![]() ![]() |
1:03, 3 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 47 Dołączył: 25-10-2003 Skąd: Pabianice Nr użytkownika: 561 |
hmm xp odzwierciedleniem skilla? ... hmm raczej nie dla mnie odzwierciedleniem skilla jest HS i nic wiecej jeżeli ktoś ma powiedzmy 45 kili i na te 45 killi 30/35 jego skill nie jest z dupy
|
|
|
|
2:50, 25 04 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 18-04-2004 Nr użytkownika: 1731 |
Hehe a skill to tylko strzelanie w hedy? Bo dla mnie są to ogólne zdolności prowadzące do obronienia/zniszczenia/doniesienia/itp objectiva, czyli to co najważniejsze w klanówkach. Bo po meczu nikt nie patrzy czy ktos miał duzo hs tylko raczej czy wygrał mapke. Jak ktos ma mniejszego lub troche wiekszgo laga to juz wogole mógłby uchodzic za no-skilla bo w heda nie trafi tak łatwo, mimo to zabija i wygrywa mape. Wtedy nadrabia tym jak sie porusza, jak myśli, jak potrafi strzelac na lagu, jak podnosi, jak współpracuje z innymi itp. Wiec hedy to chyba celność, a nie skill bo jak wiem z doswiadczenia z tymi hedami to różne przekręty som
Jesli chodzi o xp to jak dla mnie ten kto ma duzo xp i wygrywa mapke, ma sporo fragów/hedow, malo zginal, mozna wtedy powiedziec ze gosciu ma porządnego skilla i jest przygotowany na wszystko (a jak jeszcze ma zj*b*ne lacze to juz jak dla mnie jest prawdziwym herosem ). Wogole to powinni chyba jakies testy na skilla wymyslic, to wtedy kazdy by sobie zmierzyl ile ma tego skilla i byl by w koncu luz w tym temacie. |
|
|
|
6:36, 25 04 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
pojęcia Ci się pomyliły Warzywie, Skill = zabijanie
|
|
|
|
20:32, 5 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 152 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 488 |
Lamerstwo penerstwo smroderstwo, nie ukrywam ze sam tez gram patrzac ciagle ktory jestem w XP, odruch w kazdej grze nakazuje mi patrzec ktory jestem na tle innych, mania nizszosci or sth. Ale nie ukladam swojej gry wokol tego zeby zdobyc jak najwiecej xpa i nie dzialam na szkode teammatom na rzecz xpa. Ludzie robiacy tak idiotyczne rzeczy nie tylko graja na xpa ale sa penerami ffa :X
Post nabity kthxbye. |
|
|
|
22:20, 5 05 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
heh, no cóż ACiD robie identycznie jak Ty, naciskam tego TAB'a odruchowo, nawet nie wiem kiedy, często nawet nie patrze na moje XP tylko naciskam żeby nacisnąć =]
|
|
|
|
8:26, 16 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 122 Dołączył: 5-12-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 859 |
No a moim zdaniem to bardzo dobrym wyznacznikiem skilla (na tle innych wyznacznikow
|
|
|
|
8:18, 25 05 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
sry ze odgrzewam, ale lubie takie tematy
niektorzy mowia ze ludzie ktorzy wchodza na ffa i graja dla fragow dla xp czy robia inne bzdety niz obj na mapie zabijaja zabawe, nie zgodze sie z tym Na objective i z teamem to ja gram tylko podczas CW, na ffa ide sie zabawic, no chyba ze robimy sobie klanowe ffa, wtedy gram normalnie .. ale jezeli jestem sam, ze mna banda ludzi ktorzy lataja na lewo i na prawo, kazdy sam, to nie gather nie ma ts'a/ventrillo, nie ma jak sie komunikowac, to co ja sie bede szarpal ? biore sobie coverta/pfa/cokolwiek, gram sobie na fragi, czasami na xp, podkladam dynamit na fuelu pod most gdy allies jest juz przu fuelu, a co tam ffa sama nazwa wskazuje free for all, dla ludzi z klanow jest to zwykla gra, odskocznia od CW, gdzie trzeba sie ciezko napracowac czasami aby cos osiagnac.... grajac na ffa raczej sie niczego nie trenuje, w wiekszosci przypadkow nie ma tam twoich kolegow z klanu, wiec po co sie wysilac jezeli komukolwiek sie nie podoba ze ktos gra na ffa na xp, czy na fragi, czy tez poprostu lata z pfem to niech sie zapisze do jakiegos klanu, pogra CW i bedzie zadowolony a co do xp i skilla..... |
|
|
|
9:11, 25 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 192 Dołączył: 12-12-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 889 |
ja gram ffa tylko i wylacznie dla fragow :]
|
|
|
|
11:52, 25 05 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 28 Dołączył: 23-11-2003 Nr użytkownika: 793 |
XP jest niczym. Bo ja będę grał engiem, wykonam objective, a zabiję mało i zdobędę mało XP, a ktoś będzie kampił z PF, zabijał po 2-3 na raz i nawali sobie XP. A pożytek większy będzie oczywiście ze mnie.
|
|
|
|
20:00, 25 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 192 Dołączył: 12-12-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 889 |
hmm... Cyr4x skoro tym co robisz na FFA jest tylko wykonywanie objectivu i unikanie walki to wez mi powiedz co cwiczysz? krecenie kombinerkami ?? imo lol - ffa i obj :|
|
|
|
|
23:14, 25 05 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 352 Dołączył: 16-04-2004 Skąd: Telefonia Dialog Nr użytkownika: 1724 |
No następny, który czyta między wierszami Poprostu dla niego większa zabawą jest wykonywanie zadań, a dla ciebie mielenie mięsa. Każdy lubi to co chce. Bądz tolerancyjny(ostatni temat na polaku To taki mały wkręt. A teraz na temat. XP=/Skill(=/-nierówna sie). Dlaczego?? Bo XP nie jest żadnym wyznacznikiem. Prawdziwe doświadczenie zbierasz wraz z czasem jaki spędzasz przy ET.XP jest tylko tymczasowym odzwierciedleniem jaki możemy uszykać nawet poprzez stanie gdzieś w kącie, gdy inni playerzy obok nas biją sie o każdy skrawek terenu. Wtedy dostajesz XP do battle sense. Dla mnie jedynym współczynnikiem może być kill-death. Jeżeli współczynnik wynosi 1/1 jesteś na zwykłym poziomie. A jeżeli 3/1 możesz sie uznać za czeladnika. Każdy patrzy na to inaczej. A ja tak Pzdr |
||
|
|
|||
3:11, 26 05 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
ee tam z tym pfem nabic sobie xp to tez nie jest tak latwo, soldier z pfem dostaje xpa praktycznie tylko za fragi, a engiem mozesz sobie podlozyc dynamit etc
a co do skilla, to nie tylko kill/deaths ale rowniez: movement, acc, damage given i damage recieved, do czego mozemy rowniez dodac team damage given/received.. Ogolnie dbrzry skillowo gracz, powinien miec opanowane wszystkie elementy gry, a nie tylko strzelanie Wykorzystywanie bledow przeciwnika, tez mozemy zaliczyc do skilla :S |
|
|
|
8:10, 28 05 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 28 Dołączył: 23-11-2003 Nr użytkownika: 793 |
Ja wiem, że skill to głównie umiejętność walki. Nie unikam jej, ale gram tak jak dana klasa powinna grać. Czyli np. medem nie będę se chodził i fragował, tylko głównie leczył, engiem głównie budował, ale nie oznacza to, że unikam duelów i wogóle walki. Siłą rzeczy by wykonać ojective przy dobrym przeciwniku, umiejętność walki jest niezbędna. Mi chodziło o fakt, że ktoś kto JEDYNIE nabija xp fragując jest mniej przydatny niż ten, kto OPRÓCZ TEGO wykonuje objective.
|
|
|
|
16:27, 28 05 2004
|
|
|
a powiedz mi chłopcze, po co jest FFA. imo zeby trenowac skilla, naprawianie czy leczenie to na CW :/
na FFA nigdy sie wspolpraca nie zwiaze, gram tylko po fragi |
|
|
|
17:33, 28 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 165 Dołączył: 6-03-2004 Nr użytkownika: 1392 |
Buhejhehe ale zes do!@#al Tyger.Jak ty trenujesz leczenie czy inne bajery dopiero na CW to respect
|
|
|
|
17:50, 28 05 2004
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 264 Dołączył: 19-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1539 |
Ojjjj, użytkownik forum który ma tak duzo postów pisze takie slowa. Niestety ale nie moge sie z toba zgodzić poniewaz jak wiesz taka rzecz jaka jest naprawianie czegoś a szczególnie czołgu który ma dojechać i np zniszczyc drzwi do skarbca to bardzo poważna jeżeli tak moge się wyrazic funkcja, nawet na FFA, bo przeciez każdy chce wygrać mape i jeżeli widze że żadnemu engowi z teamu allies nie udało się uruchomic czołgu w Gold Rashu przy 1 respawnie axis a minęło juz np 10 min to w takim wypadku sam biore enga i próbuje naprawic ten czołg ponieważ gram po to żeby wygrać mape.
Heh i z tą opinia nie moge sie zgodzić. Gościu chyba myślisz że jesteś Rambo, że dasz rade wszystkim przeciwnikom którz stana na twojej drodze i w dalszej kolejności wypenisz objective. Ten gościu który jak napisałeś nabija xp tylko fragując przecież "toruje" ci droge żebyś mógł wypełnic objectiva i jest tak samo ważnym graczem jak ty. A teraz do obydwu naraz: PAMIĘTAJCIE--ET JEST GRĄ ZESPOŁOWĄ, NIEWAŻNE CZY GRACIE NA FFA CZY W MECZU KLANOWYM, bez pomocy swoich "przyjaciół" z teamu nic nie zdziałacie a gra sie żeby wygrać. !!!!!!!!! ![]() |
||||
|
|
|||||
19:24, 28 05 2004
|
|||||||||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
LoL Po pierwsze co ma ilosc postow na forum do podejscia do gry?? Po drugie to niestety musze cie zmartwic dizel, ale wiekszosc ludzi na ffa gra tylko po to, zeby sobie postrzelac. Jak wchodze na ffa to latam tylko za fragami i czasami nawet jak mam okazje wypelnic obj (wziasc zloto na gr) to tego nie robie (chyba, ze mi cos odbija
I jeszcze raz powiem ci, ze nie wiele osob nie gra po to zeby wygrywac mapy na ffa. Gra zespolowa na ffa - imo lol. Pograj sobie chociazby w sredniej klasy klanie to zobaczysz na czym polega gra zespolowa. |
||||||||
|
|
|||||||||
19:24, 28 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 135 Dołączył: 28-03-2004 Skąd: Z Domanic Nr użytkownika: 1621 |
Na FFA współpraca się nigdy nie zawiąże? Jesteś pewien? Nawet mi się zdażało należeć do takiego teamu gdzie każdy znał swoje miejsce. Nie zdaża się to często, ale jednak.
Z tymi fragami. Co mają powiedzieć niezrzeszeni w klanach gracze? Że jedyne co umieją to zabijać wroga bo grają tylko na FFA, w CW nie uczestniczą, a tylko tam się wypełnia objectiwes i wykonuje bardziej skąplikowane akcje? |
|
|
|
19:36, 28 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 165 Dołączył: 6-03-2004 Nr użytkownika: 1392 |
Ech,to zalezy od timu.Jak sie gra z dobrymi kolesiami to jednak czasem sie probuje wygrac w koncu od trenowania strzelania jest ctf .Oczywiscie jak sa jakies lolki to tez nie wykonuje obj,ale dzisiaj gralem w timie bodaj z 4 memberami /17/ i gralo sie ciekawie.
|
|
|
|
20:24, 28 05 2004
|
|||||||||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 264 Dołączył: 19-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1539 |
Na samym początku tego posta, musze powiedziec że admin chyba objoł posade adwokata
Moge powiedziec po waszysch wypowiedziach że ludzie którzy należą do klanu i przychodza na FFA pograc nie szanuja graczy którzy graja tylko na FFA. Ja nie należe do zadnego klanu gram tylko na FFA, bardzo mnie zdziwiła wypowiedz blacktygera a jeszcze bardziej twoja. Niestety jak bym zobaczył taką sytuacje na serwku na którym gram to odrazu wysunął bym wniosek o wyzucenie takiego typa. A zrobił bym to dla dobra druzyny w której gram.
Zapewniam cie, że jeżeli chodzi o serwer na którym gram od pół roku, to ludziska graja tam żeby byc lepszym od drużyny przeciwnej a ja gram poto aby byc lepszym od druzyny przeciwnej i byc best fraggerem a wypełnienie objectiva nie przeszkadza mi w tym wogóle !!!!
Heh, jeżeli na serwku gra po 20 osób(właśnie często gram po tyle osó Takie sa moje spostrzeżenia. !!!!!
|
||||||||
|
|
|||||||||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |