

a najgorszej mapy do Wolfa ET jeszcze nie widziałem toteż nie zagłosuje wink.gif
samud
Ja tam najbardziej nienawidze byc w wurzburgu. Mapa ta jest za latwa dla allies a za trudna dla axis :/. Druga to bateria. Axis w pierwszej częsci maja bardzo latwo bo tylko patrza se z bunkra i nawalaja nalotami i artyleria, a jak allieni zbuduja rampe to podchodzi tylko covert i ja rozwala. Jak jednak allieni zdobeda forward bunker to wtedy nie jest zadna trudnoscią podlozyc dynamit pod gun controls. No chyba ze wszyscy axis beda przy gunie dry.gif . Za to bardzo lubie mapki z czolgami oasis tez jest wporzo a na railgunie od biedy tez da sie pograc tongue.gif .
Kleryk
Mimo, ze gram zazwyczaj Axis to nie lubie Battery i Fuela. Sa to mapy, gdzie praktycznie jedem kumaty lt Axis + sredni/slabi gracze spokojnie zwyciezaja z teamem bardzo dobrych aliensow. Imo podobna sytuacja jest na Goldrush, ale zaraz mi ktos zarzuci, ze szerze herezje wiec powtarzam IMO.

Natomiast bardzo lubie Radar i Railgun, na tym ostatnim grakac sniperem :) btw to chyba jedyna profesja ktora czerpie korzysci z mgly na tej mapie :D

chrzanek

oasis - jak zaczynalem grac w ET nienawidzilem tej mapy, teraz jest wrecz odwrotnie,duzo rozwiazan taktycznych, (no,ale tylko w klanie,na ffa jak sa bardzo niekumaci ludzie to mozna z nerwow mousepada zjesc)

battery-strasznie nie lubie tej mapy,ale glownie z tego powodu,iz zwykle gram ja na ffa w teamie gdzie jest 5 coverow i jeden eng...no comments, licze,ze zmiany proponowane na forum et pro sie przyjma (mozliwosc wysadzenia dynamitem tylnych drzwi i odbudowywania ich itp)

goldrush - super mapa,sporo dueli, akcji no i oczywiscie czolg z ckm cool.gif

radar - bardzo ciekawa mapa,jedyny minus to te nieszczesne fps, z 70 schodza mi do 30,strzelanie na slepo w trawie tez mnie nie raduje, ale sama mapa super

railgun - mapa ciekawa tylko gdy sa w miare wyrownane teamy, niestety najczestszy widok na ffa to zamykanie axis w respie...no i na ffa oczywisice nikt z axis nie uwaza za stosowne bronic flagi smile.gif

fuel - tu takze zmiany proponowane na et pro forum sie przydadza (spawn allies przy command poscie) przez co rozgrywka bedzie bardziej dynamiczna....no i znowu jest czolg z ckm biggrin.gif, niestety fuel na ffa jest grany na koniec 6-7 mapowej kampanii przez co allies przy moscie zwykle sa bombardowani 4 lvl nalotami...to tez nie wplywa dodatnio na rozgrywke

rhine bridge - a fe,bez naprawde kumatego teamu ciezko jest allies wygrac

base - super i tyle smile.gif

nachteinbruch - grany na dodach,jeden z przyjemniejszych customow

2hide - tez nice dla odprezenia

mapki typu nightcrawlers,xdam,password nie oceniam bo gralem za krotko,ale poki co do gustu mi nie przypadly...

ufff...
Saari
Nie znacie sie ludzie. Ja tam lubie wszystkie mapki, kazda ma w sobie cos fajnego smile.gif Faktem jest ze radar moglby byc ciekawszy jak np goldrush, zeby z ta ciezarowka cos trzeba bylo zrobic, ale moze to taki uklon w strone rtcw smile.gif

Ogolnie tak to mapki w ET roxx laugh.gif
eXtreme
Brawo Saari !
Wszystkie mapki są fajne,
każda ma coś do zaoferowania ludzią,
którzy lubią zmienać kalasy postaci.
Valkir
Nie rozumiem dlaczego tak wieszacie psy na radarze. Ta mapa według mnie jest świetnie pomyślana, objectivy dobrze rozmieszczone. Tylko na publicu może być problem, oczywiście, bo team nie jest zgrany i nie wszyscy robią co trzeba. Na tej zasadzie ja nie lubię grać na publicu Gold Rusha niemcami- tam jak grałem to nigdy nie mogliśmy się zgrać. Ale za to nie mozna przekreślać mapy...to kwestia graczy...ja lubię grać na kazdej mapie-oprócz sllyCTF,która mi się znudziła.
Enzo
Radar.....to jset poprostu porazka,mimo ze trawe i deszcz mozna wylaczyc.Po prostu plansza jest c$@%^#
biggrin.gif
Evingolis
1) Wszystkie mapy w et są poprostu za długie w rozgrywce.

2) Powtarzam banał ale... .Do walk klanowych nadają się 3, Oasis, Radar, Goldrush ze względu na względne zbalansowanie możliwości atak/obrona.

3) Radar mimo że jest chyba najlepszą mapą do walk klanowych to jest jednak potwornie...hmmm...nudny? Nie zupełnie o to mi chodzi ale inaczej nei umiem tego oddać. Poprostu jego klimat zupełnie mi nie pasuje chyba. Fps nic do tego nie mają, jak nie masz silnego kompa to graj w bierki a nie w FPS-y taka jest brutalna prawda i nie ma co nad tym płakać.

4)Najgorsza to (znowu banalne i oczywiste) Fueldump i Battery. Są najmniej zbalansowane.

5)Oprócz 3 wymienionych nie ma niczego sensownego do wyboru do walk klanowych. I to jest najgroźniejsze. Powstaje multum map typu 25 sec bieg do walki i 5 sec samej walki (rzezi zazwyczaj) a nic na tyle zbalansowanego aby można to sensownie rozgrywać. Dlatego jestem pewien że wkrótce będziemy grać znowu na mapach z RtCW mniej lub bardziej wiernie konwertowanych.
eInHeRjER_pL
Ja tam najbardziej nie lubie raila. I wogole jakos go za dobrze nie znam bo np. goldrush to znalem na pamiec po jednym dniu grania a raila jkaos poznalem po miesiacu (sic!). prawdopodobnoie dlatego ze jak gram to zawsze nas alies zepchnie do obrony i nie ma sensu grac. Bo wyjdziesz z respa i death. A radara te nie lubie. Uwielbiam za to gold rusha. Oasis tez wporzo. Wiecie co bym chcial zeby w nastepnym wolfie zrobili (o ile bedzie). Chciałbym zeby były jakies tajne przejscia. Tak jak w Wolfie 3D fajnie by było. ALe nie taki jest temat tego tematu smile.gif .
Loco
Fuel Dump. Duża mapa. ZA duża. Atakujący muszą za każdym razem cisnąć pół kilometra do miejsca, w którym coś się dzieje. Może w klanówkach jest fajnie (medycy ci pomagają itd.), ale na pubach - nuda. Tylko sam początek i sam koniec mapy jest ciekawy.
Swiety
QUOTE (Evingolis @ 16:17, 3 01 2004)
Dlatego jestem pewien że wkrótce będziemy grać znowu na mapach z RtCW mniej lub bardziej wiernie konwertowanych.

Tylko że raczej te konwersje nie licząc tc_base i może ice to imo totalnie "ssą " (ssą od ssać biggrin.gif ).
Już lepiej zagrać kolejny raz na oasis lub goldrush. A caen i suply depot wniosły troche świeżego powiewu.
Chociaż imo suply depot znowu ssie a caen to mapa remisowa (jak każda mapa w ET) to jednak jak narazie braku mpa zbyt bardzo nie odczuwam.
blacktyger
Dla mnie najgorszy Rail Gun, poprostu nie lubie tej mapki w każdym calu i jescze na dodatek te fps :/
co do nowych map to jak dla mnei snadartowe ROX i w nowe prawie w ogóle nie gram (no możę ctf i trick jump beta biggrin.gif)
Slash_PL
RailGun suxxxxxxxx! Mi tam radar nie przeszkadza, bo mam w miare kompa, ale nie każdy ma takie luksusy... no cóż... pozostaje mi powiedzieć, że... Oasis, Gold & Fuel roxxx!!! smile.gif
Abigail
RAIL GUN SUX! to jest największy potwór fps'owy!
radar można jeszcze znieść ale rail gun to jest już poprostu badziew... na dodatek beznadziejny obj. moim zdaniem
Phantom
To nalezy rozpatrzec w 2 kategoriach:
1. Mapka jako sama.
2. FPS na tej mapie (bo wiele osob narzeka na rail i radar ze z dupy bo malo fps-to nasz problem ze mamy za slabe kompy)
1. Wedlug mnie battery i fuel. Battery bo to masakra allies a fuel jak ktos juz pisal biegnie sie 25 sek by pograc 5 blink.gif
2. Rail na najgorsza sytuacje z fps (nawet gorsza od radar sad.gif)
xyvec
Zdecydowanie najbardziej nie lubię radaru, a potem railguna - po pierwsze za zżeranie fps (jak ktoś mi powie, że powinienem sobie kupić lepszego kompa, to niech da mi na to kasę mad.gif ), a po drugie za kompletny brak taktyki - za dużo zależy na tych mapach od szczęścia, trudno rozstawić się z jakąś sensowną obroną.

Natomiast najbardziej lubię fueldumpa, goldrusha i mp_beach - na tych mapach można grać długie mecze rolleyes.gif , a poza tym różne fazy gry są dosyć zróżnicowane. Warte pochwały są też różne rodzaje środowiska (np. na fueldumpie mamy rozległe doliny, tunele i wnętrza budynków, jeszcze lepiej jest na mp_beach - plaża i głębokie bunkry).
Chaster
najgorsze mapy??
imo battery i radar radar zrzera mi fps sad.gif((((( a na battery nie ma sie czym popisac tongue.gifbiggrin.gif
SuperMegaWarzywo
Każda mapa może byc nudna i wogole najgorsza, jesli dojdzie do sytuacji gdy przez dłuższy okres czasu jeden z teamów jest masakrowany przez drugi, ciągle w tym samym miejscu. Na każdej z tych map są takie miejsca, że na publicznym serwie, wystarczą nierówne teamy i wtedy nawet najbardziej zbalansowana mapa nie pomoże. Na meczach mimo wszystko każda mapa ma sens i jest imo równie ekscytująca, no chyba, że jest bardzo duża różnica w skillu. To wtedy raczej ci słabsi maja mieszane uczucia, nie wiedzą czy sie cieszyć, że maja okazje czegoś sie nauczyć, czy płakać. Natomiast lepsi są znudzeni, i zaczynaja lekceważyć przeciwnika.

Jak do tego wszystkiego dojdą problemy techniczne to już naprawdę można sie wk#@#%ć, wtedy nawet moja ulubiona mapa oasis może stac sie koszmarem =]

Jednak gdyby nikt nie mial problemów ze sprzętem, to ja bym chętnie gral klanówki na każdej z podstawowych map.

Gdybym miał wybierać najgorszą to zdecydowanie fuel i railgun bo jest strasznie zimno biggrin.gif
sparrow88
eh radar jest spoko, jeżeli tylko ktoś potrafi robić configa
fuel też, chociaż nie ma siły, żeby allies wygrali przy teamplayu u axis
za to battery jest okropne
lojt, cover med i panzer mogą bronić kładki w nieskończoność
evil_lord
Ale jest przecież et.pro 3.0.1 smile.gif i kładka może pozostać nietknięta smile.gif
Shynshylla
Nie trawie seawall battery bo jest to faktycznie znęcanie się axisów nad aliantami (arty i pfy)
No i railgun za to że bardzo łatwo można axis zamknąć w spawnie
AdI-O
Najbardziej nie trawie radar i fuel dump.
Radar za to że fps spada do minimalnego poziomu.Na moim szmelcu nie da sie wogóle grać. mad.gif
Dodatkowo alies mają przechlapane z odebraniem części, jeżeli przwaga axis poza bramą jest zbyt duża.

Natomiast fuel dump nie trawie za to że.... cała plansza jest zerżnięta z RTCW blink.gif
Zauważyliście??Chodzi mi o plansze z bazą pośrodku lasu .Wykasowano jedynie niektóre przejścia, dodano pare budynków, stoiska mg 42... i wszystko.No i zmieniono podłoże na śniegowe.
Ale leniuchy smile.gif
kr0pa
QUOTE (Master Flamaster @ 12:11, 24 04 2004)
Najbardziej nie trawie radar i fuel dump.
Radar za to że fps spada do minimalnego poziomu.Na moim szmelcu nie da sie wogóle grać. mad.gif

Może w końcu CB pójdzie po rozum do głowy i usunie trawę smile.gif Bo jest to świetna mapa po tym zabiegu smile.gif
Valkir
No więc właśnie. Po wyłączeniu trawy mapka jest na prawdę ok - a niektórzy gracze z mocnymi maszynami mogą się pobawić nawet z trawą sad.gif

W sumie po jakimś czasie gry zweryfikuję moje upodobania, i napiszę tak : najbardziej nie lubię Battery i Fuel Dumpa. Za to b. lubię Oasis, Gold Rush, sillyCTF I multiCTF.
GhosT|TFL-dE|
Wiecie co BATTERY SUX i tyle smile.gif
Sir_Ace[PL]
Zawsze gram aliantami (za II Wojnę Światową) więc prawie zawsze atakuję.
Te przestawienie klimatu na Railgun (obrona) mi się nie podoba. I przez to mapa też.
Owicz_13
ZdecyDowaniE RaiL GuN . Najwięcej zrzera fps.
Las3r
Imo Bateria najbardziej ssie :\
za to radary są fajoskie tylko jedza fps'y :C
blacktyger
bateria r00x , za to gun sssie jak cholera :/
Estaloth
Imho Fuel ssie, nawet z nowym ETpro wole Batteryjke z wywalaniem tylnych drzwi. :C
tranx-san
Imo a ja bede bardziej oryginalny i powiem ze wg mnie Goldrush ssie... niecierpie tej mapy i juz biggrin.gif
Chyba tylko ja nie lubie Goldrusha ;(
Co do fuela to sie nie zgodze ze ssie laugh.gif jedyna mapa chyba na ktorej mozna z kolegami pobawic sie w snajpera biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.