IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Cfg=configuration, czyli zboczenia ludzi
dNkN!
post 10:11, 17 11 2004
Post #41

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

CYTAT
(...)pb limituje ustawienia jasnosci itd...ale nie limituje mozliwosci sprzetu (ach jak ja kocham Lightframe 3 .. miodzio) .... dzieki temu moge sobie troche poszalec ...jeden przycisk na monitorku i juz mam troche jasniej + ostrzej  wiec i widocznosc sie poprawia bez grzebania w configu(...)

szczerze mówiąc to nie wiem z czego tu się cieszyć, efekty "rozjaśniania" na poziomie cfg et daja różne skutki od tych o których mówisz. ty możesz sobie ewentualnie rozjaśnić obraz i podciągnąc kontrast a ja np. cofnąć mgłe na tyle żeby uderzyć o 1,5s wcześniej niż ty i grać radar który przypomina raczej bardzo słoneczne popołudnie niż zamglony i deszczowy wschód słońca
Go to the top of the page

+Quote Post
Denver
post 16:07, 17 11 2004
Post #42

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3029

CYTAT (Valkir @ 22:39, 18 10 2004)
No to prędzej powinieneś mieć wyłączone :C (trząchanie podczas otrzymywania obrażeń)

Ktoś ma to wyłączone? Jeśli tak, to jaka komenda za to odpowiada i na ile jest to limitowane przez PB?

+Quote Post
dNkN!
post 16:40, 17 11 2004
Post #43

Nr użytkownika: 200

jest to limitowane na tyle bardzo, że nie ma nawet takiej komendy!

+Quote Post
falubaz
post 17:50, 17 11 2004
Post #44

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

ej skonczcie z tym trząchaniem =c to nie jakies forum slowotworcow. chodzi wam zapewne o
seta cg_bobup "0"
seta cg_bobpitch "0"
seta cg_bobroll "0"
seta cg_bobyaw "0"
a to nie jest zadne trzachanie, chyba ze dupe. Albo po pijaku.
Zredukuje wam to"przechyly"ludka i juz. Nie wszsycy lubia te wartosci na "0" a default jest "0,22"(?), z wyzszymi nie kombinowalem heh.
A jak to nie to, to archiwum x.

+Quote Post
Swiety
post 21:19, 17 11 2004
Post #45

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Jemu chodziło chyba o odrzucanie celownika kiedy dostaje.

Jeszcze za czasów RTCW były sprytne (takie pół-cziterskie) skrypty wykorzystujące różne komendy w celu NIWELOWANIA ODRZUTU CELOWNIKA KIEDY DOSTAJEMY W CZAPĘ. Jednak CB uznało to za full czit (całkiem słusznie) i wprowadziło config serwera według którego ustawienia komend używanych przez te skrypty powodowały kopanie przez PB.
Być może istnieją programy do tego ale tematyką czitów się nie zajmuje i jesli rzeczywiście coś takiego istnieje to niewiele to odbiega np od aimbota - czyli zewnętrznej ingerencji w grę za pomocą zewnętrznego porgramu.

Na pocieszenie podam, że efekt odrzutu jest wyłącznie efektem graficznym. Podbija nam ekran ale nie podbija nam fizycznie celownika. Jeśli nawet dostajemy w czapę i jednocześnie strzelamy to nasze pociski lecą tam gdzie strzelaliśmy przed dostawaniem w czapę (o ile nie zmieniliśmy położenia celownika). Wniosek - kiedy dostajemy podczas strzelania to strzelamy dalej w to samo miejsce, wyobrażając sobie, że nasz celownik nie idzie w górę (broń boże żadnych poprawek z opuszczaniem celownika bo se wtedy odstrzelimy jaja)

A tak wogóle ten topik jest o czymś innym, proponuje przeczytać pierwszy post w tym topiku i jeśli ktoś chce pisać to pisać na temat a jeśli chce pisać nie na temat to jak zawsze wiadomo co będzie.

+Quote Post
Dymek
post 17:39, 2 12 2004
Post #46

Schutze

Nr użytkownika: 2822

Ej a co do rozdzialki to przecierz na mniejszej sa wieksze obrazy wiec latwiej trafic w leb komus biggrin.gif A na wiekszej wszystko jest male.. piszecie ze dobra duza rozdzialka ale wkoncu jak to jest ?? :|

+Quote Post
yamaro
post 21:19, 3 12 2004
Post #47

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1870

Ja nad swoim konfigiem posiedzialem dobre pare godzin . Ale przyznam sie ze to robilem z pomoca paru oso i poradnika Dankana ( podr0 tongue.gif ). I jedynie co w nim robie to zmieniam dodaje roznego rodzaju skrypty i to wszystko wartosci mam zazwyczaj takie same smile.gif. i niemam Zbcozenia biggrin.gif.! A co do rozdzialki to zalezy komu jaka komp uciagnie i na jakiej komus sie dobrze gra. Moi mzdaniem 1024/768 Jest dobra, ale wiekszosc lubi 800/600 bo jest latwiej tak ale wiecej miejsca zajmuje Hud tak mi sie wydaje blink.gif .

+Quote Post
maclin
post 16:54, 6 12 2004
Post #48

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 717

jesli chodzi o rozdzialke, to na niektorych kompach/ kartach graficznych, nie ma znaczenia na jakiej sie gra. Oznacza to ze najlepiej ustawic jak najwyzsza, chociaz nie warto przy nieduzych monitorach

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 12:12, 7 12 2004
Post #49

Goście

CYTAT
ale wiecej miejsca zajmuje Hud tak mi sie wydaje

nie wydaje ci sie... w koncu te same elementy musza znalezc sie na siatce o innej rozdzielczosci....... dla porownania ustaw winde na 640x480 (o_0)... rozstaw ikony po rogach i zmien na jakas powyzej 1000.... zauwazysz roznice zagospodarowania miejsca...

Btw. ODSWIERZANIE jest dosc istotnym elementem.... ta sama rozdzielczosc, przy roznym odswierzaniu.... INACZEJ rozklada sie na monitorze...

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
15 Użytkowników czyta ten temat (15 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi