IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 5 6 7 8 >  
Closed TopicStart new topic
> Ogłoszenie - Podszywanie się, Ośmieszanie cudzych nicków
Valkir
post 19:32, 8 02 2004
Post #121

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Wczoraj na IRC-u napisał do mnie gość że mam jego nick. Zgłupiałem trochę, bo a) mam go od około 3-4 lat, cool.gif jest z sindarinu (języka elfów wymyślonego przez Tolkiena,jakby ktoś nie wiedział). Potem wszedłem do ASE i poszukałem gośći z ET z takim nickiem. Było ich z 10. Na szczęście kolorki czerwono-białe miałem tylko ja...i to wcale nie oznacza że są idiotami.
Może ten damin znał tego gościa od dawna?? Nie wiemy. Ale ja cały czas myślałem że Valkir to nick "jedyny w swoim rodzaju"... dry.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Prosper
post 19:47, 8 02 2004
Post #122

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 188

QUOTE (whatever @ 16:53, 4 02 2004)

2. na serwer wlazi dwoch gosci z tagiem poison. Po chwili dolacza do nich pewne indywiduum o nicku kleofas (mam swoje powody zeby tak go okreslac, on wie jakie, to nie jest tutaj temat).

Sprawa jest juz zamknieta. Winowajcy osadzeni.
Poszlo tylko o to ze Acid byl bardzo poruszony ze ktos postanowil nazwac swoj klan tak samo jak brzmi jego nick. Wiec postanowil skrzyknac paru qmpli i korzystajac z tego ze mu nikt nie podskoczy zrobic zadyme.
To troche tak pol zartem potraktowalem... Incydent po prostu zostal szybko zazegnany. Natomiat w tym topiku jest zupelnie o czyms innym mowa Sff. Ty jednak z radoscia wykorzystales wybryk jednego z moich podopiecznych zeby nam przypiec.

Mialem jeszcze cos napisac na temat paru osob z C4, ale stwierdzilem ze to jest niepotrzebne. Czepiajcie sie dalej smile.gif

+Quote Post
DaBi
post 17:05, 10 02 2004
Post #123

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

Moim zdaniem raczej post Sff jest jak najbardziej na miejscu i na temat.
Miało być o podszywających się ludziach pod innych graczy i inne klany.
A to jest jakby nie patrzeć właśnie taki przypadek. Wiec nierozumiem dlaczego niby miało być to nie na temat. I po co dorabiana jest do tego od razu teoria ,że to te tylko kolejna okazja aby cos wytknąć Poison?

+Quote Post
Swiety
post 21:48, 10 02 2004
Post #124

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Jak Dabi (imo słusznie) zauważył post Smirnoffa o Sracid był jak najbardziej na miejscu. Ale dalej ....

Chciałem powiedziec że ostatnia wypowiedź Smirnoffa została wykasowana (plus pare postów innych osób też). Co innego dyskusja o podszywaniu się, dawanie jakiś przykładów a co innego okazja do przypieprzenia komuś innemu (np C4->Poison czy Poison->C4).

Niestety niektórzy świadomie nieświadomie czy nawet tylko swoją samą obecnością, cechami swojego charakteru wywołują jakieś konflikty, często o całkowicie innym podłożu (jakieś stare, nieaktualne sprawy nikogo nie obchodzące) co proawdzi do odpowiedzi które znowu wywołują następny konflikt - takie zamknięte koło.
O ile czytanie takich tekstów w których jeden przy-(słowo na p) się do drugiego sprawia mi początkowo frajdę - fajnie jest patrzeć jak inni taplają się w gównie i tym samym wyrabiają sobie taką a nie inną opinię - to nadłuższą metę jest dość męczące, zwłaszcza dla moderatorów tego forum.

Także liczę na pewną powściągliwość w wyrażaniu swoich opinii.

+Quote Post
whatever
post 11:29, 11 02 2004
Post #125

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 682

Poslalem PM do Swietego, wiec tu tylko krotkie info.

Wbrew powyzszej moderatora sugestii (?), moj skasowany post (btw., post zgodny zarowno z faq jak i topikiem - oraz bedacy odpowiedzia na nie skasowany tekst) nie byl najazdem na Prospera. Wrecz przeciwnie, byl proba wyjasnienia faktu, ze jakikolwiek klan ktory gralby pod tagiem "sracid" wywolalby u mnie identyczna reakcje, i moj oryginalny komentarz nie byl, wbrew twierdzeniu prospera, akcja wymierzona w Poison. Zreszta, kto czytal, ten wie.

+Quote Post
Swiety
post 0:50, 12 02 2004
Post #126

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Odpowiednie PM wysłałem whateverowi, co myśle, że wyjaśni mu pewne sprawy.

Whatever twierdzi że post był zgodny z topiciem, ja uważałem inaczej.
Lepiej będzie jak moderatorzy będą uznawać co jest zgodne a co nie, bo do tego są właśnie powołani, co oczywiście nie oznacza że może być samowola i że moderatorzy są głusi na wszelkie komentarze, tylko takie komentarze i sugestie to raczej proszę na priv a nie na forum, a wszelkie topici dotyczące pracy w/w proszę pisać na forum technicznym boardu.
Inaczej to tylko zaśmiecani topiców treściami off-topic.

Prywatnie moge przyznać racje Whateverowi co do jego reakcji na SRACID, ale publicznie jak powiedziałem powyżej co innego dyskusja na temat SRACID a co innego dyskusja na temat C4 vs Poison, dlatego post whatevera został usunięty a Prospera nie, chociaż być może trzebaby było obydwa posty usunąć i zamknąć ten topic.

+Quote Post
DaBi
post 11:42, 12 02 2004
Post #127

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

Prywatnie moge przyznać racje Whateverowi co do jego reakcji na SRACID, ale publicznie jak powiedziałem powyżej co innego dyskusja na temat SRACID a co innego dyskusja na temat C4 vs Poison

Ale to w takim wypadku może być odebrane ,że jakby post o Sracid napisał inny gracz nie należacy do C4 to nie był by skasowany. Nie wiem moze się mylę ale tak może to zostać odebrane.
Niewidziałem posta Sff wiec nie mogę tutaj się wypowiadać na jego temat jednak nie sadzę aby był to jakiś festiwal wzajemnych oskarżeń. smile.gif
Nie ten poziom dyskusji pozatym uwaga była w konkretnej sprawie i jak najbardziej słuszna. Raczej dopatrywanie się w tym kolejnego "blame poison" jest tu nie ma miejscu.
To tak wygląda jakby powstał problem tylko dlatego bo uwagę zwrócił nie kto inny tylko Sff.
Jak dla mnie dziwne i nie całkiem tak jak powinno być.
Choć jeśli ma to zapobiec jakimś sprzeczkom to może i dobrze w końcu często cel uświeca środki.

Hech tyle mojego komentarza jak dla mnie sprawa zakończona.

+Quote Post
sparrow88
post 22:22, 12 02 2004
Post #128

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

To że ktoś zmienia nicki na puzon*nicksramo czy wolfszlamer nie martwiło by mnie, natomiast jeżeli ktoś robi identyczny nick i lami, to wtedy sprawa jest poważniejsza. Problem rozwiązało Americas Army, gdzie każdy zawodnik sie rejestruje i podszywanie jest niemożliwe.

+Quote Post
Baal
post 16:55, 15 02 2004
Post #129

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 468

QUOTE (Prosper @ 17:47, 8 02 2004)
Acid byl bardzo poruszony ze ktos postanowil nazwac swoj klan tak samo jak brzmi jego nick. Wiec postanowil skrzyknac paru qmpli i korzystajac z tego ze mu nikt nie podskoczy zrobic zadyme.

NCMNTS biggrin.gif Acid prawie jak Ojciec Chrzestny biggrin.gif Rodzina nie wybacza biggrin.gif

Btw Swiety napisalem ten post bo widze ze ostatnio masz malo pracy wiec zebys sie nam nie obijal i wzial sie wreszcie do roboty napisalem ten oto nic nie wnoszacy post w sam raz do skasowania biggrin.gif .

+Quote Post
iilka
post 12:14, 18 04 2004
Post #130

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 232

Mam maly problem gdyz od pewnego czasu niejaki (!) TomciO podszywa sie podemnei na roznych polskich serverach mad.gif nie jest to jednorazowe blink.gif juz kilka osob mi o tym fakcie donioslo sad.gif Dlatego prosze CLa kalnu (!) o zalatwienie tej sprawy .Podaje IP tej osoby wewn. : 10.6.36.80 zewn. 81.15.36.80 jezeli to wynika z faktu iz posiada on moj cfg to niech sobie zmieni jak najszybciej ustawienia startowe sad.gif jesli sie wyglupia to ostrzegam bo gdy jak jeszcze raz sie to powtorzy to poprosze adminow serverow o ban ph34r.gif z gory dziekuje za pomoc mi i jemu unsure.gif

+Quote Post
Cagi
post 13:13, 18 04 2004
Post #131

Schutze

Nr użytkownika: 1730

huh.gif

+Quote Post
falubaz
post 13:17, 18 04 2004
Post #132

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Ooo :| powtorka z rozrywki :/ czy to przyapdkiem nie neo :/ ale zeby sie podszywac za dziewczyne? :/ Pewnie ziomek ma problemy z hormonami ;/ imo transwestyta wiec cHWD(!)T ohmy.gif
Pozdro

+Quote Post
SoH|Apollo13
post 13:24, 18 04 2004
Post #133

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1649

A za mnie nikt sie nie chce podszywac unsure.gif

+Quote Post
Outs!d3r
post 13:36, 18 04 2004
Post #134

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 774

Hmmmm....ja też mialem podszywacza, koles mial moj cfg ale nie gral na nicku wpisanym w cfg..tylko poprostu outsider. :X. A co do tych kolesi z (!) - zwykle n00by. Jeden z nich tez sciagnal sobie nick od
.S.u.B/sl/, (!)SuB. Kolesie poprostu podpatrzyli nicki i teraz robia z siebie wielkich rox0row...Tępić i banować. Nie czekać az sie rozrośnie mafia podszywaczy XDDDDDD

+Quote Post
Shynshylla
post 14:43, 18 04 2004
Post #135

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1333

Widać że Tomcio ma niepochamowaną chęc do noszenia damskich fatałaszków ohmy.gif

+Quote Post
Majin
post 15:12, 18 04 2004
Post #136

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 18

a to gej podszywa sie pod iilke - bendom bany kurcze ! ohmy.gif

ps. iilka oddawaj ciacha !!

+Quote Post
evil_lord
post 15:32, 18 04 2004
Post #137

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

IP wskazuje że ta osoba używa neo.....co do klanu (!) to obawiam się że taki klan nie istnieje sad.gif To jedna osoba, której się nudzi i bawi w podszywanie, lub, co moim zdaniem jest bardziej prawdopodobne, osoba nieumiejąca zmienić nicku w cfg. huh.gif . Mam nadzieję że ta sprawa szybko sie unormuje.... rolleyes.gif
P.S Mam wrażenie, że popełniłem jakiś błąd ort.......tylko nie wiem jaki blink.gif

+Quote Post
KreciK
post 15:50, 18 04 2004
Post #138

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

(!) widziałem kilka osób pod tym tagiem w tych samych kolorach więc raczej jest to klan.

+Quote Post
AciD
post 16:16, 18 04 2004
Post #139

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

iilka imo olej p@!@nta bo teraz taki frajer cieszy sie ze sie o nim mowi, bo zanosi sie na to ze nikt z tego nieslychanie oryginalnego klanu (!) nie ma 'pewnej rzeczy' zeby zebrac sie na odpowiedz na te zarzuty wiec tak czy siak to do niczego nie zaprowadzi tymbardziej ze ma ip neo...

+Quote Post
Skobel
post 17:54, 18 04 2004
Post #140

Schutze

Nr użytkownika: 1424

Tranwestyci są wszędzie... Oni suuuuux.... mad.gif

+Quote Post

8 Stron V  « < 5 6 7 8 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi