Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komendy (komendy do configów i konsoli), których nie znamy..
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
falubaz
rotfl.

imo-in my opinion.
Spekulacje sa na gieldzie.
MorFeuS
rotfl

Spekulacja: 1. ‘myślenie, rozumowanie oderwane od życia, nieliczące się z realiami, niedające sią sprawdzić; domysły’ 2. zwykle w lm ‘nieuczciwe przedsięwzięcie polegające na nabywaniu lub odsprzedaży z zyskiem przez osobę do tego nieupoważnioną’

i napisałem co to znaczy IMO, wiec po co drugi raz to piszesz:)?
Greghorn
Ale macie problemy, a tak żebyście nie mieli problemów w przyszłości:

IMHO - In my humble opinion (moim skromnym zdaniem)
sprawa
siema! moje first pytanie to
1. jaka jest komenda na inverta?? (jezeli ktos nie wie o co chodzi to powiem ze to sa ustawienia myszy, jak biore myszke do gury czyli popycham to celownik idzie do dolu. ale tylko tak w pionie a w poziomie juz normalnie)
2. Jaka jest komenda na to żeby był ogien z pistoletu??
3. od kiedy wziołem jakies pro cfg zmienil mi sie wyglad gry ^^. Jest strasznie jasno(nie pomaga zmienianie jasności). I jest komenda czy skrypt żeby ten obraz wygladał tak jak na początku?
MorFeuS
3. r_gamma i sobie ustawiasz, możesz również uzyc TEGO skryptu:

// - GAMMA - SCRIPT - ///

bind RIGHTARROW "vstr gup"
bind LEFTARROW "vstr gdn"
set gdn vstr gamma00
set gup vstr gamma01
set gamma00 "set r_gamma 0.7;set gdn vstr gamma00;set gup vstr gamma01;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[^pM^wIN^p*********^w]"
set gamma01 "set r_gamma 0.9;set gdn vstr gamma00;set gup vstr gamma02;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[*^q|^p**********^w]"
set gamma02 "set r_gamma 1.1;set gdn vstr gamma01;set gup vstr gamma03;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[**^q|^p*********^w]"
set gamma03 "set r_gamma 1.3;set gdn vstr gamma02;set gup vstr gamma04;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[***^q|^p********^w]"
set gamma04 "set r_gamma 1.5;set gdn vstr gamma03;set gup vstr gamma05;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[****^q|^p*******^w]"
set gamma05 "set r_gamma 1.7;set gdn vstr gamma04;set gup vstr gamma06;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[*****^q|^p******^w]"
set gamma06 "set r_gamma 1.9;set gdn vstr gamma05;set gup vstr gamma07;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[******^q|^p*****^w]"
set gamma07 "set r_gamma 2.1;set gdn vstr gamma06;set gup vstr gamma08;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[*******^q|^p****^w]"
set gamma08 "set r_gamma 2.3;set gdn vstr gamma07;set gup vstr gamma09;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[********^q|^p***^w]"
set gamma09 "set r_gamma 2.5;set gdn vstr gamma08;set gup vstr gamma10;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[*********^q|^p**^w]"
set gamma10 "set r_gamma 2.9;set gdn vstr gamma09;set gup vstr gamma11;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[**********^q|^p*^w]"
set gamma11 "set r_gamma 3.1;set gdn vstr gamma10;set gup vstr gamma11;echo ^w[Gamm^pa] : ^w[*********^pM^wAX^w]"

1. m_pitch. Pewnie masz ustawione na 0.016 to teraz ustaw na - 0.016 poprzez komende: /m_pitch -0.016:)
metyu
jeszcze do jasnosci:

r_mapoverbrightbits
r_intensity
r_overbrightbits
r_detailtextures - przy wartosci "1" mapa jest nieco jasniejsza.

Wesolych swiat :-)
sprawa
ej aj jakie sa wartosci na te komendy co podales na poczatku?
MorFeuS
r_gamma od 1 chyba do 3. mozesz równiez dac ułamki, np 2.5 albo 1.6

r_mapoverbrightbits
r_intensity
r_overbrightbits
r_detailtextures

Te komendy sam mozesz sprawdzic poprzez wpisywanie kolejne 1,2,3,4,5. Ale łatwiej poszukać na google ;) Ja te komendy mam ustawieone tak:

seta r_mapoverbrightbits "3"
seta r_intensity "1.5"
seta r_overbrightbits "0"
seta r_detailtextures "0"
TheOtherS!de
Wodze że skrypt na gamme sie rozprzestrzenia ^^ Ech mam nadzieje że sie przyda :)

seta "r_lightgamma" "2.5"
seta "r_gamma" "2.5"
seta "r_intensity" "1.00"
seta "r_ignorehwgamma" "0"
seta "r_mapoverbrightbits" "2.00"
seta "r_overBrightBits" "0"

Ech przy tych wartościach wszytko jest dość jasno i nawet skryptu na gamme nie trzeba używać ^^ co prawda mam inne ale nie podam :)
conish
ech, ciekawe skad go wziales :D
TheOtherS!de
Wiadomo że sam nie napisałem :)
MorFeuS
@Theotherside

Bez screenów z ogrish.com :<! Tutaj przychodza też i niepełnoletni userzy, którzy moga sobie takich screenów nie zyczyc... :x
Konik
Troche przesadziles z tym zdjeciem Theotherside... Ja sie troche dziwie czemu ludzie sie tak fascynuja tragedia innych ludzi i smiercia. To chyba nie jest zbyt normalne
MorFeuS
CYTAT
Ja sie troche dziwie czemu ludzie sie tak fascynuja tragedia innych ludzi i smiercia. To chyba nie jest zbyt normalne

Mi to wygląda na terroryste ;] Więc dobrze, że zginał, ale take fotki są obrzydliwe :CCC
kaurz
a jesli byl bojownikiem o sluszna sprawe?
MorFeuS
Z paskiem, gdzie najprawdopodobniej trzymał bobmy? Watpie :D No chyba, że chciał wejsc do meczetu i roz!@#ać arabów w p!#@u! Yoohoo!
TheOtherS!de
Omfg ale macie problem :) Jak takie dziecko zobaczy coś takiego to sie wystraszy i więcej tu nie zajrzy :) I w końcu nastąpi koniec głupich pytań :) ^^

Ps Myślałem że zadział na MorFeuS ale niestety :( hehheheh
kaurz
chodzi mi o na przyklad czeczena, ktory ma dosc tego, ze ruscy mu siedza na glowie i ograniczaja wolnosc. i jest tak wk#!@iony, ze idzie roz(słowo na p)ic jakas komende sawietów. mozna byc bojownikiem o swoje sprawy majac w reku mikrofon, flage czy klawiature, a mozna tez miec owiniete wokol nerek 5 kilo c4.

a i bym zapomnial, odersajd, nie wszystkich kreca Twoje zalaczone obrazki, nikomu nie imponujesz zdjeciem martwego czlowieka. wolalbym gole baby, ale ze wzgledu na morfa, nie wklejaj
MorFeuS
CYTAT
Ps Myślałem że zadział na MorFeuS ale niestety :( hehheheh

NOŁ ŁEJ! Takie rzeczy nie robia na mnie nic.. oprocz filmików, gdzie ktos komus odkraja głowe...

CYTAT
chodzi mi o na przyklad czeczena, ktory ma dosc tego, ze ruscy mu siedza na glowie i ograniczaja wolnosc. i jest tak wk#!@iony, ze idzie roz(słowo na p)ic jakas komende sawietów. mozna byc bojownikiem o swoje sprawy majac w reku mikrofon, flage czy klawiature, a mozna tez miec owiniete wokol nerek 5 kilo c4.

No racja, ale to nie usprawiedliwa tych bojowników, ze m@!duja niewinne osoby. Rozumiem, oko za oko, zab za zab, ale jak ktoś zabija nie winne tylko dlatego, że ich kraj jest okupowany przez inne wojska, robi z nich terroryste. Tak, wiem Rosja tez ma w dupie czeczenów, ale cały świat zna "powody" , które w gruncie rzeczy są do dupy... ale co zrobic?

CYTAT
wolalbym gole baby, ale ze wzgledu na morfa, nie wklejaj

A co, ja to gej??
Konik
To co on mial wokol pasa to mi wygladalo na pas dla dodaltowych magazynkow do kalacha ale moge sie mylic, a to co zostalo z jego glowy to wygladalo na celny strzal snajpera.
TheOtherS!de
Ech ale macie problem ^^ specjalne dla wszystkich :)

Ps. takie normalnie ^^ a nie zboczone jak by niektórzy chcieli :)
Mucha Emila
Mam problem.... jak minimalizuje ET do traya a potem znow go maxymalizuje to mam ciemniejszy ekran i musze go ustawiac od nowa... jest to denerwujące... nawet bardzo :D zna ktoś komende na rozjasnienie ekranu? tzn zeby binda zrobic... PLIX Help!
prezes12321
r_gamma
ps.
KOD
Skrypt na zmianę gammy (jasności)

Bind X "vstr gup"

bind Y "vstr gdn"

set gdn vstr gamma00

set gup vstr gamma01

set gamma00 "set r_gamma 1.6;set gdn vstr gamma00;set gup vstr gamma01;echo ^hGamma^0MIN^C==========="

set gamma01 "set r_gamma 1.8;set gdn vstr gamma00;set gup vstr gamma02;echo ^hGamma^C=^9|^C=========="

set gamma02 "set r_gamma 2.0;set gdn vstr gamma01;set gup vstr gamma03;echo ^hGamma^C==^9|^C========="

set gamma03 "set r_gamma 2.1;set gdn vstr gamma02;set gup vstr gamma04;echo ^hGamma^C===^9|^C========"

set gamma04 "set r_gamma 2.3;set gdn vstr gamma03;set gup vstr gamma05;echo ^hGamma^C====^9|^C======="

set gamma05 "set r_gamma 2.4;set gdn vstr gamma04;set gup vstr gamma06;echo ^hGamma^C=====^9|^C======"

set gamma06 "set r_gamma 2.5;set gdn vstr gamma05;set gup vstr gamma07;echo ^hGamma^C======^9|^C====="

set gamma07 "set r_gamma 2.6;set gdn vstr gamma06;set gup vstr gamma08;echo ^hGamma^C=======^9|^C===="

set gamma08 "set r_gamma 2.7;set gdn vstr gamma07;set gup vstr gamma09;echo ^hGamma^C========^9|^C==="

set gamma09 "set r_gamma 2.8;set gdn vstr gamma08;set gup vstr gamma10;echo ^hGamma^C=========^9|^C=="

set gamma10 "set r_gamma 2.9;set gdn vstr gamma09;set gup vstr gamma10;echo ^4Gamma^C==========^9|^C="

set gamma11 "set r_gamma 3.0;set gdn vstr gamma010;set gup vstr gamma00;echo ^4Gamma^C===========^0MAX"
Mucha Emila
Thx.. ale jeszcze ostatnie może głupie pytanie :D

Ma to wyglądać tak? /bind (np. \) "r_gamma 3.0"? Bo chce najwieksza... jeśli nie to mnie poprawcie
MorFeuS
Tak, r_gamma 3 to najwieksza mozliwosc, wiecej już dac nie możesz:)
klexuh
Jaka jest komenda zeby polaczenie ustawic na MODEM??
sprawa
juz znalazlem odpowiedzi na moje pytania. Prosze o usuniecie postu pzdr
stefanek
Witam
Szukam komendy ktora odpowiada za odleglosc z jaka pojawiaja sie obiekty widoczne z daleka , np jak latam freecam'em po mapie radar to te 2 radary sa niewidoczne pojawiaja sie dopiero jak znajde sie w poblizu. Jak ustawic aby bylo je widac odrazu z duej odlegosci ? Myslalem nad tymi komendami ale nie jestem pewien :

seta s_max_distance
seta s_min_distance
seta s_distance
b_demo_followzDistance
b_demo_followyDistance
b_demo_followxDistance
b_distancefalloff
g_packDistance
RaD
b_demo odpadają bo są od dema
s_ też bo są od dźwięku (z jakiej odległości chyba dźwięk słychać)
b_distancefalloff to wpływ zasięgu na zadawane obrażenia (ustawienia serwera)
g_packDistance to odległość na jaką są rzucane paczki (ustawienia serwera)

tak więc żaden z powyższych
jak coś znajde to napisze

radziłbym poszukać pod r_ albo cg_ (choć chyba nie)
conish
r_zfar. daj okolo 10000.
stefanek
dzieki wlasnie o to mi chodzilo , a do czego sluzy komenda cg_coronafardist ?

i jak zrobic aby tekstury ladowaly sie z daleka (bo obraz jest daleko ale w teksturach sa takie dziury) nawt drugiego radaru nie widac

conish
to afaik jakas poswiata... wiem, ze dziala razem z cg_coronas 1. poprobuj (duze wartosci!)
stefanek
chce tak ustawic cfg aby z jednego konca mapy byloby widac drugi i wszedzie byly tekstury , da sie tak zrobic screeny dwa posty wyzej :)
stefanek
Jaka komenda odpowiada ze grenade cam w ogladaniu demka ? I jak to ustawic aby kamera podgladala tylko moje granaty ?
COOBA`
b_demo_grenadecam 1
Tego raczej na ertpro nie da sie zrobic, trzeba by bylo w ustawieniach moda sie pobawic.
stefanek
CYTAT
Tego raczej na ertpro nie da sie zrobic, trzeba by bylo w ustawieniach moda sie pobawic.

szkoda , myslalem ze jakos sie da ;)
A jeszcze jedno , jaka komenda odpowiada za poziom detail textures ? mam ustawione na medium a chce high
ziomczuk
Witam jestem nowy na forum i nie wiem czy to bylo wiec tutaj zapytam wiec tak ponoc istenieje cod a raczej napewno bo sam widzialem na latanie na mapach MLB czy jakos tak podchodzi sie do tablicy takiej i ponoc sie jakis cod wpisuje i mozna latac wtedy tylko wlasnie nie wiem jaki to cod jak byscie mi mogli pomoc banana.gif
Sinbad
Witam

mam małe pytanie, co w moim configu jest źle zrobione? Chodzi mi zwłaszcza o voice chat, np. po naciśnięciu z nie dzieje się nic, a zwłaszcza nie słychać "I need a medic!". Nazywa się autoexec.cfg, pokopiowałem go do etmain i katalogów z modami...
Oto cfg:

bind w "+forward"
bind s "+back"
bind a "+moveleft"
bind d "+moveright"
bind SHIFT "+sprint"
bind e "+leanright"
bind q "+leanleft"
bind CTRL "+sprint"
bind MOUSE1 "+attack"
bind f "+activate"
bind k "kill"
bind v "+prone"

bind k "kill"
bind F1 "vote yes"
bind F2 "vote no"
bind F3 "ready"
bind n "vsay_team FireInTheHole"
bind m "vsay_team Sorry"
bind , "vsay GoodGame"
bind . "vsay Bye"
bind z "vsay_team Medic"
bind x "vsay_team NeedAmmo"

Z góry dzięki

Pozdrawiam
mAg
Witam

Chciałbym się dowiedzieć jakie wartości mogą przyjmować komendy "r_picmip2" i "r_picmip"
pozdro
tomi89
witam

pytanie może śmieszne ale dla mnie ważne. zmagam sie z pierwszym configiem i nie znam komend na dźwięki przy trafieniach do innych ( wrogów lub swoich ) plz o szybki help confused.gif
szopen#
to mozna zrobic z poziomu etpro -> config -> next ustawiasz hitsounds na on czy jakos tak. dawno nie gralem wiec moge sie mylic.
tomi89
thx za cynk stary Bóg ci w dzieciach wynagrodzi:)
Swiety
b_hitsouns
kaurz
hitsounds :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.