| QUOTE |
| Mam pytanie. Jaka komenda odpowiada za wyswietlanie sie napisu "You killed XXX"? |
Żadna bo nie ma takiej komendy. 100 razy powtarzać to mało: nie można wpisywać komend zdarzeniowych.
Gra ma zapisane w sobie reakcje na killa.
Kill--->Napis "You killed..."
I nie ma innej opcji...
Jak zrobić żeby celownik zmieniał swój kolor co sekundę np. z zielonego na żółty i z powrotem??
| QUOTE (Ace @ 10:01, 18 07 2004) |
| Jak zrobić żeby celownik zmieniał swój kolor co sekundę np. z zielonego na żółty i z powrotem?? |
LOL
nudzi ci sie?:C
po co ci wogule takie cos :/
DarthJanek
17:37, 20 07 2004
Witam wszystkich!
Dość długo gram w ET i cały czas mam jeden problem:( Szukałem już kilka razy rowzwiązania i nic.
Kiedy włączam ET częstotliwość odświeżania diametralnie spada do 60mhz, no i co tu dużo mówić: gały wysiadają, a mózg sie gotuje:(
Wiem, że są jakieś progsy ustawiające na stałe refresza (nawet ściągałem), ale są pod winXP, a ja mam 98SE.
Bardzo prosze o pomoc.
info:
win98SE
LG Flatron F700P
mam problem ,potrzebuje config taki jak mieli podczas robienia filmiku 'Proning technology' a dokladniej chodzi mi o HUD'a ludzie ktorzy to ogldali wiedza oco chodzi :X niech mi ktos poda potrzebne komendy albo jakis link do gotowego cfg.

z gory thx
masterek
19:55, 25 08 2004
Żeby zmienic HUD-a Potrzebne są do tego komendy /b_althud 1,2,3,4

Czy oto ci chodzi??
| CYTAT (sayetan @ 7:06, 15 04 2004) |
"GL_LINEAR_NEAREST" nie ma  jest samo "GL_LINEAR" ale z tego co zauwazylem tak samo zre fpsy jak "GL_NEAREST" oprocze tego jest jeszcze "GL_NEAREST_MIPMAP_LINEAR" i "GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST" oczywiscie jezeli chcecie zobaczyc jakie efekty daja tefiltry polecam jakas duza mape a komenda dziala bez vid_restart zdaje mi sie ze to jak "pikselowata" ma byc tekstura ustawia sie jakims parametrem ale nie chce mi sie go szukac |
a ja mam pytanie które z tych rzeczy
"GL_LINEAR_NEAREST"
"GL_LINEAR" "GL_NEAREST"
"GL_NEAREST_MIPMAP_LINEAR" i
"GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST"
daje najwiecej fps i polecacie do słabych sprzetów ??
a moze sa inne prosze o napisanie
evil_lord
13:15, 4 09 2004
hmmm....szukałem w poradniku dankana, oraz raziela, ale nie znalazłem tego. Chodzi mianowicie o komendę, odpowiadającą za czas echa...a także tego, że ktoś kogoś zabił itd. Czy taka komenda istnieje?

Mam także inny problem. Otóż mam ustawione cg_drawgun 0, przy lugerku, lub mp40 (standardowo bind 2 i 3 ), ale gdy wyciągam granat to mam cg_drawgun 1. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że jak granat zostanie wyrzucony, automatycznie zmienia się na mp40 z drawgun 1 !! Jak to zmienić?
zalozmy ze to sa bindy odpowiadajace za bron.
bind 1 "weaponbank 1"
bind 2 "weaponbank 2"
bind 3 "weaponbank 3"
bind 4 "weaponbank 4"
bind 5 "weaponbank 5"
bind 6 "weaponbank 6"
bind 7 "weaponbank 7"
tam gdzie chcesz miec drawgun 0 dopisz do binda ; cg_drawgun 0
a tam gdzie chcesz miec widoczna bron dopisz ; cg_drawgun 1
czyli powiedzmy ze nie bedzie lugerka i mp40 widac, a reszta ma byc widoczna. ta czesc configa bedzie wygladac tak:
bind 1 "weaponbank 1; cg_drawgun 1"
bind 2 "weaponbank 2; cg_drawgun 0"
bind 3 "weaponbank 3; cg_drawgun 0"
bind 4 "weaponbank 4; cg_drawgun 1"
bind 5 "weaponbank 5; cg_drawgun 1"
bind 6 "weaponbank 6; cg_drawgun 1"
bind 7 "weaponbank 7; cg_drawgun 1"
modyfikacje wedlug uznania
b_popuptime
b_popupstaytime
b_popupfadetime
b_numpopups
Opis znajdziesz w dokumentacji ETPRO
Hejka,
Ostatnio jakąś komendą wyłączyłem pasek stanu (ten niebieski) i nie wiem np. jak długo będę rozbrajał dynamit, jak długo będę sie jeszcze przebierał itp.

nie wie ktoś, jaka komenda go przywraca??
Dzienks za odpowiedź
I jeszcze jedno pytanko. Czy może mi ktoś dokładnie podać, co mam wpisać w notatniku, żebym przy kucaniu miał fov 90 a jak wstane to fov 105

(kucanie mam przypisane pod MOUSE2)
Z litości ci odpowiem ale poczytaj sobie trochę forum, zwłaszcza topic Świętego: "ZANIM NAPISZESZ POST NA FORUM TECHNICZNYM" :X
bind MOUSE2 +vstr fov1 fov2
seta fov1 "+movedown; cg_fov 90" // kucanie
seta fov2 "-movedown; cg_fov 105" // stanie
prosze :|
Dobra, ja mam takie pytanie: napisze ktoś jak zrobić taki skrypt(jakie komendy czy cośtakiego mają być) żeby mozna było udawać śmierć(to co jest tylko na Shubecie?
Mam pytanko kto wie jak zmniejszyc i wyostrzyc celownik (uzywam kropki i jest to ogromna kropka ale widoczna jak zmniejszam to traci kolorek i jest niewidoczna , przy takich ustawieniach
r_overBrightBits "1.0"
r_intensity "1.5"
r_mapOverBrightBits "2.3")
dzieki za pomoc
te ustawienia nie mają akurat najmniejszego fizycznego wpływu na ostrość celownika - za to od kiedy do kiedy pewne elementy, np celownik, są wyraźnie odpowiadają ustawienia grafy na poziomie systemowych sterowników/detonatorów.
darknez[PL]
15:11, 11 10 2004
A ja mam takie pytanie. Jak zrobić napis np. lol na pięć linijek voice chatu? Wiem że gdzieś to już było opisane, ale opcja "szukaj" mi nie działa, a czytanie całego forum zajeło by mi trochę czasu, zwłaszcza że jest dużo kłótni np. w tym temacie było ich chyba dwie strony.
Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie, a co do reszty tego co napisałem to prosił bym o nie pisanie zbędnych komentarzy na ten temat.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
bind x "say_team lol; say_team lol; say_team lol; say_team lol; say_team lol"
darknez[PL]
9:06, 13 10 2004
Niezupełnie o to mi chodziło.
Mnie chodzi o coś takiego:
001100000111111001100000
001100000110011001100000
001100000110011001100000
001111100111111001111100
000000000000000000000000
żeby przy pomocy jednego zbindowanego klawisza wyskoczyło mi takie coś na voice chacie z jakąś komendą głosową np. Yes, Oops itd.
Estaloth
12:49, 13 10 2004
@up
bez voice'u:
bind x "say ^0##################; say ^0##^1#^0#####^1##^0##^1#^0#####; say ^0##^1#^0####^1#^0##^1#^0#^1#^0#####; say ^0##^1####^0##^1##^0##^1####^0##; say ^0##################"
z voicem (great shot):
bind x "vsay GreatShot ^0##################; say ^0##^1#^0#####^1##^0##^1#^0#####; say ^0##^1#^0####^1#^0##^1#^0#^1#^0#####; say ^0##^1####^0##^1##^0##^1####^0##; say ^0##################"
Imo kolorki (^0, ^1) i znaczki (#) mozna zamienic na inne wedle uznania.
Na przyszlość dla spamerow podam mój z dupy sposób. Wchodzę do worda, wpisuję x linijek np. # i koloruje to tak w wordzie, by wyszedl napis, potem dodaję kolorki (^x) i umieszczam to w 1 linijce oddzielając srednikami. Skąd to doświadczenie z p0rfesionalnym spamem? Kiedys robilem takie coś Kapralowi_Dudowi.

Kk thx bye bye.
@ down - darknez[PL]
To działa tylko na servach z ETpro 3.0.0 & up, btw sprawdz czy po kazdym sredniku jest komenda say jesli nie ma to dopisz lub skopiuj bo niestety moj błąd.
| CYTAT (darknez[PL] @ 7:06, 13 10 2004) |
Niezupełnie o to mi chodziło. Mnie chodzi o coś takiego:
001100000111111001100000 001100000110011001100000 001100000110011001100000 001111100111111001111100 000000000000000000000000
żeby przy pomocy jednego zbindowanego klawisza wyskoczyło mi takie coś na voice chacie z jakąś komendą głosową np. Yes, Oops itd. |
widziałeś kiedyś lemminga?

jeżeli sprawdziłeś efekt binda, który ci dałem powineneś wiedzieć, że jest identyczny z tym o którym poraz drugi mówisz...
... znasz jakieś dobre warzywo?
| CYTAT (ETgracz @ 23:43, 13 10 2004) |
No wiem że na shrubie, tylko nie wiem jaki jest ten skrypt. |
wpisz /playdead
a bind bedzie wygladal tak : /bind x playdead
Yoghurt
23:10, 22 10 2004
A jesli chodzi o althud: co zrobic zeby info popup wyskakiwalo na gorze ekranu a nie jak domyslnie nad radarem [przy
b_altHud "2" ]???
Ktora linijka w cfg za to odpowiada?
Pozdrawiam!
Witam to znow ja

Juz prawie skonczylem ustawiaie mojego cfg ale znow mam pytanie, otoz ogladalem dzis filmik z gry i zauwazylem cos ciekawego, osoba ktora obrywala z karabinu nie miala takich migniec czeronego ekranu (takich jakby blyskow) i jestem ciekaw czy to byl efek tego filmu czy rzeczywiscie mozna wlaczyc te czerwone migniecia? Przy wiekszych seriach z karabinu przeciwnika znaczaco utrudniaja one celowanie szczegolnie gdy przeciwnik wali do nas z bliska.
Pozdro
Seha
Dobra spoko moj blad przejzalem jeszcze raz temat z koneami i znalazlem
cg_bloodFlash / cg_bloodDamageBlend / cg_bloodTime / cg_showblood
komenda ta odpowiada za krew, która pojawia się na ekranie kiedy dostajesz
wpływ na fps: negatywny-bardzo znikomy
szczególne uwagi: brak
dostępne wartości: 0/1
mam adzieje ze to, to. Ale sprawdze to dopiero jutro bo teraz trzzeba juz isc spac.
To ja mam takie pytanko: Jak sobie ustawiłem celownik jako biała kropa, i włączyłem jego "trzęsienie" to jest on dobrze widoczny dopiero jak się trzęsie (jest wtedy taki bardziej jakby błyszczący) wie ktoś jak ustawić taki kolor, a nie ten zwykły biały? A może to jest jakaś komenda do zmiany żeby celownik cały czas był taki jak by się "trząsł"?
PS. sorry za głupie pytanie ale ten celownik naprawdę mi się podba
Blue'Cold
20:03, 15 11 2004
Mam taki problem jak ustawic w cfg na ustawienia fastet lub fasted (nie pamietam jak to sie pisze)
| CYTAT (Blue'Cold @ 18:03, 15 11 2004) |
Mam taki problem jak ustawic w cfg na ustawienia fastet lub fasted (nie pamietam jak to sie pisze) |
Ustawienia typu fast czy fastest obejmują wiele różnych komend. Nie ma do tego jednej komendy, trzeba edytować wiele.
ty, Święty! my jacyś nienormalni jesteśmy... przecież nikt poza nami nie piłuje komend konsoli.
/!\ rtfm - etpro!a jak wam mało to zapraszam do konsoli, po wklepaniu w konsoli prefiksu b_ i naciśnięciu tabu pokaże się bardzo czytelny spis czytelnie opisanych komend etpro.
| CYTAT |
te ustawienia nie mają akurat najmniejszego fizycznego wpływu na ostrość celownika - za to od kiedy do kiedy pewne elementy, np celownik, są wyraźnie odpowiadają ustawienia grafy na poziomie systemowych sterowników/detonatorów.
|
Wielkie dz dNkN!
SMOOTHVISION "Antyaliasing" powinno byc ustawione min x2 aby celownik nabral ostrosci .
seta cg_crosshairAlphaAlt "1.200000"
seta cg_crosshairColorAlt "mdgreen"
seta cg_crosshairAlpha "1.000000"
seta cg_crosshairColor "green"
seta cg_crosshairSize "58"
Mam takie pytanko na ktore odpowiedzi nie znalazlem nigdzie na neci, tym bardziej na forum...
Czy jest jakas mozliwosc wylaczenia autozmiany miny na kombinerki? Tzn gdy wyrzuce mine, chlopek mi wyciaga kombinerki, a ja nie chce zeby to robil. Jestes jakas komenda na to? Zaden cg_auto... mi oczywiscie nie dziala...
evil_lord
18:01, 30 11 2004
Nowe etpro, nowe komendy...
co daje opcja trickjump Line menu i oraz trickjump ghost menu i gdzie ją zastosować... ?
oraz jak użyć spawntimera (tzn. zbindować klawisz start no i stop) x[
polecam simple items (czy jakoś tak), które wcześniej było np. w RTCW ;]
z góry dzięki za odpowiedź
darknez[PL]
19:21, 2 12 2004
Mam mały problem z r_picmip. Ustawiłem sobie r_picmip na 3 i mam trochę więcej FPS, wszystko się ładnie rozmyło niestety razem z celownikiem. Na wielkości 48 celownik jest wyrazny, ale za duży. Jak dam na 37 to jest mały ale nie wyrazny, jakby przezroczysty, ledwo widoczny. Czy da sie wyostrzyć celownik przy wielkości 37 na ustawieniu r_picmip 3, tak żeby miał wyrazisty kolor ? Uzywam kropki jako celownika, bez zadnych dodatkow. Pomocy!
Sam sobie odpowiem na to pytanie - trzeba mieć włączone wygładzanie obrazu (antialiasing)
Mam maly proble otoz troche nameszalem w konsoli i wszystkie bindy mi wykasowalo rowniez te defaultowe

