![]() ![]() |
17:01, 27 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Wlazłem kiedyś na serwa i spotkałem kogoś o xywce "Ghust[TGX]"... Zara były texty "Mamy tu podszywacza, banować go!". Niby to pan guścik to podszywacz. Ale ja zostałem zabanowany. Why? Bo ponoć coś wkręcił, że zmieniłem sobie xywkę dla jaj. Najgorsze, że facio lamił niemiłosiernie i psuł mi reputację (wyzywał tych, którzy go zabijali od BIP itp.). Gość lata nadal po serwach mało znanych (mnie - znanych) i ma z tego radochę. Więc, kiedy widzicie, że ktoś ma pseudo inne niż orginalne (czyli właśnie WOLFszLAMER czy Ghust[TGX]), dawajcie vota na kicka - jeśli kicka dostała ofiara podszywacza - powinna to wyjaśnić.
|
|
|
|
17:35, 27 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 48 Dołączył: 20-11-2003 Skąd: Grajewo Nr użytkownika: 774 |
imo !@#ac fejkow >=[
|
|
|
|
18:04, 27 12 2003
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
jak zwykle temat schodzi na bok i pojawiaja sie bluzgi. chyba topic pomylony czy jak? nie rozumiem niektorych ludzi. |
||
|
|
|||
18:19, 27 12 2003
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 15 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 406 |
A ja rozumiem... widza temat o podszywaczach.. to se nabija pościka typu "^*&%^&$%^ fejkow, podszywaczy i innych" Ja mam takie pytanie do POISON. Czy wy też sobie zmieniacie nicki dla zabawy czy wasi "koledzy" chodza sobie na waszych nickach podmieniajac je i się bawią na różne sposoby? Widzialem kiedyś "poison*pyt0 :C" czy samego "pyt0" czy "posion*nikrama", "posion*faja :C" a kiedyś widziałem "prosperek" nie wiem czy to Ty Prosper czy podszywacz ale pisze co widziałem... może robicie to se dla jaj nie wiem... hehe nie śmiac sie w razie czego |
||
|
|
|||
18:27, 27 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
k#!@a wolfszlagier nie tylko ty masz ten problem odkąd przeszedłem do pewnego klanu XX gram pod feikami ale dzis na gg ktos sie odezwał i mówi do mnie czy chcesz do klanu
Ty podszywaczu jezeli chcesz mnie osmieszyc i sprowokowac to ci sie udało . Członkowie forum jak zobaczycie tego żołędzia #@$#$#$ to napiszcie bardzo bym prosil Jeszcze raz przepraszam za słownictwo ale zrozumnicie mnie |
|
|
|
18:29, 27 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
opisze dokladnie o co mi chodzilo. myslac logicznie czy mozna sie podszyc pod osobe grajaca pod fake nickiem? odpowiedz jest jasna jak slonce, a ze niektorzy nie lubia fakow to ich sprawa. ja daje tylko proste i chyba skuteczne rozwiazanie na podszywaczy. pytanie kolejne co jest gorsze podszywacz, ktory psuje innym opinie czy bialy fake? glowna zasada demokracji to dowolne korzystanie ze swoich praw, ale bez szkody na wolnosci innych osob. podszywacze naruszaja ta zasade, a fakki chyba nie. taka jest moja opinia. latwo rozpoznac wymiatacza pod bialym nickiem, natomiast z podszywaczami jest problem jak cholera. dlatego proponuje mniejsze zlo.
|
|
|
|
19:18, 27 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Tu nie chodzi tylko o podszywanie się albo o to że na jeden nick może posiadać wiele osób TU CHODZI O CELOWE NABIJANIE SIĘ Z i OŚMIESZANIE CZYJEGOŚ NICKA POPRZEZ GRĘ Z TAKIM PRZEKRĘCONYM NICKIEM mamy już 3 przykłady przekręcenia i nabijania się z innych nicków poprzez grę z takimi nickami przez nieznane (jak narazie nieznane) osoby. - Ja - Nikramo - Logres Jak Acid zauważył niedługo trzeba będzie załozyć stowarzyszenie do walki z podszywaczami i ludźmi ośmieszającymi inne nicki ACA wyszukuje ludzi z wallhacakmi i aimbotami. Być może przyszedł czas na ludzi którzy podszywają się pod inne nicki lub celowo nabijają się z nich. |
|
|
|
20:55, 27 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 27-12-2003 Nr użytkownika: 984 |
Racja WOLFszLAGIER. Wiem ze kiedys widziałem paru podszywaczy ale nie pamietam. Wczoraj ten WOLFszLAMER bodajrze o 3 w nocy chciał sie podczepic na server 4Fun, ale chyba mu sie w koncu nie udało.
|
|
|
|
22:16, 27 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 48 Dołączył: 4-11-2003 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 665 |
Witam,
Mam pewno propozycje, lecz nie jestem pewien co do tego bo nie bardzo sie na tym znam. Mianowicie w wolfenstein trzeba zrobic sobie profil by moc wejsc do meni glownego. Czy PB moze sprawdzac ten profil ? Jesli tak to mozna by w ten sposob sprawdzac autentycznosc nickow. Dajmy przyklad: PB spradza takiego puzon*nicksramo i szuka czy ma profil taki jaki powinien miec nicramo jesli nie ma daje kicka. Moglo by to tez rozwiazac problem z fejkami ^^ Duzo osob bylo by troszke wkurzonych |
|
|
|
22:17, 27 12 2003
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
to niestety nie koniec Święty.... jakiś czas temu widziałem typa, który podszywał się pod Prospera o czym zorientowałem się dopiero po "dłużej" rozmowie z nim (lub po prostu się mylę) . Chodzi o to, że inaczej gadał prosper na kanale a inaczej na serku (dziwnie imo).... na wasze bóle jest rozwiązanie, jak chcecie sobie zarezerwować nicka to zarejestrujcie swojego guida, łącznie z nickiem (nickami) w systemie pb. Wtedy PB będzie kopał za fejki lub tzw. name steeling (chyba dobrze napisałem). pzdr |
||
|
|
|||
22:37, 27 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Rejestracja swojego guida w PB kosztuje chyba kilka dolców na miesiąc :/
Czy każdy będzie zmuszony do wydawania miesięcznie ileś tam kasy ? W końcu gra jest darmowa Zaletą tego rozwiązania jest to, żę będziesz miał jedyny unikatowy Cd-key (Guid) który będzie zarejestrowany wyłącznie na ciebie. Właśnie przed chwilą wracam z serwera Szmer gdzie grał niejaki Poison|Demon z kosmicznym pingiem flugający na wszystkich, walący jakieś tekst na czacie jak najgorsze warzywo. Wcześniej był widziany z tagiem C4. Wygląda że admini (ci poważni tych poważnych serwerów) będą musieli przeglądać logi nie tylko w poszukiwaniu cziterów ale i podszywaczy i poprostu banować chu.ji. A jak nie ma admina, refa czy osoby z rconem w tym momencie to reszta graczy też powinna reagować i callvote kick. |
|
|
|
23:14, 27 12 2003
|
|
|
co do tego pomysl z zastrzezeniem nickow to pojawi sie wiecej problemow niz pozytku. ciekawym pomyslem wydaje sie zastrzezenie najpopularniejszych nickow i odsprzedawanie ich innym, tak tez moze sie stac. wystarczy troche checi plus pieniazki , jak to sie mowi polak potrafi. zreszta co do fakow, skoro mozna zmienic imie, nazwisko to czy na miejscu jest przypierdzielanie sie do fakow. wszystko sprowadza sie to jednego. mianowicie chodzi o sk#!@!#ynow robiacych gowno na scenie et. nie powstrzyma ich kickowani, banowanie, zastrzeganie nikow etc. zawsze byli i beda. zalezy tylko czy my gracze sceny et bedziemy na nich podatni. mozna o tym dyskutowac, ale nikt nie znalazl jeszcze sposobu na eliminacje po!@#anych osob, ktore zatruwaja zycie innym. jesli bedziem sie oskazac nawzajem o intrygi wymyslone przez te wspaniale osoby to nawet najwieksze retrykcje nie pomoga.
|
|
|
|
5:54, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
Mysle ze naprawde troche zbytnio sie tymi czopkami przejmujecie... btw ostatnio widzialem klan *acid* to byl dopiero ubaw wpadlem na serw gdzie grali i wyszli po 1szej rundzie niestety
|
|
|
|
10:07, 28 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 25-12-2003 Skąd: Wawa Nr użytkownika: 976 |
Nie weim czy to jest taki straszny problem. Nie wystarczy vote na kicka i uświadomienie kolegów? Rozumiem że macie takie samo prawo do nicka (w oczach pozostałych), ale najczęściej lamy się podszywają pod kogoś lepszego czy bardziej znanego, a to już łatwo rozpoznać dobrą grę!
Tylko komu by się chciało tak próbować? Wykickac obu i jusz |
|
|
|
11:48, 28 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 48 Dołączył: 20-11-2003 Skąd: Grajewo Nr użytkownika: 774 |
No Ac|D dobry masz pomysl z tym stowarzyszeniem przeciwko ludziom podszywajacym sie pod innych :[. Ja tez ostatnio mialem taki klopot. na mIRCu. Postanowilem wejsc sobie na #wolfpl, patrze a tu jakis RAJDER zmienia nicka na outsider'. Myslalem ze .... mnie strzeli :[. Oczywiscie odrazu do niego zagadalem, zeby sie nie podszywal i nie zmienial nicka, dobrze, ze koles nie stawial oporu :/.
|
|
|
|
12:10, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
no to dochodzi czwarty przykład:
C4|NIEDZWIEDZ C4|NIEDZIOWIEDZ takie 2 fejki udało mi się namierzyć (drugi po wczorajszym telefonie od Ancika, który aż zadzwonił do mnie, żeby się upewnić czy to przypadkiem nie ja tak lamie pod takim nickiem) Święty jeżeli uda Ci się tego lamera znaleźć na jakimś serwerku zaprzyjaźnionym z ACA (i o ile admin bedzie mial wlaczone logowanie) to załatwimy jego IP. Jeżeli jest stałe masz 100% pewności, że poleci na banliste. Tak jak to było z panem Nero czy tam Razorem który przymierzał sobie na FFA różne tagi np. C4 i Poison. |
|
|
|
17:20, 28 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
A jak kradną fejki to już nie wspomnę , dlatego praktycznie musze je zmieniać parę razy dziennie
Niestety jest sporo kolesi bez wyobraźni , jeszcze brakuje tylko żeby taki idiota poleciał za jakiegoś shita . Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie dla tego typu debilizmu , wiem jedno scenę ET zasiliły k#!@iki Renaty Beger a co za tym idzie podszywaczą (słowo na p)i sie w mózgu |
|
|
|
17:43, 28 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 27-12-2003 Nr użytkownika: 984 |
Świety spotkałem tego WOLFszLAMERA 2gi raz na 18net, ale jak sie odezwałem to spier.... uciekł
BTW. Termit racja. Moze byc tak ze jakis podszywacz poleci za jakiegos Aimbota i pozniej zostanie oczerniony ludek za ktorego sie podszył mimo ze IP tego ze pana bedzie inne, ale zaraz bedzie ze ktos se zmienił IP bo ma NEO i gra dalej, a po drugie i tak bedzie juz miał taka opinie ze nie bedzie sensu grac ... |
|
|
|
17:48, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Ostatnio widzialem kolesia z nickiem JAPCOK i gada ze jego normlany nick to MAJCOK (bylem wtedy pod fejkiem) i omalo czegos nie dostalem. Nie dosc ze gosciu bluzgal na innych okropnie (osobiscie nie przepadam za klutniami, wiec...) to jeszcze zabijal swoich itp. dalem vota o kicka ale bylo 2 na nie. Pozneij sie wkurzylem i dalem jeszcze raz ale nic z tego vot zostal zatrzymany. I sobie spokojnie wyszlem mam to gdzies.
A co do WOLFszLAGIERA to widzialem juz nieraz WOLFszLAM WOLFczUBEK itp. uwzieli sie na tobie WOLFszLAGIER. A bylbym zapomnial jeszcze byly takie wersje: - Majsok - MaJcOk - majkok Jezus nawet nie umia normlanie nicka zapisac lub robia to celowo. PZdr |
|
|
|
20:46, 28 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 17 Dołączył: 28-12-2003 Nr użytkownika: 991 |
Ja jeszcze jak gralem w RtCW na serwerze widzialem kolesia który poszywał sie pod [POISON]DarkXeno jednak jego nick wygladal tak: [POJZON]DarkKsEnO
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |