IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem z autopodnoszeniem
RobertG
post 10:42, 8 06 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1907

Od jakiegos czasu dotyka mnie dosc dziwny problem. Grajac na serwerach FFA potrafi mi sie wylaczac autopodnoszenie apteczek, amunicji itp. Czasem rowniez wylaczaja sie "hit sound" a juz "hitem" jest niemoznaosc podniesienia w zaden sposob radar parts.
Zazwyczaj pomaga wyjscie i wejscie na serwer jeszcze raz. Ale to strasznie upierdliwe.
Czy znacie na to jakies "lekarstwo"?

RobertG
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
WEED
post 13:28, 8 06 2004
Post #2

Schutze

Grupa: Cziter z listy ACA
Nr użytkownika: 455

W rtcw tez mi sie tak niekiedy dzialo na jakis z!@#anych wegierskich serwach ze śruba. jedyne co mi pomagalo to podejscie do ammo/apteczki i jak sie pojawila mrygajaca reka nacisniecie domyslnie "F". pa O_o

+Quote Post
AdI-O
post 13:37, 8 06 2004
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście... smile.gif

+Quote Post
Swiety
post 14:04, 8 06 2004
Post #4

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

A nie lepiej zamiast wielce inteligentnego reinstall ET wpisać sobie w konsoli cg_autoactivate 1 ?

+Quote Post
RobertG
post 9:53, 9 06 2004
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1907

QUOTE (Swiety @ 13:04, 8 06 2004)
A nie lepiej zamiast wielce inteligentnego reinstall ET wpisać sobie w konsoli cg_autoactivate 1 ?

Ha!
To byloby zbyt proste by dzialalo wink.gif Niestety wpisanie w konsoli cg_autoactivate 1 w tym przypadku nic nie zmienia ...

Ale rozwiazanie, prostsze niz wchodzenie i wychodzenie z serka choc mimo wszystko dalej upierdliwe, podpowiedzial mi Qrczak.
Trzeba w opcjach w sekcji ETPRO wylaczyc i wlaczyc wszystkie soundy np. w trakcie "rozgrzewki". I to pomaga! blink.gif
A czemu pomaga rowniez na autoactovate? Kompletnie nie wiem sad.gif

Problem pojawia sie zawsze na niektorych serwach z etpro, nie wszystkich, miedzy mapami.

RobertG

PS. Oczywiscie branie "lapka" apteczek jest mozliwe ale nie moge w ten sposob wziasc radar parts ... sad.gif tez nie wiem dlaczego. Tyle ze "lapka" jest kompletnie nie funkcjonalna w grze.

+Quote Post
D!z3l
post 11:55, 9 06 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

Od jakiegos czasu dotyka mnie dosc dziwny problem. Grajac na serwerach FFA potrafi mi sie wylaczac autopodnoszenie apteczek, amunicji itp. Czasem rowniez wylaczaja sie "hit sound" a juz "hitem" jest niemoznaosc podniesienia w zaden sposob radar parts.
Zazwyczaj pomaga wyjscie i wejscie na serwer jeszcze raz. Ale to strasznie upierdliwe.
Czy znacie na to jakies "lekarstwo"?

Cos takiego i mi sie któregoś razu przytrafiło. Nie mogłem podnosić z ziemi ani apteczek, ani ammo a co gorsza tak jak napisał także RobertG ku mojemu wielkiemu żdziwieniu nie mogłem podnosic komponentów radaru w mapie Radar. Po kilkudziesięciu minutach gry z tą "anomalią" wkurzyłem się i zacząłem naciskac wszystkie klawisze na klawiaturze, eee co tam naciskać----- można powiedzieć że o mały włos a bym rozwalił klawiaturke w drobny mak biggrin.gif.

AdI-O 12:37, 8 06 2004
ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście... 

Nie, niekoniecznie, jak się okazało przynajmniej w moim przypadku wystarczyło wyjść z gry i ponownie wejśc. Po ponownym wejściu na serwer sytuacja naszczęscie powróciła do normy.

RobertG  8:53, 9 06 2004
Problem pojawia sie zawsze na niektorych serwach z etpro, nie wszystkich, miedzy mapami

Ten problem pojawił mi się podczas gry na serwku ze shrubem
Gra z taka sytuacją (niemożność podniesienia apteczki) szczegulnie w pojedynku 1v1 jest okropna

+Quote Post
Bastard PL
post 15:32, 9 06 2004
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1102

Ano zdarza się to czasamai, zdarza. Mój sposób jest banalny i pewny. Poprostu jeśli apteczki/ammo/cokolwiek się nie klei do nóżek, wchodzę doopcji i włączam/wyłączam auto.... . Kiedy mapka się zmieni powtarzam czynność i wszystko jest git. Może troszkę upierdliwe ale działa. pozdro

+Quote Post
qBa3oo3
post 17:30, 22 06 2004
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 729

ET reinstall. Mnie przynajmniej pomogło. Naszczęście... 

Tak, jeszcze zrob format dysku, zainstaluj linuxa, wymien karte graficzna i strzel sobie z procy w lewe oko.

Wystarczy ze w trakcie gry wpiszesz cg_autoactivate 0 i potem cg_autoactivate 1.
A najlepiej zapisz sobie w cfg cg_autoactivate 1 i nie bedzie problemu.

+Quote Post
dNkN!
post 16:28, 23 06 2004
Post #9

Nr użytkownika: 200

tu chyba chodzi też o cg_predictitems "1" ...

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi