Przeczytanie tego tematu zajęło mi z godzinę. Ale w końcu się udało...
Czy uogólnianie to naprawdę dobry sposób myślenia? To jak - wszyscy muzułmanie to terroryści (no co - Al Kaida to muzułmanie!) , wszyscy Polacy to złodzieje (niektórzy kradną) a wszyscy młodzi to debile - bo CZĘŚĆ zachowuje się głupio. Hm? Sensowne? Według mnie nie. To co, jakiś klan natknął się na jednego 14 latka, który wszystkich bluzgał i nie trenował razem z klanem - to teraz w klanie limit 18+? Ehem? A jeśli zjawi się gościu z 2 letnim doświadczeniem w ET, mający dużo czasu, możliwość grania późno (bo np. wszystko inne robi w dzień i śpi dużo w czasie dnia) , dobry skill i teamwork i jest kulturalny, to "sorry, ale my mających mniej niż 18 lat nie przyjmujemy, bo tak nam się podoba" ? Gdzie tu logika? Nie lepszym sposobem jest po prostu nie interesowanie się wiekiem, tylko wzięcie gościa na próbę, np. tydzień-dwa?
Teraz co do tego tematu. Większość Poważnych, Mądrych I Dojrzałych ludzi pisze tu na zasadzie "no ja ich dyskryminuję i nie lubię, bo czuję się LEPSZY bo dłużej żyję na tym świecie, i mam głęboko w d@#$ wszelkie argumenty" . Powiedziałem to dosadnie - wiem. Bo tak miało być. Ale, niestety, taka jest prawda. Mówicie, że młodzi zachowują się głupio. A czy takie zachowanie jest mądre? Ja staram się pisać sensownie, i myślę, że mi wychodzi, ale jak przeczytałem co niektóre posty, to nie widziałem czy się śmiać, płakać, załamać, czy może wnerwić... Może nie tylko krytykujcie innych, a patrzcie też na siebie? Ja WIEM jakie są wady moich rówieśników i ogólnie ludzi w podobnym wieku. Ale wy też nie jesteście niewinni, jak to usiłujecie nam wmówić...
Teraz parę słów o mnie. Gram na razie na FFA. Mam ok. 14-15 miesięcy doświadczenia w ET, skill raczej przeciętny (trzeba być szczerym, ja mój skill tak widzę

) . Lubię gadać w czasie gry i gadam mnóstwo (co dość poważnie zwiększa ilość fragów wrogiej drużyny

) . Ale nie spamuję. Nie lubię kłótni, flame wars itd. i staram się z tego powodu nie denerwować, a okrzyki PANZERNOOB!!! to ZAWSZE żarty, co zresztą podkreślam.

Ale niestety są ludzie, którzy nie zostawiają mi wyboru. I w zasadzie zawsze byli to ludzie uważający się za Poważnych, Dojrzałych I Lepszych od Tych 12-16 Letnich Lamerów. Takie przypadki były trzy. Pierwszy był z pewnym gościem, który, patrząc na to co mówił, miał 33 lata i był w 4 brytyjskim klanie. Gościu był po prstu lamerem - fake nickował BEZ PRZERWY (zobaczyć go w rzeczywistym nicku było cudem) , 99% jego fragów brało się ze spawnkillingu. Poza tym, UWIELBIAŁ wyżywać się na mnie i na innych, którzy się za mną zgadzali. Co mu niezbyt wychodziło... Spośród jego ułomnych argumentów najciekawszy był ten, że JESTEM Z POLSKI. LOL.
Drugi - gościu spamował mi prywatnymi wiadomościami... Ogólnie typowy uber 1337 - pełno fragów, ale zero współpracy z drużyną... Z gościem w końcu się jakoś pogodziłem. Tydzień po tym został dożywotnio zbanowany na serwerze za okłamywanie adminów i lamerstwo...
Trzeci - taki smutny gościu, który za każdym razem usiłował mnie wywalić, gdzy się zjawił. Kompleksy...
Nie, nie chcę w ten sposób pokazać, tak jak wy próbujecie to zrobić, że "wszyscy jesteście głupi z powodu wieku" . Po prostu chcę pokazać, że zarówno młodzi, jak i dorośli są w stanie bez powodu wnerwiać ludzi...
Poza tym, chcę dokończyć mój config i znaleźć klan. Mam nadzieję, że mi się uda. Jeśli nie z powodu właśnie wieku, to po prstu usiądę i się załamię na głupotą tego świata...
Sn!per
PS. Mój wiek nie jest ważny...