mrluki3
16:30, 14 02 2004
jak sie robi waypointy?????
ja coś zrobilem ze jedno kuleczko postawilem to biegali do niego z respa ale nieco dalej 2 postawilem to tylko i tak do 1 biegali???/ jak to sie wogule robi
VISTORANTE
18:43, 15 02 2004
na razie "wogule" sie tego nie robi. Czekamy na nowszą wersje botów.
| QUOTE (VISTORANTE @ 17:43, 15 02 2004) |
| na razie "wogule" sie tego nie robi. Czekamy na nowszą wersje botów. |
Taaaa, czekamy...
tak samo czekamy na angielską wersję, która miała pojawić się na dniach dwa tygodnie temu
czlowiek
3:02, 17 02 2004
przeciez wersja angielska juz jest www.ironcross.prv.pl
ballack13
10:57, 19 02 2004
to jest ip serva z botami mozna wejsc zagrac ,zobaczyc i ocenic !! botów jest okolo 10(niepamietam) niepowiem ze ich poziom byl wysoki ale to nie ludzie
ip :38.113.32.184:27960
amerykanski serv(na stopwatch) D|ABotServer
Yoo Podam Wam Link Z Którego Możecie Sciągnąć Wersje Alfa BoBotów
Ale zawsze to coś można grać na oasis.
BoBot Wersja AngielskaP.S Szukam Klanu Najlepiej Z Warszawy
DestroyerX
17:23, 25 02 2004
hmmm widać, że ktoś nie przeczytał poprzednich postów
A wracając do botów - przydają się do ćwiczenia szybkości zabijania - jako, że u nich 2/3 to heady więc na bliski dystans bez strafow, kucania itd mozna troszeczke pocwiczyc
LoL obudził się jeden, przydala by się raczej angielska beta. Jak nazywać botki (sorry nie czytalem calosci tematu

)
VISTORANTE
10:28, 26 02 2004
| QUOTE |
| Zabezpieczenie przeciw flood'owaniu, proszę zaczekać 120 sekund przed napisaniem odpowiedzi lub rozpoczęciem nowego wątku. |
Ja dodaje boty taką oto sztuczką:
/addbot axis/allies engineer[może być inna klasa] NAZWABOTA 0[czyli poziom trudności - 0 to największy
)
blacktyger
10:59, 26 02 2004
Ehh to są ludzie , zamiast cieszyć się urakomi tej gry jakimi niewątpliwie jest mozliwość gry z innymi ludzmi na całym świecie , to szukają specjalnie Botów, za to jeśli mamy singl to nażekamy ze nie da się grać z innymi
DestroyerX
15:33, 26 02 2004
Tyger racja ale co jeżeli w danym dniu ma się ochotę troszeczkę popykać a akurat neta odcięli bo nie płaciliśmy
Zbyt częste granie z botami nie prowadzi do niczego dobrego. Ale jak są problemy z netem to mozna się zawsze zabawić
VISTORANTE
18:36, 26 02 2004
| QUOTE (blacktyger @ 8:59, 26 02 2004) |
Ehh to są ludzie , zamiast cieszyć się urakomi tej gry jakimi niewątpliwie jest mozliwość gry z innymi ludzmi na całym świecie , to szukają specjalnie Botów, za to jeśli mamy singl to nażekamy ze nie da się grać z innymi |
to graj z ludźmi z pingiem 500 a taki w mojej sieci bardzoczęsto występuje.
blacktyger
15:54, 27 02 2004
tak czytam i czytam ten temat no i w końcu skusiłem się z tymi botami zarać

oto moje obserwacje
-walą hs jak trza ale są do przewidzeenia więc 2 czy 3 dni i po Botach

- co chwile ryczą Need Nedic i to jest wk#!@iające
- jak utknie koleś na ścianie to ciężko go stamtą wyciągnąć

- mają wbudowanego wallhacka :/
- z większa ilością botów nima szans
- wystarczy zająć dogodną pozycje i Boty padją od Twoich kul jak muchy
- bardzo mała ilość "opcji" porusznia się
- Jescze raz ryczenie need medic
- nie rozbraja dynamitu
- wcinają FPS :/
To chyba tyle
VISTORANTE
22:22, 4 03 2004
| QUOTE (Sylphir @ 13:34, 2 03 2004) |
| powodzenia w dalszym kreceniu demek =] |
Dziekuje :U
Z forum RW wynika ze alpha2 bedzie pod koniec marca - miedzy innymi z BARDZO poprawiona obsluga waypointów.
Ktos pisal na forum ze boty chodza swoimi drogami, nie moge sie z tym zgodzic.
Te boty same nie wybieraja drogi, sprawdzilem to.
Postawilem serwer i ustawilem zeby bylo widac waypointy, jak sie gra allies to jest kilka opcji i taki bot wybiera sobie np. jedna z 3 drog i nia idzie do nastepnego waypointu. Ostatnio sie bawilem z qmplem, postawilem serwer i dalem na golda, jak wiecie boty dzialaja tylko na oasis, wiec wgralem je na golda i staly w miejscu bo nie bylo waypointow. Wiec poszedlem do allies razem z qmplem i wgralem 1 bota, ustawilem jednego waypointa na pierwszym zakrecie za spawnem allies (jak sie idzie w strone czolgu). I ten bot POSZEDL do tego waypointa, ale jak dalem nastepnego waypointa to juz nie chcial isc

, wiec mam problem jak zrobic zeby szedl do nastepnego waypointa, jak bede znowu probowal stawiac waypointy to nagram demko i je tu dam

.
Zna ktos z was stronke gdzie bylby wyjasniony moj problem z tym ze bot nie chce isc do nastepnego waypointa.
PS: Jak by ktos nie wiedzial to taki waypoint w ET wyglada jak taka pilka koloru zoltego lub czarnego
Mam BoBota i jestem zdania, że o wiele lepiej jest MIEĆ jakiegokolwiek bota, niż go NIE mieć. Ktoś użył określenia "worek treningowy" i to jest bardzo dobre określenie... jedyne, co na razie potrafią te boty to strzelanie. Poza tym - totalna głupota. Ale kiedy pingi są wysokie/net pada - zawsze można poćwiczyć headshoty, poruszanie się po mapie itd.
A więc mamy kolejną wersje botów. Do ściągnięcia z strony
http://www.rtcwfiles.com/file.info?ID=24977Czekam na wasze opinie (czas je znowu zbluzgać

)
blacktyger
11:19, 9 05 2004
w sumie może być =], fajnie się na nich trenuje HS, bo niezdarnie się ruszają, zawsze się można dowartościować

szkoda tylko ze pf nie mają ;]
Pograłem troche z botami i wysnułem pewien wniosek: Mapa na której najlepiej mi się z nimi gra to (o zgrozo) Radar, czyli ta którą wcześnij omijałem szerokim łykiem.
Teraz dopiero widze jak te boty zmieniają ludzi
SCORPiON
8:44, 24 06 2004
gdzie moge pobrac dodatkowe WAYPONTy do ET [bo jak wyszly do RTCW to szybko sie pojawiily way i do roznych map [na dodatek bardzo duzo map]
Co do ściągania waypointów do różnych map to jeszcze zawcześnie (wielkie słowa

) ale z tego co wiem (a wiem niewiele, bo ledwo dukam po francuzku

) to w najbliższej wersjii botów będzie zaimplantowany

lepszy edytor "punktów drogi" i dopiero wtedy będzie można zaszaleć (przynajmniej mam taką nadzieję...

).
no to już wiemy... teraz czekamy na 1.04 ale oni jak widać też mają wakacje.
Postanowiłem dzisiaj wytłumaczyć jak pozbyć się tzw. "bind-buga" który występuje w wersji 1.03 Bobotów. Nie jest to nowa rzecz, ale osoby które o niej nie wiedziały, napewno będą zadowolone

. A wiec:
1. Utwórz plik autoexec.cfg (dokładne informacje na forum)
2. Dopisz polecenie: seta sv_pure "0" -i zapisz plik

(można też
wpisać to w 'etconfig.cfg' naszego profilu w katalogu bobot)
3. Zainstaluj (nainstaluj ponownie- nie trzeba kasować) Boboty
4. Uruchom i zbinduj
Oraz druga rzecz... Ukazały się nieoficjalne 'nody' do mapy Goldrush.
Dostępne są pod adresem:
http://ccc.1asphost.com/ETBoBot/goldrush_nodes.pk3Instalujemy je do folderu Bobotów (.../EnemyTrritory/bobot) i uruchamiamy kampanie 'BoBot BIG EXP'.
Wydaje mi się, że wszystko jest proste i logiczne
Boty są ale działają tylko na Oasiz
shinigami
19:56, 15 08 2004
W wersji 1.02 działają tylko na oasis ale w wersjii 1.03 plus nody na golda to w sumie 4 mapy.Więc idzie poszaleć.
jarzynowski
10:11, 25 08 2004
Z tymi botami (1.03) mam mały problem

Instaluję je. Wchodzę do gry przez plik bobot.exe. W menu gry - dopasowuję przciski do botów. Włączam serwer (kampania RW bobot). Już w grze próbuję naciskać te wcześniej ustawione klawisze, ale nic się nie wyświetla. Proszę o jak najszybszą pomoc

Z góry dziękuję
|KWP|Greg
14:41, 7 10 2004
A ja mam taki problem (tyczy się on wszystkich wersji botów), gdy wszystko ustawie i daje start serwer to w trakcie ładowania mapy ET się zawiesza i wyskakuje błąd. Co robić?
Mialem to samo. Jesli Ci sie chce musisz zainstalowac ET do innego folderu i zainstalllowac na nim tylko boboty i tc_base, mp_beach, caen (zadnych etpro shrubetow patchow).
-----------------------------
Pozdro
Sagitarius
17:07, 8 10 2004
| CYTAT |
| W wersji 1.02 działają tylko na oasis ale w wersjii 1.03 plus nody na golda to w sumie 4 mapy.Więc idzie poszaleć. |
POSZALEĆ

:D grałem z botami + jeszcze kilku kolesi..boty siedzą sobie w respie i sie cieszą z życia.., a jak wybiegną na pole nawalasz sie z nimi to sie kładą jak idiotki i jest to bardzo wqwiajace...imo nad tymi botami trzeba jeszcze popracować bo do ideało im brakuje duuuuuuuuużo..to jeszcze nie quake..czy unreal..

[jeśli chodzi o boty]
są boty i ja je osobiscie posiadam niestety wersje alfa działającą tylko na mapie Siwa Oasis, pozatym wszyscy są inżynierami z tomsonami bądź MP40 jak byś chciał to pogadamy
nr gg 5705736
przy okazji: waypointy można tworzyc w botach alfa (wiem że można ale dokładnie to nie wiem jak:) Poprostu możesz popróbowac .
Sagitarius
20:06, 9 10 2004
| CYTAT (PrEcEl @ 9:58, 9 10 2004) |
| są boty i ja je osobiscie posiadam niestety wersje alfa działającą tylko na mapie Siwa Oasis, pozatym wszyscy są inżynierami z tomsonami bądź MP40 jak byś chciał to pogadamy |
sa juz boboty 2 dawno
btw
www.omni-bot.com
tą są prawdziwe za!@#isteboty tylko cza sie troche natym znac zeby ustawic :]
skad moge sciagnac boty?bo zadna z tych stron mi nie odpala,dajcie link,narka
http://google.pl...a mi te strony dzialaja ...
| CYTAT (hyhy @ 10:08, 1 08 2005) |
sa juz boboty 2 dawno btw www.omni-bot.com tą są prawdziwe za!@#isteboty tylko cza sie troche natym znac zeby ustawic :] |
No wiem, tak samo używam omnibotów, ale co masz na myśli poprzez skonfigurowanie (najbardziej mnie w nich rozwala to, że można ich z bliska z knifa spokojnie zjechać)?
no bo sam przyznaj ze są zdupy waypointy.......i cza jakos kąbinowac
tam na stronie niby są jakies cfg z waypointami
Na stronie też są z dupy. Testowałem. Więc ta twoja 'konfiguracja' nie za wiele daje.
Które boty są najlepsze bo ja używam AIMod 0.7 i według mnie są niezłe,ale może ktoś mi doradzić jakie są najlepsze(najmądrzejsze) według was.
Cofam pytanie.Ściągnąłem OmniBot i są świetne.
Może trochę offtopic.Da się połaczyć Omnibot z modem,który robi XPSave.Chciałbym sobie z botami zagrać kampanię i żeby mi zachowało XP na następną kampanię.
Na początek cytat(dokładny lub nie)"Boty są do ćwiczenia skilla i aima..."
Teraz pytanie co do Omnibota. Czy da się zmienić skill botów? Bo one mają celność 90-100% mp40/thomsonem (zależnie od przeciwnika). I jak tu ćwiczyć? Wystarczy wystawić łeb i masz 4 HS od gościa na drugim końcu mapy. Przykład,radar,koleś z mp40 stoi przy West Radar Parts i wali mi 4 HS jak wybiegam z Command Post. Kupę drzew do osłony ale co tam gość ma X-Ray w oczach jak Superman i tam mnie trafia. Dodam tylko że boty z mojej drużyny to pod-nooby. Tytuł nooba to dla nich wyróżnienie,a nie zasługują. Przykład,gościu kradnie east radar parts i co robi? Biegnie do ciężarówki,powiecie. A nie,idzie ze swoim "trofeum" do spawnpointu axis i stoi,ginie,a axis "returned the east radar parts". Albo idzie gdziekolwiek tylko nie do ciężarówki.Gdyby to był ludzki gracz to jak byście go nazwali? Mega-giga-super-hiper-noob!
Krótko mówiąc jak wyrównać skille drużyn bo sam mapy nie wygram.
gredzio
12:04, 17 08 2005
Aima do Et można ćwiczyć np. na przeciwnikach w Rtcw nie?
Gralem kiedys z kumplem w ET przez lana, nie pamietam na jakiej zasadze ale on je ustawial i boty w ET sa.
Swoja droga gra z kompem a nie ludzmi jest monotoniczna i niesamowicie nudna.. pozdrawiam
Po pierwsze wygrzebales topic z sierpnia... Po drugie monotoniczna to jest funkcja, a gra moze byc monotonna. Po trzecie... daj se spokuj.
Mysle ze pora zamknac ten topic.
Boty<FFA<CW ( tyle podsumowania)
dlaczego piszecie że boty do et są niewykonalne?
niby trudne do zrobienia ale:
mad doc zaczął robić boty, ale niestety niepodołał jak wiemy wszyscy temu zadaniu.
ALE sd oznajniło mimo to że były i tak b.dobre.
czyli wykonalne.
w każdym razie nie amatorsko, ale za pieniądze

tak.
btw.
pora zamknac ten topic
sam sie zamknij.
po to jest forum żeby czytać i odpowiadać. i tak forum umiera [nie da sie ukryć].
QUOTE(jarpen @ 23:24, 13 12 2005) [snapback]55684[/snapback]
btw.
pora zamknac ten topic
sam sie zamknij.
po jest forum żeby czytać i odpowiadać. i tak forum umiera [nie da sie ukryć].
Masz neta (sadze ze masz jezeli korzystasz z forum, chyba ze przegladasz forum w kawiarence.... w co watpie).Po co ci boty i po co je pisac szczegolnie teraz kiedy liczba graczy sie zmniejsza. Moze najlepiej by bylo jak by wszyscy przestali grac online i zaczeli lojic boty
Agrumenty w stylu "mam zbyt wolnego neta na gre online" do mnie nie docieraja cenny lacz szerokopasmowych caly czas tanieja.

przy zmianie odradzal bym TPSA
Btw. Przedluzanie zycia forum tego typu topickiem nie ma sensu szczegolnie ze jest to "odgrzewanie" topica ktory byl poruszany pare miesiecy (lat?) temu. Jak chcesz przedluzyc forum to zaloz jakis nowy sensowny temat na ktory z mila checia cos napisze
P.S Boty<FFA<CW
QUOTE(HawK_ @ 19:15, 14 12 2005) [snapback]55717[/snapback]
sam sie zamknij.
po jest forum żeby czytać i odpowiadać. i tak forum umiera [nie da sie ukryć].
Masz neta (sadze ze masz jezeli korzystasz z forum, chyba ze przegladasz forum w kawiarence.... w co watpie).Po co ci boty i po co je pisac szczegolnie teraz kiedy liczba graczy sie zmniejsza. Moze najlepiej by bylo jak by wszyscy przestali grac online i zaczeli lojic boty
Agrumenty w stylu "mam zbyt wolnego neta na gre online" do mnie nie docieraja cenny lacz szerokopasmowych caly czas tanieja.

przy zmianie odradzal bym TPSA
Btw. Przedluzanie zycia forum tego typu topickiem nie ma sensu szczegolnie ze jest to "odgrzewanie" topica ktory byl poruszany pare miesiecy (lat?) temu. Jak chcesz przedluzyc forum to zaloz jakis nowy sensowny temat na ktory z mila checia cos napisze
P.S Boty<FFA<CW
K!@#a, jak mnie takie posty wk!@$aja. Owszem, mam lacze, zdupy. Mam rowniez umowe na czas okreslony, przez co nie moge jej zerwac ot tak sobie. A nawet jak mi sie skonczy umowa, to pozostaje mi tylko neo (tel. z TP), czyli Net24 odpada. A Chello do takiej wsi jak Jaworzno nie dochodzi.
kthxbye
Jak mieszkasz na taki m zadupiu to proponuje przeprowadzke w miejsce gdzie bedziesz mogl poznac troche cywilizacji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.