P Nom i wszystko musialem bindowac na nowo w skrypcie....ale mam problem z poruszaniem sie jaki powinien byc prawidlowy kod na isc w lewo isc w prawo +moveleft - moveleft i +moveright - moveright jesli tak zbindowalem to w taki sposob zeby po nacisnieciu litery A gosc szedl w lewo a po "wzieciu palca" z przysisku nie szedl wlewo.....to czemu gosc mi sie pochyla w lewo a nie idzie?????!!!!! <Totally confused!!!!>
niewiem co poczac! Czasem moj kod dziala gdziej okolo 10 - 15 minut czyli wszystkojes wporzadku a pozniej gosc zaczyna mi sie pochylac w lewo gdy naciskam A i jestem w srodku rozdu*** jakiegos kolesia na servie XY
Pli pomozcie bo taksie nie da grac! mozecie mi napisac jakis przykladowy sprawdzony kod na zbindowanie WSAD'u? tak zeby wszystko chodzilo ok? Czy tesh musze reinstalnac ET?
albo czy moge z kas sciagnac "CZYSTY" - to znaczy nie namieszany, z defaultowymi ustawieniami, konfig?????
bind w +forward
bind s +back
bind a +moveleft
bind d +moveright
Szukalem na forum opis do tych komend i nie znalazlem.
seta m_pitch "0.022"
seta m_yaw "0.022"
seta m_forward "0.025"
seta m_side "0.25"
seta m_filter "0"Moze ktos opisac do czego one sluza i w jakim przedziale mozna je modyfikowac ,
aby pb nie kopal .
Pozdro dla braci i siostr ET
Ostatnio z ciekawości zarzuciłem sobie gotowego cfg-a i poza olbrzymią jasnością i ciekawym kształtem kursora (no i postmodernistycznym hudem z prędkościomierzem włącznie

) zauważyłem, że inny jest dźwięk od hs-a i zwykłego a teammata (trafieniu w)... jak to zrobić? Poprzez szukaj nic nie mogłem znaleźć
M4gnific3nt
5:50, 23 12 2004
b_hitsounds 1
0-1 - wylaczone-wlaczone dzwieki przy trafieniach.
Dziala tylko pod ETPRo
nie tylko są opcje 0 oraz 1 jest też opcja 2 czyli dźwięki tylko samych HS bez innych trafien ja sam takiego ustawienia używam.
Mam małe pytanko, czy wie ktoś za co jest odpowiedzialna komenada cg_gibs???
Szukałem na forum, ale nie znalazłem...
Estaloth
12:24, 24 12 2004
@up
Z całym szacunkiem jednak forum jest częścią serwisu enemyterritory.pl, gdzie ów komenda jest wyjaśniona
"seta cg_gibs "1/0" // kiedy włączone widzisz efekt rozrywania przeciwnika gdy np wybucha granat lub jest trafiony z PF"
Na przyszłość polecam
Poradnik RaZiel'a, gdzie można znaleźć nie tylko opisy komend, ale także wiele przydatnych wskazówek dotyczących configu.
| CYTAT (baala_ @ 21:09, 10 12 2004) |
Szukalem na forum opis do tych komend i nie znalazlem.
seta m_pitch "0.022" seta m_yaw "0.022" seta m_forward "0.025" seta m_side "0.25" seta m_filter "0" Moze ktos opisac do czego one sluza i w jakim przedziale mozna je modyfikowac , aby pb nie kopal .
Pozdro dla braci i siostr ET |
m_pitch - ustawia predkosc (?) poruszania myszka w gore i w dol
wartosci:
- domyslnie: 0.022
- zakres: od 0 (w ogole nie mozna ruszac myszka w gore i w dol) do ile sie chce (jednak roznica pomiedzy np. 5-6, a wiecej jest niezauwazalna, tzn. lekkie poruszenie myszki i juz widzimy niebo, zas kolejne lekkie poruszenie i widzimy ziemie

)
m_yaw - podobnie jak przy m_pitch tylko ze zamiast w gore i w dol to na boki
wartosci:
- dom. 0.022
- zakres: tak samo jak przy m_pitch (np. ustawienie 0 = brak mozliwosci obrocenia sie w druga strone)
m_filter = ustawienie wartosci na 1 da efekt plynniejszych ruchow myszka.
Imo nie warto ustawiac na 1.
wartosci:
- dom. 0
- zakres: 0 - 1
Co robia m_forward oraz m_side to tak za bardzo to nie wiem, ustawialem wartosci na 0, 1, 5 czy 50 i zadnej roznicy/ograniczen w ruchach myszka nie zaobserwowalem,
Nie wiem jakie wartosci toleruje pb, a jakie nie, ale chyba ma sie pelna swobode.
PS. Lepiej zostawic domyslne wartosci tych komend.
PZdr
Siemkano ja mam taki problem czy mozna napisac taki skrypcik czy cos ze jak nacisne jakis przyciszk to typek z Mobilem kladzie sie i rozklada CKM ?
keNOOBie|PL
20:11, 13 01 2005
tak...np
wpisz w konsoli:
/bind <klawisz> "+prone; weapalt"
tym samym klawiszem mozesz sie klasc+rozkladac bron oraz wstawac...
1.widzałem na paru serverach jak se zabije bedy to wypadaja z niego apteczki.
Jak to komenda daje ??
2.Jaka komenda daje wiencej min do podłożenia ??
z gury thx
1)To jest mod. Chyba shrubert.
2)setl team_maxMines x
a tak ode mnie: jak sie zabije co ??bedy ??
pisze sie i mowi wiecej a nie wiencej. I pisze sie z gory a nie z gury.
Chwyc sie za slownik... a nie za granie
ETgracz
15:40, 25 01 2005
Mam pytanie. W pewnym kinfigu znalazłem wpis:
set r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
Wydaje mi się to to jest mappowanie, że będzie potrójne. Może ktoś wie jak będzie podwójne? Jeżeli (a jest taka duża możliwość

) mylę się co do znaczenie tego wpisu, mo mógłby ktoś podać jak ustawić mappowanie podwójne? W opcjach w samej grze jest to, ale muszę zmieniać za karzdym razem jak wejdę do ET. Bo to tak 20 FPS więcej średnio, a przy moich 40 wszystkich, + 20 to już coś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.