IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ogłoszenie - Podszywanie się, Ośmieszanie cudzych nicków
Swiety
post 0:22, 7 01 2004
Post #81

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

To już naprade trzeba być idiotą żeby robić sobie fake nicki na forum.
Zresztą to łatwo wychwycić z konsoli administratora i statystyk forum - Na szczęście takich przypadków na tym forum jest niewiele.

Na serwerach to normalne ale jaki sens ma tworzenie kilku kont z różnymi nickami na forum ?

A temp-bana dostałeś dużo wcześniej na forum za chamskie podpisy pod postami obrażające innych.
Nawet nie wiedziałeś kto ci go założył bo administratorów jest kilku ale to właśnie podemnie podszywałeś się i ośmieszałeś mój nick. Żałosne.

Go to the top of the page

+Quote Post
FreeZz
post 1:24, 7 01 2004
Post #82

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1056

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 23:22, 6 01 2004)
To już naprade trzeba być idiotą żeby robić sobie fake nicki na forum.
Zresztą to łatwo wychwycić  z konsoli administratora i statystyk forum - Na szczęście takich przypadków na tym forum jest niewiele.

Na serwerach to normalne ale jaki sens ma tworzenie kilku kont z różnymi nickami na forum ?

A temp-bana dostałeś dużo wcześniej na forum za chamskie podpisy pod postami obrażające innych.
Nawet nie wiedziałeś kto ci go założył bo administratorów jest kilku ale to właśnie podemnie podszywałeś się i ośmieszałeś mój nick. Żałosne.

1. Idiota nie jestem tongue.gif Pierwsze acc BLASTeR - zapomnialem hasla wink.gif Drugie acc (!) Ze tak to nazwe bylo przesladowane od samego poczatku laugh.gif Wiec zalozylem trzecie FreeZz i wcale nie udaje ze jestem kims innym , jak pisalem nie chce miec zadnych konfliktow z adminami i chce moc normalnie pisac na 4um jak kazdy inny ,a nie ze kazdy moj post bedzie 'filtrowany' przez admina wczesniej laugh.gif lol co to wogole ma znaczyc ?? czy ja kogos obrazam w moich postach ? uzywam niecenzuralnych slow ? jestem nietolerancyjny ? nie wiem dlaczego ktos mi cos takiego zrobil dry.gif
2.Bana dostalem od Ciebie bo mi sie przyznales ph34r.gif ph34r.gif A dostalem go za podpis ktory byl skierowany do Ciebie a nie do wszystkich administratorow ( pewnie to moj ostani post na tym 4um laugh.gif ) od poczatku cos ci sie nie podobalo w moich postach usuwales je i nawet nie chciales odpisac na PM dry.gif A i nie 'PODPISY' a "PODPIS' wink.gif dostalem bana z miejsca bez zadnego uprzedzenia dry.gif Kid powiedzial mi tj napisal zebym zmienil aVatara . . . Wiec zmienilem . . .
3.Nie rozumie co znaczy 'ale to walsnie podemnie podszywales sie i osmieszales moj nick' blink.gif wypowiedzialem sie na temat 'mojego' nicka , a kazdemu kto chociaz pomyslal o tym ze jestem toba odrazu pisalem ze nie jestem toba a przyznam ze bylo takich osob naprawde wiele !! ohmy.gif A i nie odpowiedziales mi w jaki sposob mialem sie przyznac wczesniej do tego ze zrobilem cos takiego !! nie chce zeby to wygladalo tak jak ty to ujales czyli ze zobaczylem ze mi sie cos tam z ziemia pod nogami dzieje tongue.gif

P.S - Ciekawe dzieki komu moje posty najpierw musi zobaczyc ktorys z adminow ? laugh.gif laugh.gif Wiem ze napewno to nie Swiety laugh.gif laugh.gif Ale przeciez ja nie wiem ktory z adminow dal mi bana dwa tygodnie temu , tak samo jak nie wiem za kogo sie 'podszywalem' biggrin.gif

...:::R E A S U M U J A C:::...
K O N I E C Zachowalem sie jak gowniarz powinienem dostac w pysk biggrin.gif Ale ze tego zrobic nie mozesz wiec zrobisz co bedziesz mogl zrobic , ja nie bede sie nigdy pod Ciebie 'podszylwa' tudziez nie bede 'osmieszal' 'twojego' nicka !! Pod NIKOGO NIE BEDE SIE 'PODSZYWAL' ! ! ! Za wyrozumialosc - DZIekUJE !!

+Quote Post
Cienki Bolek
post 0:10, 20 01 2004
Post #83

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

IMO
EOT

No co ma jeszcze ten biedny ! freeze blaster itd zrobic... powiedzial ze to on, ale ze sie zawsze wypieral ze to ty , wiec chyba jakkis jeszcze inny frajer sie podszywal i nie mial jaj do tego zeby sie przyznac.

IMO w m@!de go za gupi pomysl, ale ze sie przyznal przeprosil i wogole obiecal poprawe to co najwyzej sie gdzies umowcie na piwo !!

No zrobil cos czego zaluje i juz, ja przyznam sie tez raz cosik napisalem pochopnie i potem caly klan namnie na forum jechal ... ale sie pogodzilem, wyjasnilem i wogole i jest luzik peace teraz.

PS
Im wiecej nerwow w grze tym ciezej kogosd trafic w glowe !!! smile.gif

+Quote Post
Usagi
post 20:40, 20 01 2004
Post #84

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 210

jak juz jestesmy w temacie
imo nie popadajmy w skrajnosc z nick-podszywaczami, bo czasem to robi sie "az" meczace. dla przykladu gralem z 2 tygodnie w rtcw jako Predator (taki fejk mialem sobie), po 2 kolejnych dwoch tygodniach (kiedy juz znudzil mi sie fejk) oblukalem typa MW|Predator. Mam go winic ze wymyslilem sobie malo skomplikowanego fejka?
tak samo jak ostatnio pojawil sie Behemot. podobna sytuacja. ci co pamietaja mnie z rtcw wiedza ze od kiedy zaczalem grac w [BK] moim oficjalnym fejkiem, czy raczej wymiennym nickiem byl k0t b3h3m0t. ale Behemot nie moze o tym wiedziec, bo nie gral w RTCW. czasem po prostu zdaza sie taka sytuacja, ze trudno ustalic prawdziwego wlasciciela nicka, bo obaj gracze maja go bezwiednie. taka mala dygresja a propos Aiv3n i Aviv3n or so... :>

+Quote Post
Swiety
post 5:16, 21 01 2004
Post #85

General
Ikona Grupy

OMG Usagi ty chyba nie czytasz postów w topicu i nie rozumiesz całego topicu. Rozumiem że możesz mnie nie czytać bo pisze zbyt dużo i ludzie w połowie postu zasypiają, ale inni piszą w tym topicu krócej.

O czym jest ten topic ?
Nie o panu u nicku Etplayer który sobie wymyślił ten wielce oryginalny nick etplayer i ma pretensje do połowy świata że też gra z takim nickiem.
Ten topic jest o kolesiach którzy celowo podzywali się pod kogoś. Nicków typu Punisher czy Angel jest od cholery - ale ile spotkałeś na necie nicków typu wolfszlagier czy poison|prosper ?

Koleś grający jako C4|niedziowiedz, który nie jest wcale tym tym wielce szacownym Niedziowiedziem, to żeby mi mieli fujare uciąc to nie uwierze, że wybrał sobie zupełnie przypadkowo taki nick i taki tag klanowy. Do tego jeszcze w kolorach jak C4.

+Quote Post
Cienki Bolek
post 7:54, 21 01 2004
Post #86

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 3:16, 21 01 2004)
Koleś grający jako C4|niedziowiedz, który nie jest wcale tym tym wielce szacownym Niedziowiedziem, to żeby mi mieli fujare uciąc to nie uwierze, że wybrał sobie zupełnie przypadkowo taki nick i taki tag klanowy. Do tego jeszcze w kolorach jak C4.

Szansa jedna na milion !!! smile.gif
Ale mimo wszystko ja swojej fujary bym na to nie postawil ... laugh.gif , wiesz niektorzy wygrywaja w totolotk aa szanse tez niewielkie biggrin.gif
PS
Jakbyscie sie pogodzili z blasterem, bardzo by mi to humor poprawilo...

+Quote Post
Usagi
post 16:20, 21 01 2004
Post #87

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 210

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 3:16, 21 01 2004)
OMG Usagi ty chyba nie czytasz postów w topicu i nie rozumiesz całego topicu. Rozumiem że możesz mnie nie czytać bo pisze zbyt dużo i ludzie w połowie postu zasypiają, ale inni piszą w tym topicu krócej.

O czym jest ten topic ?
Nie o panu u nicku Etplayer który sobie wymyślił ten wielce oryginalny nick etplayer i ma pretensje do połowy świata że też gra z takim nickiem.
Ten topic jest o kolesiach którzy celowo podzywali się pod kogoś. Nicków typu Punisher czy Angel jest od cholery - ale ile spotkałeś na necie nicków typu wolfszlagier czy poison|prosper ?

hehe bylo w zwiazku z topikiem, bo tutaj dwa topiki jechaly naraz. bylo na temat podszycia sie pod ciebie, ale bylo tez o aiven i aviven (i do tego nawiazalem w moim poscie), a reszta to bylo popieram albo topic z dupy. i tak przez 2 strony. pisalem o tym chyba na 4 stronie ze topic sie psuje. ph34r.gif
wiec to bylo w temacie. w temacie aiv3n i aviven (jezeli przekrecam kogos nicka to sorry)
btw: symulacja... jezeli ktos bedzie gral jako NIEDZWIEDZ, Wolfszwagier, Bunny (to usagi po angielsku wink.gif ), Duncan etc... czy to podszywanie? wink.gif tym razem off topic tongue.gif

+Quote Post
Thoro
post 23:11, 22 01 2004
Post #88

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Heh, a ja myslalem, ze ten topic nie bedzie mnie dotyczyl i sie nie wipszetu tongue.gif. Znaczy w sumie mnie nie dotyczy smile.gif, a bardziej mojego klanu. Wiem, ze temat jest o podszywaniu sie pod nicki, ale nie bede zakladal nowego teamatu. Otoz dzisiaj mialem ciekawa sytuacje (a raczej nieciekawa :/). Najpierw ktos sie mnie zapytal czy mamy jakiegos B!ngo w klanie, bo widzial kogos na niemieckim serwerze. Pozniej patrze sobie w ase na polskie serwery i na pifpafie siedzi .:UF:.B!ngo. Wchodze tam, ale za nim sie polaczylem juz go nie bylo. Pozniej znow sobie przegladam i widze .:UF:.For3st na serwerze RTK, wiec wchodzimy kulturalnie pytamy kim jest i czemu uzywa naszego taga, a on na to, ze jest chamem i biega z takim tagiem jak mu sie podoba blink.gif , po czym wyszedl z serwera. Niby blachostka, ale nie wiem co taki gosc robi na serwie, czy nie bluzga na ludzi i czy po prostu nie psuje opinii klanowi.

Poprosilem admina serwera o IP i dostalem biggrin.gif

13:35.28 Userinfo: \cg_etVersion\Enemy Territory, ET 2.56\cg_uinfo\13 0 30\g_password\none\cl_guid\4555025146CD9C65723BC6ACC78FA6AC\cl_wwwDownload\1\name\^G^0.:^2UF^0:.^1^2F^0o^2r^03^2s^0t\rate\5000\snaps\20\cl_anonymous\0\cl_punkbuster\1\ip\213.134.173.4:27960

Bylbym wdzieczny, o ile to mozliwe (ja sie nie znam na tym tongue.gif ) o sprawdzenie IP i podanie wczesniejszego nicka (no chyba, ze jest to od groma roboty - czyt. awykonalne tongue.gif). Jesli ten ktosik ma zmienne IP to zapewne nic nie da zbanowanie. Tak??

+Quote Post
tranx-san
post 1:11, 23 01 2004
Post #89

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

hehe Thoro :>
widze ze klan UF juz jest znany w Polsce :> w sumie sytuacja nieciekawa, ale widac cze ktos juz Was zna i nawet sie podszywa.. pytanie jest takie, czy robil wioche czy gral normalnie, bo jak robil wioche to spalic kolesia, a jak robil reklame swoja dobra gra.. to przyjac do klanu biggrin.gif tongue.gif

szczerze mowiac jak bym znalazl gdzies na serwie, obojetnie jakim takiego podszywacza.. to staral bym sie jakos temu zaradzic... ale na szczescie nie mam okazji, bo malo gram na polskich serwach, wole te zachodnie, chociaz wiecej tam jest tak zwanych "warzyw"

btw dobrze ze klan WoW malo kto zna i nikt sie nie podszywa... a jezeli by nawet to zrobil, to znajde i wyrwe chwasta... biggrin.gif

+Quote Post
Thoro
post 1:29, 23 01 2004
Post #90

Major
Ikona Grupy

Wcale to nie musi swiadczyc, ze jest znany (powiem wiecej pewnie nie jest, za bardzo kojarzony na scenie tongue.gif ), bo rownie dobrze moze byc to osoba, ktora wyleciala z UF i w ramach "rekompensaty" robi syf :/

+Quote Post
KreciK
post 1:33, 23 01 2004
Post #91

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

Thoro zapomniał dodać że ten owy pan podszywał nie tylko sie za UF ale i za mnie , a przy tym mnie obrażając :| sad.gif. A mianowicie:
.:UF:.Krecik : Jestem gejem szukam partnera

To mnie naprawde wkur.wiło i źle mi sie grało :| a za złą gre to ** nie wybacze tongue.gif Ale nie no bez przesady podszywanie sie i obrażanie kogoś to są już szczyty :|

+Quote Post
tranx-san
post 4:44, 23 01 2004
Post #92

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

...tak jak napisałem wczesniej.. znalezc zrobic z dupy jesien sredniowiecza a potem wyrwac chwasta :>

+Quote Post
Swiety
post 8:44, 23 01 2004
Post #93

General
Ikona Grupy

QUOTE (Thoro @ 21:11, 22 01 2004)
Poprosilem admina serwera o IP i dostalem biggrin.gif

13:35.28 Userinfo: \cg_etVersion\Enemy Territory, ET 2.56\cg_uinfo\13 0 30\g_password\none\cl_guid\4555025146CD9C65723BC6ACC78FA6AC\cl_wwwDownload\1\name\^G^0.:^2UF^0:.^1^2F^0o^2r^03^2s^0t\rate\5000\snaps\20\cl_anonymous\0\cl_punkbuster\1\ip\213.134.173.4:27960

Bylbym wdzieczny, o ile to mozliwe (ja sie nie znam na tym tongue.gif ) o sprawdzenie IP i podanie wczesniejszego nicka (no chyba, ze jest to od groma roboty - czyt. awykonalne tongue.gif). Jesli ten ktosik ma zmienne IP to zapewne nic nie da zbanowanie. Tak??

213.134.173.4 resolved to gawel.net.autocom.pl - Kraków - wygląda to na stałe ip a jeśli nawet jest zmienne w zakresie klasy 213.134.173.* to poprostu można zabanować całe 213.134.173.* (czyli od 0 do 255) - nie widziałem nikogo innego kto miałby ip z tego zakresu.

Ksywka tego pana to:
Kapitan Kloss

Trudno powiedzieć czy to jego prawdziwa ksywa czy fake-nick. Logi pochodzą sprzed kilku miesięcy i nie mam żadnych innych ksywek.

Z usług sieci *.autocom.pl korzysta kilku-kilkunastu graczy ET. Korzystała swego czasu Saari z 4fun (oczywiście ona nie podszywała się pod wasz klan smile.gif ) i możesz jej się zapytać o ludzi z tej sieci. Może kogoś zna o takim nicku.

+Quote Post
KiD
post 10:28, 23 01 2004
Post #94

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Tia pod warunkiem ze kiedykolwiek ja zlapiesz na IRC - ja juz jej nie widzialem ze 3 tyg a ponoc gramy w jednym klanie.

Pozdro

+Quote Post
Spl!nt3r
post 22:02, 27 01 2004
Post #95

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1138

Dzisiaj grałem na jakimś zagranicznym serwie..........gram i gram , nagle na serw wskakuje gościu o xywie
*sracid*F4stn!ck no to ja doniego :
-co jest fastnick zmieniles klan ?
a on mi (cytat z pamięci) Idź ty w **** sk******nu !
no to ja - Ej lamo sp******laj lamo bo jak dorwe twoje ip to ci załatwie bana na wszystkie serwy na świecie (czy coś w tym stylu)
A on wtedy Vote kick Splinter....... no i kikli mnie.......
Wątpię czy to był Fast więc tak tylko informuję......

+Quote Post
Thoro
post 15:11, 29 01 2004
Post #96

Major
Ikona Grupy

user posted image

Niby wszyscy mowia, ze nalezy karac podszywaczy, ale robi ktos cos w tym kierunkU?? Ja chcialem przytoczyc nieciekawa sytuacje. Jakies 3 dni temu, patrze sobie w ase, kto gra i widze jakiegos .:UF:.Newbie. Wszedlem i przez pol godziny probowalem sie dowiedziec kim jest i czemu uzywa taga klanu, w ktorym nie jest i nie byl. Wreszcie powiedzial, ze jest poczatkujacy i uczy sie grac. Nie powiedzial tylko czemu uzywa taga. Zmienil nazwe na newbie i okazuje sie, ze pare dni pozniej wywala go pb za speedhack'a. Wyobrazam sobie jaki zrobilby sie syf w momencie jakby mial wtedy tag klanowy. Od razu podnioslyby sie glosy, ze UF to cheaterzy itp. Mimo ze UF jest slabym klanem, to jeszcze przylgneloby do niego miano cheaterow. To moze spotkac kazdy klan. sad.gif

+Quote Post
Spl!nt3r
post 16:14, 29 01 2004
Post #97

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1138

Niby wszyscy mowia, ze nalezy karac podszywaczy, ale robi ktos cos w tym kierunkU??

A co można w tym kierunku robić ?? Można jedynie rozdawać bany i tłumaczyć takiemu czy śakiemu że to co robi jest ''be'' . Często ,grając na zagranicznych serwach, spotykam gości podszywających się pod ludzi którzy grają w bardzo dobrych klanch ( jak poison , c4 , ic ) kiedy się pytam dlaczego to robią , zazwyczaj bluzgają mad.gif i mówią BO TAK blink.gif .Szczególnie widać to na serwach z punkbustrem na off , wtedy taki wychodzi z aimbotem i podszywa się pod (bardzo dobrze grającego) pana xxx z klanu yyy , to ja mówię że po co ma się podszywać przeciesz na zagranicznych serwach nikt niemusi go znać ....... a on na to NO TO CO ?
Ps. napisałem CZĘSTO ale to pojęcie względne , ja się spotkałem z tym jakieś 5 razy (i tylko na zagranicznych serwach dry.gif )

+Quote Post
bodzio
post 17:37, 29 01 2004
Post #98

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1144

BANOWAĆ TAKICH LAMERÓW !!! mad.gif JA TEŻ MIAŁEM TAKĄ SYTUACIĘ PODSZYŁ SIĘ DEBIL PODEMNIE POD TAKĄ SAMĄ KSYWKĄ I POTEM NA KAŻDYM SERVIE MNIE WYWALALI BO MYŚLELI ŻE TO TEN DEKIEL!!! mad.gif MOCNO SIĘ WKURZYŁEM I WIEM CO CZUJESZ smile.gif

+Quote Post
zUBER
post 18:02, 29 01 2004
Post #99

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 755

user posted image
13th ..
user posted image
=|SL|=Debile

screeny z servera

ET no1 - DamiNet-Radom 82.139.8.29:27961

=|SL|=Debile = Jakub PL

bylbym wdzieczny za ip

+Quote Post
CKY
post 18:26, 29 01 2004
Post #100

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1111

A widzicie tego typka na screenie zUBER'a co ma nick >13th< Cioty ? Ten typ cały czas bluzga i podszywa sie pod 13th Division. To jest były cl klanu winter nazywa sie Jakub. On obraza ludzi pod tagiem klanu w którym nie jest. Bana mu trzeba !

+Quote Post

8 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Closed TopicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi