IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cfg=configuration, czyli zboczenia ludzi
Swiety
post 14:41, 27 01 2004
Post #21

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

QUOTE (tranx @ 6:42, 27 01 2004)
podstawa to zrobienie sobie nowego pustego pliku *.cfg otworzenie go w notepadzie i jazda...

btw jedno mnie dziwi.. czemu wiekszosc gosci nie robi cfg od podstaw tylko grzebie w pliku etconfg.cfg... od tego jest komenda /exec zeby jej chyba uzywac...

Bo tak jest łatwiej.
etconfig.cfg to podstawa do zrobienia swojego własnego configa.

Najpierw go kasujemy, ewentualnie robimy /cvar_restart i /unbindall. Ustawiamy w Wolfie w menu wszystko tak jak chcemy, wcyhodzimy z wolfa.

Otwieramy etconfig.cfg i edytujemy go do własnych potrzeb poprawiając stare cvary i bindy oraz dodając nowe plus skrypty itp - czyli dodajemy wszystko to co nie da się zrobić z menu tylko z konsoli.
Na koniec zapisujemy go pod nazwą np nasz_config.cfg

Pisanie swojego confa na czysto jest bezsensu - takie rzeczy jak bind mouse1 itp musimy wtedy od początku pisać. Po prostu lepiej wykorzystać do tego etconfig.cfg - zaoszczędzi nam to połowe roboty.

Go to the top of the page

+Quote Post
tequar
post 20:13, 25 02 2004
Post #22

Schutze

Nr użytkownika: 1258

hmm WolfSzlagier moze i tak... ale wiesz ja sie przyznam szczerze ze mi sie nie chce robic juz tego cfg - po prostu sie zalamalem przy moim Duronie 900MhZ bo karte graficzna mam dobra w miare - GF FX 5200 no ale i tak ciagale jak sie strzelam to mam 15fps... stracilem juz calkowicie wiare... sad.gif sad.gif sad.gif moze ktos ma jakies ostro okrojony cfg to prosilbym o wysłanie na [email protected]

+Quote Post
VISTORANTE
post 21:15, 25 02 2004
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

ściągnij sobie konfig gatessa z et.pl. Tam masz to tak okrojone że już bardziej sie chyba nie da biggrin.gif

+Quote Post
Jaw0hl
post 20:15, 10 04 2004
Post #24

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1647

Eee tam wezcie kilka skryptow, przydatnych bindow, a reszte zrobcie sami.. Co to za przyjemnosc jesli korzystasz w 100% z czyjegos cfg i nie ma w nim nawet "kropli" twoich ustawien.....

+Quote Post
Chaster
post 19:07, 23 04 2004
Post #25

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1715

widze ze zdania sa podzielone
ja osobiscie gram na prawie nhie zmienionym cfg imo to nie ma wiekszego wplywu na gre po za tym wole sobie pograc niz 30 h siedziec na jednym cfg

+Quote Post
AdI-O
post 13:13, 20 05 2004
Post #26

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1724

QUOTE (Chaster @ 18:07, 23 04 2004)
widze ze zdania sa podzielone
ja osobiscie gram na prawie nhie zmienionym cfg imo to nie ma wiekszego wplywu na gre po za tym wole sobie pograc niz 30 h siedziec na jednym cfg

Imo , imo. Jak nie ma większego znaczenia to czemu większość graczy po jakimś czasie je zmienia?? ph34r.gif
Nawet nie wiesz co tracisz. Gra jest niewyobrażalnie łatwiejsza np: po wyłączeniu błyskającej krwi, gdy ktoś cie trafi. Chyba lepiej mieć cały czas czysty widok, niż biegać jak menel po metanolu?? blink.gif
Tak samo jest ze stabilizacją celownika w biegu, podczas skoków(cg_bobroll, cg_bobup).
Cud, miód i orzeszki. Całkowicie ułatwiona rozgrywka. Wreszcie możesz wyłączyć wkórwiające cie complainty czy automatycznie uruchomić limbo menu podczas startu.
A configa stworzysz w 20 min a nie w 30h. Chyba że nie umiesz trafić w klawisze.
Zresztą teworzenie configa to sama przyjemność
Pozdro
EDIT Nie 20 min a 40 min tongue.gif

+Quote Post
Valkir
post 19:54, 20 05 2004
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Nie no 20 minut to tez przesada blink.gif W końcu czasami trzeba zmienić jakąś wartość, zagrać, zmienić, itd. Ja miałem na początku swój cfg, potem Smirnoffa... tez zmieniłem, bo wiadomo - inna myszka itp. Cfg trzeba pielęgnować, jak bonsai biggrin.gif kazdy szczegol wazny.

+Quote Post
tranx-san
post 3:35, 24 07 2004
Post #28

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

w sumie.. kazdy robi tak jak lubi...
robilem sobie cfg zawsze sam, do kazdej gry w ktora gralem.. zaczynajac od q1 po q2, q3, csa, teraz et...
zawsze staralem sie nie korzystac z cudzych cfg... co innego korzystalem z pomocy innych. (np za ch.. nie potrafilem zrobic skrypta (XDD - pr0 skrypt teraz lol) na rocket jumpa w q1... ).
Po to jest to forum, ze mozna sie o cos zapytac, zlapac jakies podstawy, i zrobic sobie cfg...

ja zawsze staram sie robic cfg od poczatku.. w nowym pliku np( cfg.cfg) oczywiscie nie wpisuje wszystkich komend od poczatku laugh.gif wprowadzam tylko w nich zmiany.. jezeli chodzi o same skrypty i bindy.. to 99% z nich w moim cfg to moja robota... przyznam sie tylko ze znudzony juz zabawa z cfg, chcacy szybko dorwac skrypt na zmiane nicka i isc na ffa go testowac, pod!@#alem go z cfg thora.. XDD
... noi teraz mam wyrzuty sumienia XDD

cheers for all

+Quote Post
Chaster
post 12:50, 24 07 2004
Post #29

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1715

ja pisalem sam swoj cfg. jak ktos nie wei do czego sluza okomendy do cfg to na tym boardzie jest post odnosnie znaczenia komend ja osobiscie na defaultowym konfigu gralem jakies 3 miechy (biggrin.gif dziwne biggrin.gif) dopiero potem sei zaczalem bawic cfg niektore wartosci sciagnalem z cfg cwirka a niektore sam wpisalem i tak cfg jest w jakis 60 % ttylko moj i nie jest bardzo podkrecony bo mi sie wiecej nie chce. a co do sciagania cfg to uwazam ze ktos musi byc kompletnym deb$#% jesli nie wie co oznacza komenda bind. a jak ktos mowi na ffa ze ktos wygral duela bo ma lepszy cfg to tylko jedna mozna poweidziec biggrin.gif

+Quote Post
smoke
post 3:57, 12 08 2004
Post #30

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 28

ja rowniez pisalem swojego cfg sam z tym ze bazowalem go na ustawieniach z RTCW. Potem kilka modyfikacji i jest. Dodalem kilka przydatnych skryptow,bindow itp i teraz jestem zadowolony smile.gif
CFG powinien kazdy zrobic sobie sam! Jezeli ktos sam sobie nie poustawia rzeczy tak jak chce zawsze moze narzekac ze to nie jego cfg i mu nie idzie.
Niech sciagnie sobie kilka cfg, poczyta jakie komendy odpowiadaja za co i cheja!
Dalej jazda do roboty, je**ne nieroby, roboty pod dostatkiem, wystarczy opisy znalezc biggrin.gif

+Quote Post
e51
post 15:04, 8 09 2004
Post #31

Schutze

Nr użytkownika: 2193

Ma i to wiele osob. Ja zostalem zboczencem troche wczesniej - dopadlo mnie to w q3. W rezultacie gdy pierwszy raz zainstalowalem rtcw (po tym jak Buli na gg mnie zachecil do zalatwienia sobie tej gierki) pierwsze co zobaczylem to byl obraz powstaly w skutek z-autoexec-owania cfg z grafika z q3 (oczywiscie jasna) z ignorehwgamma 0, mapoverbrightbits 10, picmip 5, simplemipmaps 0, gamma 1.7 .....
Ale okazalo sie ze ta grafika (ogolnie rzecz biorac najlepsza do default (i nie tylko) q3) okazala sie inna w "strasznie ciemnym" rtcw. No i zaczela sie zabawa, i do tyczy to kazdej konfigurowalnej gry ktora wpadnie w moje lapy.

+Quote Post
Denver
post 23:19, 16 10 2004
Post #32

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3029

CYTAT (AdI-O @ 12:13, 20 05 2004)
Gra jest niewyobrażalnie łatwiejsza np: po wyłączeniu błyskającej krwi, gdy ktoś cie trafi. Chyba lepiej mieć cały czas czysty widok, niż biegać jak menel po metanolu?? blink.gif

Nie uwazasz tego za lamerstwo? To jest po czesci taki aimbot wbudowany w config ET... Po prostu tak sie nie robi. Mialem to wlaczone przez 1 dzien, fakt ze accuracy i killsy znacznie sie zwiekszyly, ale wiem, ze nie powinienem tego wlaczac...

+Quote Post
tranx-san
post 0:52, 17 10 2004
Post #33

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

tak to jest straszne lamerstwo... ta blyskajaca krew i wogole ohmy.gif, to takjakbys sobie odrazu aimbota wlaczyl ohmy.gif

OMFG

n/c

kazdy gra tak jak lubi.. osobiscie mnie takie efekty draznia... nie lubie tez np widziec lusek wylatujacych z karabinu.. ba niektorzy wogole wylaczaja widok broni... i co sa lamerami i czetrami ? :OOOOOOOOOOO

+Quote Post
Denver
post 9:06, 17 10 2004
Post #34

Leutnant
Ikona Grupy

CYTAT (tranx-san @ 23:52, 16 10 2004)
kazdy gra tak jak lubi.. osobiscie mnie takie efekty draznia... nie lubie tez np widziec lusek wylatujacych z karabinu.. ba niektorzy wogole wylaczaja widok broni... i co sa lamerami i czetrami ? :OOOOOOOOOOO

Nie o to mi chodzi... UWazam tylko, ze duza wiekszosc (tk mi sie wydaje) graczy
nie wylacza sobie w configu blykajacej krwi, gdyz po jej wylaczeniu gra sie znacznie latwiej, a wtedy szanse w duelu sa bardzo nierowne... Takie jest moje zdanie. Ciekaw jestem czy ktos je podziela?

+Quote Post
Estaloth
post 10:43, 17 10 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1257

@up

Stary nie wiem kogo sie pytałeś i ile już widziałeś ale to co mówisz to jest jakies przewrażliwienie zeby Cie ktoś o czity nie posądził. Imo wszystko jest dozwolone, dopóki PB za to nie kopie. Zreszta takie banalne rzeczy jak krew można wyłączyc nawet w opcjach. :C

Co do samej błyskającej krwi, to wiesz. Przez ponad rok przetestowalem ok. 300 configow (na dysku mam aktualnie 253 i wszystkie byly testowane a nie licze tych, ktore usunąlem lub sam tworzylem). Przez długi czas szukałem configu idealnego, widzialem maxymalnie lamerskie (imo) confy jak i te najbardziej dopieszczone. I naprawdę nie przypominam sobie na tę chwilę by ktoś miał błyskająca krew. Oczywiście na pewno zdarzaly się wyjątki, ale one tylko potwierdzaly regułę, że ta konkretna opcja jest zbędna. To oczywiście co do samej błyskającej krwi, co do reszty, to cóż jak już mowilem dopoki pb nie kopie, to mozna w confie sporo namieszać. Zreszta dobry cfg to nie wszystko, popatrz na mnie cfg robiony ok 12 miechow, dopieszczony na maxa, a pierwszy lepszy kazio[pl] jedzie mnie z błyskajaca krwia i bez zmiany zadnych ustawień. Na koniec pozwolę sobie zacytować Usagiego (chyba poraz 3 ten sam txt, ale imo 100% true):

CYTAT
"hm imo najlepszy config dla playera jest ten zrobiony przez niego. why: ustawienia grafiki (rozjasnienie monitora, karta graficzna, odswiezanie), lacze (wiadomo, posiadane lacze), mycha (speed w wingrozie, rodzaj myszki, maccel, sensivity w grze), rozjasnianie (nawet postrzeganie kolorow przez samego czlowieka), bindy (np dankanowe bindy z dupy nie kazdemu musza odpowiadac wink.gif ), skrypty (jedni lubia skromny jeden skrypt, inni duzo skomplikowanych skryptow), ustawienia klawiszy (jump, kucanie, double-tap itd), sam celownik (kolor, wielkosc, rodzaj)..."

Moze troche nie zwiazane z fascynującym tematem błyskającej krwi ale chodzi o to by nie patrzec na innych i się nimi nie przejmować, by grac jak Ci wygodnie i by stale podnosić swoje umiejętności, w czym mogą pomóc zmiany w cfg. Uwierz 95% graczy zrobi wszystko, by grać lepiej i nie zawahaja sie wyłączyć błyskającej krwi byle by zgarnąc choć kilka fragów więcej. [:

+Quote Post
dNkN!
post 12:55, 17 10 2004
Post #36

Nr użytkownika: 200

hehehe...

z tą błyskającą krwią (cg_bloodflash) jest tak jak, np. z lusterkiem w need for speed - co w tym złego, że z lusterka rezygnują ci, którym jest zbędne?

wiesz, to naprawdę fajnie, że przejawiasz taką postawę ale powiedz mi - powinieneś chyba w jej myśl grać na surowo domyślnych ustawieniach, no nie? bez żadnych skryptów, na bindach identycznych z tymi ledwo po zainstalowaniu gry, bez zmiany sensitivity, itd. itd. tak jak 50% etplayorów grających z kafe.

jak już chcesz być et rycerzem i postępować zgodnie z kodeksem honoru to bądź nim od początku do końca.

+Quote Post
Valkir
post 20:25, 17 10 2004
Post #37

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

CYTAT
Nie o to mi chodzi... UWazam tylko, ze duza wiekszosc (tk mi sie wydaje) graczy
nie wylacza sobie w configu blykajacej krwi, gdyz po jej wylaczeniu gra sie znacznie latwiej, a wtedy szanse w duelu sa bardzo nierowne... Takie jest moje zdanie. Ciekaw jestem czy ktos je podziela?

Ledwo się z podłogi podniosłem.
Nierówno jest kiedy koleś ma włączonego aimbota ohmy.gif A w cfg mozesz zmieniac co tylko chcesz(wartosci w granicach dozwolonych przez pb, patrz poradnik dankana). Ja mam np. cala krew wylaczona, slady po kulach takze - i jest latwiej, bo szybciej wchodza hsy i jak z kims sie dueluje to widze wszystko. Pewnie boby tez masz zostawione domyslnie biggrin.gif
Forum jest m.in. po to zeby pomagac poczatkujacym...skorzystaj z tego wink.gif

+Quote Post
spanzik
post 10:31, 18 10 2004
Post #38

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 212

zassaj sobie moj konfig , jest dostepny na et.pl co prawda minelo troche czasu ale tak czy siak bedzie on bardziej niz wystarczajacy dla ciebie :>

+Quote Post
Denver
post 20:02, 18 10 2004
Post #39

Leutnant
Ikona Grupy

k'woli wyjaśnienia... Pod hasłem "błyskająca krew" na myśli miałem trząchanie się podczas otrzymywania obrażeń... Przepraszam za niejasnosc bo krew takze mam wylączoną...

+Quote Post
shela
post 1:13, 19 10 2004
Post #40

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

ja osobiscie gram na confie prawie standart + wylaczone pare zbedych drobiazgow + jakies tam skrypty...ale config to tez nie wszystko smile.gif wiadomo..pb limituje ustawienia jasnosci itd...ale nie limituje mozliwosci sprzetu (ach jak ja kocham Lightframe 3 .. miodzio) .... dzieki temu moge sobie troche poszalec ...jeden przycisk na monitorku i juz mam troche jasniej + ostrzej smile.gif wiec i widocznosc sie poprawia bez grzebania w configu...ale co tam...wiadomo..config jest indywidualna sprawa gracza..kazdy gra jak mu sie podoba byle by nie kopal pb ....

konkluzja:droga do sukcesu jest config, sprzet i najwazniejsze...umiejetnosci

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
15 Użytkowników czyta ten temat (15 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi