Estaloth
18:19, 25 01 2005
@ETgracz
| CYTAT (Swiety @ 2:29, 15 04 2004) |
r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST" - filtrowanie tekstur typu bilinear - imo najlepszy kompromis uwzględniając jakość i fpsy
r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR - filtorwanie trilinear - teoretycznie lepsza jakość i mniejsze fpsy. Praktycznie różnice niezauważalne
r_textureMode "GL_NEAREST" - brak filtrowania - efekt "kafli" - wbrew pozorom nie daje zbyt dużego wzrostu fps a nawet może powodować ich spadek - bardzo niska jakość grafiki
r_textureMode "GL_LINEAR_NEAREST" - jakieś inne filtrowanie, nie wiem jakie ale pewnie Dankan opisał w swoim poradniku  |
5 strona tego topicu. Ciężko kliknąć na
Szukaj?, lub choć poszukać w topicu, w którym zadaje się pytanie? Za trudne? Kk bye.
Ostatnio zniknęły mi wszelkie napisy usytuowane w lewym dlnym rogu (te które tylko sie tam przewijają). Nie widzę żadnych info o killach, connectach/disconnectach, co zostało zbudowane, gdzie dynamit podstawiony itd. Jest na to jakaś komenda?? (żeby to wróciło...)
Mam pytanie odnoscie komendy /cheaters ktora jak rozumiem ma pokazywac "cziterow".Chcialbym sie spytac na ile to jest wiarygodne ??i czy jesli komus pisza 3 znaki zapytania to czy jest cheaterem???(zazwyczaj wszystkim pisze clean)Prosze o odpowiedz!
| CYTAT (ReiL @ 13:16, 27 02 2005) |
| Mam pytanie odnoscie komendy /cheaters ktora jak rozumiem ma pokazywac "cziterow".Chcialbym sie spytac na ile to jest wiarygodne ??i czy jesli komus pisza 3 znaki zapytania to czy jest cheaterem???(zazwyczaj wszystkim pisze clean)Prosze o odpowiedz! |
Komenda /cheaters pokazuje guid grających, a także "zgodność" z systemem, nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć, ale np. kolega miał linuxa bodajże mandarke 9.1 i pisało mu ???, niektórym pisze cheater ! ale to wcale nie wykrywa cziterów więc możesz siedziec spokojnie...
| CYTAT (ReiL @ 11:16, 27 02 2005) |
Mam pytanie odnoscie komendy /cheaters ktora jak rozumiem ma pokazywac "cziterow".Chcialbym sie spytac na ile to jest wiarygodne ?? |
Na nie dużo.
Można spotkać kolesi z aimbotem którzy mają clean i można spotkać przypadki gdzie czysty koleś nie ma "clean".
Jednak jak sam zauważyłeś wiekszość ludzi jednak ma clean i jeśli ktoś tego nie ma to prawdopodobieństwo że czituje jest duże ale nigdy nie ma pewności na 100 %.
Generalnie do /cheaters trzeba podchodzić z dużą rezerwą.
w takim razie istnieje jakas mozliwosc na sprawdzenie czy dany koles/kolesie czituja??nie mozna sie przed tym w zaden sposob bronic??
Sprawdzic mozna specujac takiego... teoretycznie pb tez to powinien sprawdzac... Ale pb coraz slabszy jest...
keNOOBie|PL
22:11, 13 03 2005
| CYTAT (conish) |
| Sprawdzic mozna specujac takiego... teoretycznie pb tez to powinien sprawdzac... Ale pb coraz slabszy jest... |
To nie PB jest coraz slabszy.. tylko czity sa coraz bardziej wymyslne.... PB po prostu jest wolniej uaktualniane niz czity...
| CYTAT (Swiety) |
Można spotkać kolesi z aimbotem którzy mają clean i można spotkać przypadki gdzie czysty koleś nie ma "clean".
|
moze miec np Inner version, cy cus... tak .. w sumie.. nawet nie ma co fatygowac sie do wpisywania tej komendy....
to nie jest komenda ale skrypt.
| KOD |
set w1 "weaponbank 3;set wtogg vstr w2" set w2 "weaponbank 2;set wtogg vstr w1" set wtogg vstr w1 bind q vstr wtogg
|
Przy czym jest on baaardzo niedoskonaly. Po smierci majac kolta trzeba nacisnac q dwa razy by wyciagnac ponownie kolta.
A ja chciałbym zrobić coś takiego, jak np najade na wroga celownikiem to automatycznie powiem do swojej drużyny mam go na celowniku czy coś w tym stylu. Ale nie wiem jaka jest komenda żeby coś się wykonało po najechaniu na mojego wroga!
Znacie może coś takiego, lub umiecie zrobić??
Niestety ze tego co wiem nie da sie tego zrobic... Poza tym... To przy mozna potraktowac jako cheat.
szakal1990
17:54, 28 03 2005
ello j mam taki proplemz et widzilem an niektórych cfg ze graze niemaja sniegu na fuelu lae nie tego padajacego tylko tego co lezy an ziemi zamiast tego maja normlana zielona trwa wie moshe ktos jak to zmienic??
Za śnieg i deszcz odpowiada komenda cg_atmosphericEffects "0" wpisz w konsoli a pozbędziesz sie śniegu lub deszczu co do trawy to możliwe jest jej włączenie i wyłączenie tylko na serwerze czyli ty tego nie możesz zrobić tylko to jest wolą admina danego serwerka

.
Hlah...
Znow zle...

r_drawfoliage 0
to komenda ktora moze a nie musi byc wlaczona na serku (dla cb jest ok)
natomiast fuel na zielono... to poprostu nowa mapa. jest taka. poprostu sciagnac.
Okrutny Bob
15:13, 3 04 2005
Mam pytanie: czy istnieje komenda do prędkosciomierza widzialem cos takiego w Q3 i jestem ciekaw czy w ET tez to wystepuje
Jest, poszukaj to w menu etpro (podczas gry of korz). Jest w menu, to jest i komenda.
Okrutny Bob
16:48, 3 04 2005
A czy ten predkosciomierz dziala takze w ET main i jaka jest komenda na to ??
Estaloth
17:09, 3 04 2005
@up
b_drawspeed, wartosci 0-5, np. b_drawspeed 4 - odpowiada za to, jak i gdzie ma być wyswietlany klocek z prędkościomierzem
b_speedunit, wartości 0-2, (0 = ups, 1 = mph, 2 = km/h), np. b_speedunit 2 - odpowiada w jakich jednostkach ma być pokazywana prędkość
Działa tylko na etpro.
szakal1990
14:18, 7 04 2005
Siema mam tkaie pytanko raczej 2 pytanka!
1. Widzialem an pewnym fragmovie ze jka typek zabil gostka to wypadla mu bron i ona byla tak jkaby 2d czyli byla ja widac z daleka . byla jakby narysowana czy wie moze jak zrobic takie cosik??
2.Wie ktos moze jak zrobic zeby kolorki byly takie bardziej zywe??
egzystor
18:15, 8 04 2005
| CYTAT |
| 2.Wie ktos moze jak zrobic zeby kolorki byly takie bardziej zywe?? |
2.Wie ktos moze jak zrobic zeby kolorki byly takie bardziej zywe??
Poradziłbym ustawić
seta r_ignorehwgamma "1"
i pobwić się
seta r_gamma "_" - zakes (1.3) – (2.5)
seta r_Intensity "_" zakre (1) – (1.5)
To nie do końca ustawienia dotyczące "żywości kolorów, ale w porównaniu z seta r_ignorehwgamma "0", wyglądają wg. mnie żywiej. Choć ja i tak wole grać na seta r_ignorehwgamma "0".
| CYTAT (szakal1990 @ 14:18, 7 04 2005) |
1. Widzialem an pewnym fragmovie ze jka typek zabil gostka to wypadla mu bron i ona byla tak jkaby 2d czyli byla ja widac z daleka . byla jakby narysowana czy wie moze jak zrobic takie cosik?? |
@ODP : Działą tylko w etpro 3.1.9 - b_simpleitems "1"
Moje pytanie : do czego dokładnie słuza komendy m_filter i in_mouse ?
re:up
Jesli sie nie myle sluza do one do likwidowania tak zwanej akceleracji wstecznej myszek.
mieciek
22:24, 13 04 2005
Mam pytanko : jaki parametr odpowiada za standardowš (przy respawnie) iloć amunicji (ewentualnie czy jest na to jaka komeda do konsoli (często się pałam robieniem serków dla naszego LAN-u

) choć w to wštpie........)
| CYTAT (ArmaGedoN @ 1:06, 28 10 2003) |
- jaka komenda odpowiada za wyświetlanie strzałów (dokładnie chodzi mi o przebłyski-kreski podczas strzelania, które lecą w stronę przeciwnika)?
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrowienia |
To jest ustawienie w etpro a dokładnie : b_tracers
0 - nie ma wogule
1 - są wszystkie
2 - tylko przeciwników
mieciek
15:48, 14 04 2005
paki..... tzn...... (i`m a nOOb and i like it

(or el warzywko

))
i jeszcze jedno pytanko (wiem, wnerwiajšcy jestem

) jest jaki console command (lub có innego) kóry zmienia zasięg "paczuszek" u Covert Ops`ów ?(choć w to też wštpie, a przydałby się nieskończony.....lol......)
xerox91
17:25, 14 04 2005
Mam 2 pytania.
1) Jeśli ma się czwarty poziom soldiera to jak walnie sie z bazoki, to utomatycznie broń zmienia się na granat. Co mam zrobić żebuy automatycznie broń zmieniała się na piostolet?
2)Widziałem, że jakiś gościu potrafił napisać do team czata za ile sekund urodzą się przeciwnicy. jak to zrobić
W tych 2 przypadkach chodxzi mi o binndy:)
Jeśli w złym temacie napisałem lub jest to gdzie indziej to bardzo przeraszam.
Ale proszę o odpowiiedź. Z góry wielkie dzięki
re: up
Zeby to zrobic musisz napisac skrypt ktory instaluje sie na serwerze w postaci plikow *.pk3
Jest to ciezka robota... i jakos nigdy mi sie nie chcialo...
Wiec cytujac:
Nie wiem, nie znam sie...
szakal1990
14:50, 21 04 2005
Siema czy jest cos tkaiego jak tak komenda cg_aimbot 1
bo qmpel ja wpisywal i gada ze przez ta kemoende wali headshoty:p ja nawet bez tego wywalam po 60 hs na mape ale cchhe wiedziec wiec sie pytam!!Czy jest tkaie cosik??
| CYTAT (szakal1990 @ 14:50, 21 04 2005) |
Siema czy jest cos tkaiego jak tak komenda cg_aimbot 1 bo qmpel ja wpisywal i gada ze przez ta kemoende wali headshoty:p ja nawet bez tego wywalam po 60 hs na mape ale cchhe wiedziec wiec sie pytam!!Czy jest tkaie cosik?? |
nie ma takiego czegoś, nie komibnuj z tymi komendamibo ja mialem przykro w q3 przez to, wpisalem seta ogc_aim 1 dla zwały i dałem / i mnie pb zbanowało ... więc nawet nie słuchaj się takich infantylnych dzieci co Ci każą to wpisywać..
Szczególnie, że taka komenda jest chyba tylko dostępna wraz z AimBotem czy innym podobnym szajsem. Jak chcesz mieć bana na swoją ukochaną gierce, to kombinuj dalej :x
Mam problem z pewnym cvarem od etpro.
Większość cvarów do etpro skopiowałem z innego konfigu (dlatego nie potrafię określić który to) i znikł mi taki napis w lewym górnym rogu, pokazuję na kogo aktualnie się ogląda (na spectcie lub jak się zginie). Nie pamiętam dokładnie, ale chyba było to coś w stylu folowing [nick]. Jestem pewien, że jest to cvar etpro, ponieważ na etamin działało. Jak to odzyskać albo jakie są inne sposoby na zidentyfikowanie oglądanego gracza??
Jak zrobić aby jednym przyciskiem ustawiało mi sie pmove_fixed 1 i max fps na np 43 i wyświetlał sie napis żę coś takigo zrobilem? No i po naciśnięciu tego przycisku max fps wracało by do np 125 i pmove robiło sie na 0
set pmo0 "pmove_fixed 0;set com_maxfps 43;echo "^0pmove_fixed ^10!!";set pmotogg vstr pmo1"
set pmo1 "pmove_fixed 1;set com_maxfps 125;echo "^0pmove_fixed ^21!!";set pmotogg vstr pmo0"
set pmotogg "vstr pmo0"
bind x vstr pmtogg
witam
mam pytanko czy da sie w wolfie zbindowac cos pod kombinacje klawiszy np. chciałbym sobie wstawic skrypt na zmiane klasy i zeby to sie odbywało po nacisnieciu np. ctrl+1, ctrl+2, ctrl+q itd. da sie to zrobić ??
shalashaska
15:17, 6 06 2005
Wielka prośba.Ostatnio coś pomieszałem w configu i jak gram zniknęły mi paski życia zawodników.Jaką komendą je włączyć?A stało sie to jak zkorzystałem z skryptu z "poradnika Raziela"
// Near/Far Toggle-Script
//
bind "X" "vstr crosssensitoggle"
set far "set crosssensitoggle vstr far;cg_fov 90;cg_drawcrosshair 5;cg_crosshairsize 50;sensitivity 2.5"
set near "set crosssensitoggle vstr near;cg_fov 105;cg_drawcrosshair 9;cg_crosshairsize 70;sensitivity 4.5"
set crosssensitoggle "vstr near"
//..
I jeszcze jedna prośba,przeszukałem ale nie znalazłem skryptu na ciche otwieranie,więc jakby ktoś mógł mi pomudz byłbym wdzięczny>dziekuje
jakos już znalazłem ten skrypt na ciche otwieranie
set otworz "+speed;+activate;wait 2;-activate;-speed"
"vstr otworz"
bind f "vstr otworz"
szakal1990
16:52, 14 06 2005
Mam taka sprawe robie cfg'i od dobrego pół roku robilem ruznym graczom cfg'i ale nie znam jedenj komendy mianowice na wolne chodzenie znaczy sie jak sie am et bez cfg'a to po nacisniescu klawisza "CAPSLOCK" chodzi sie pomalu.Wiem ze an 100% nied zial taki bin| bind capslock "+walk" .
Bardzo proszę o pomoc z góry thx życze GL & HF !
A jescze jedno do czego sluzy komenda panzerhack 1
widzialem to w wielu cfg'ach dobrych graczy np RedCross, SnowMan , ICeMan
PLx mozcie mi z góry thx .
shalashaska
8:54, 21 06 2005
Problem z nickiem przy użyciu skryptu z poradnika raziela.Więc mój nick powiedzmy wygląda tak ^1X.X.X ^0shalashaska i tu pojawia sie problem,gdyż na serwerze wyświetla mi tylko ^1X.X.X ,a "shalashaska" nie ma.Jeżeli wpiszę ^1X.X.X^0shalashaska(bez odstepu pomiedzy X.X.X a shalashaska)to jest wszystko wporządku.A jeżeli wpiszę w ASE "^1X.X.X ^0shalashaska" to jest odstęp pomiedzy tagiem a nickiem.Jak to rozwiązać?
Dziękuję conish:)
uzyj w skrypcie seta name zamiast samego name.
edit: Prosze.
Czy mogłby mi ktos podać skrypt na Circle strafe jump. Bo ja sam nie umiem tego zrobić a to może mi pomóc

nie wiem jak to zrobić. Jeśli ktoś wie to proszony jest o pomoc.
Nie da sie tego zrobic. Circle jump polega na skoku z rownoczesnym ruchem myszki (celownikiem) po okregu. I teoretycznie da sie to zrobic. Ale zablokowana jest komenda +lookdown i juz sie nie da
A możecie mi podać skrypty na wszystkie rodzaje skoków (oczywiście wszystkie które się da zrobić

).
| KOD |
| bind MOUSE2 "+moveup" |
Ciekawy skrypt... Dzieki niemu mozna zrobic kazdy rodzaj skoku...
Witam. Mam pytanie dotyczące właśnie komend consoli. Czy zna ktoś stronę, na której znaleźć można wszystkie komendy (niekoniecznie opisane). Za link do takiej strony z góry dziękuję.
Ja mam pytanko. Co trzeba wpisać do konsli żeby znikła twarz, a na jej miejscu pojawiał się mapka ??Albo żeby znikła mapka,punkty,twarz i te "gwiazdki".
seta b_altHud x
seta b_altHudFlags x
Obie dzialaja tylko w etpro, gdzie x wstawiamy warotsc liczbowa
st4rf!sh
19:39, 7 08 2005
ja tak sie zastanawiam co do dwoch komend, ktore se znalazlem w konsoli i nie wiem ocb, wiec mam nadzieje ze wyjasnicie mi mniej wiecej:
/b_headshot
/b_realhead
czy to sa jakies interesujace komendy, czy po prostu shity ktorymi nie warto zawracac glowy? [i nie smiejcie sie ze mnie ;x]
Estaloth
17:52, 8 09 2005
cg_fov 90-120 hf
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.