IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Maryha to legal, Co o tym sądzicie
GiNgEr
post 14:51, 14 08 2004
Post #21

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2489

A ja jestem bardzo za. Ci co piszę że przez tą legalizacje więcej ludzi siegne po here np. miom zdaniem sie mylą. Ja znam kilku ludzi którzy jarają gande i i jakoś są wielkimi przeciwnikami "twardych" drugów. To wszytsko zależy od osoby, a jeśli ktoś chciał by coś cierzszego to i bez legalizacji i gandy weźmie. A legalizacja poprawiła by nawet turystyke, ludzie z sąsidnich panstw by przychodzili pielgrzymkami do naszego "pięknego" kraju smile.gif.
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 9:11, 15 08 2004
Post #22

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

dlaczego pięknego w ".." masz coś do polski ? ;o

+Quote Post
Kiler
post 20:04, 15 08 2004
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 1945

Ja palę od 2 lat i nie sięgnełe po vłada i nie sięgnę i to jest głupi powód jeśli ktoś tak gada że maria to 1 krok do uzależienia !!!!!!!!!

+Quote Post
GiNgEr
post 14:28, 16 08 2004
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Brudny kraj i tyle.

+Quote Post
blacktyger
post 20:25, 16 08 2004
Post #25

Generalmajor
Ikona Grupy

to posprzataj po sobie imo

+Quote Post
GiNgEr
post 22:35, 16 08 2004
Post #26

Gefreiter
Ikona Grupy

mi to akurat nie przeszkadza a od sprzatania jest chyba państwo, za coś im ku**a mio starzy płaca.

+Quote Post
R383L!4N7
post 22:43, 16 08 2004
Post #27

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2578

jak sie zalegalizuje to ci co palili bede palic dalej a ci co chco zapalą bo legalne wink.gif
jeśli to by uratowało nasz kraj z dziury budżetowej to prosze bardzo ale jeśli przy tym zamieniło nasze społeczeństwo w narkomanów spod "monopolowego"(jak by pijaków było mało) to nie smile.gif

+Quote Post
Kiler
post 12:21, 17 08 2004
Post #28

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 1945

To jest bezsensowne że papierosy są legalne niektórzy palą i bardziej się trują niż jak ja palą marihuanę.Więc patrząc na naszych (P)osłów to wątpie żeby zalewgalizowałóa się szybko.

+Quote Post
evil_lord
post 11:29, 18 08 2004
Post #29

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

CYTAT (GiNgEr @ 22:35, 16 08 2004)
mi to akurat nie przeszkadza a od sprzatania jest chyba państwo, za coś im ku**a mio starzy płaca.

Można się załamać czasami nad takimi wypowiedziami.... unsure.gif

+Quote Post
blacktyger
post 14:04, 18 08 2004
Post #30

Generalmajor
Ikona Grupy

wbrew pozorom, mnie to evil śmieszy, a nie załamuje, szkoda mi zycia na umartwianiem się za innych smile.gif niech jego otoczenie się z nim męczy i to im współczuje imo ...

+Quote Post
Slash-PL
post 12:46, 19 08 2004
Post #31

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1575

OMG Ludzie jak by zalegalizowali narkotyki itp to polowa mlodziezy chodzila by nacpana a druga polowa przedawkowala by i wykitowala ph34r.gif

PS. Dawno mnie tu nie bylo smile.gif

+Quote Post
sparrow88
post 13:22, 19 08 2004
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

Wogóle ten temat jakiś dziwny, logiczne że nikt nie zezwoli na legalizacje nawet miękich narkotyków w Polsce, i dobrze. Wystarczy że w świecie mamy opinię pijaków.

+Quote Post
LoLeQ
post 13:36, 19 08 2004
Post #33

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

Tak,przez maryske nikt nie umiera ,a wiesz ile osob idzie do psychiatryka gdy po marysce bierze cos mocniejszego?Probowalem,ale sadze ze zalegalizowanie jest glupim pomyslem ,bo i tak juz mi sie zygac chce jak widze jakichs 13latkow palacych ,badz pijacych a ta mlodziez raczej nie ma dostepu nawet do maryski.I tak nie ma w Polsce problemu ze zdobyciem,wiec po co wam legalizacja?Chcecie palic na ulicy?Po co?Coz,jesli do tego dojdzie to ja wyjezdzam za Ural.

+Quote Post
blacktyger
post 13:51, 19 08 2004
Post #34

Generalmajor
Ikona Grupy

na ulicy i tak nie wolno by palić, tak jak nie wolno pić (miejsca publiczne). poza tym nie byłaby ona dla młodziezy, mało tego to że jest ona teraz łatwo dostępna, lecz nie zalegalizowana - szkodzi naszej gospodarce tylko i wyłącznie i tak każdy ją będzie miał,a czemy dilezy maja zarabiac a nie lepper ?? imo wiem ze do legalizacji nie dojdzie, ale na pewno była by kożystniejsza dla państwa (w jakimś zapewne nie wielkim stopniu ...)

+Quote Post
LoLeQ
post 15:18, 19 08 2004
Post #35

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

Tak,niebylaby dla mlodziezy tak samo jak fajki i alkohol.Co do gospodarki musze sie z toba zgodzic,jednakze jest wiele mozliwosci zasilenia polskiej gospodarki ,niekoniecznie musi to byc legalizacja marihuany.BTW: Z tego co wiem to ciezko wyhodowac maryhe z thc (bo samosieja jej nie ma) trzeba duzo slonca etc. ,wiec raczej nie moglaby byc uprawiana w calej Polsce.

+Quote Post
D!z3l
post 17:22, 19 08 2004
Post #36

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

CYTAT
LoLeQ  14:18, 19 08 2004

jest wiele mozliwosci zasilenia polskiej gospodarki

Tak zgodze sie ze jest sporo innych zrodel dzieki ktorym budzet panstwa moze sie wzbogacic, jednak ludzie odpowiedzialni za "wymyslanie" dodatkowych pieniedzy wogole nie maja dobrych pomyslow, np. chcieli wprowadzic winiety z ktorych to srodki mialy by wspomoc budowe polskich autostrad a przeciez jest juz taki podatek zawarty w benzynie. Jednym slowem ten pomysl to kompletna bzdura ktora powoduje tylko coraz wieksza irytacje wsrod spoleczenstwa. Takich debilnych propozycji wzbogacenia dochodow panstwa moglbym przedstawic tu cala mase.
A przeciez jest inna bardzo latwa mozliwosc zyskania dodatkowych pieniedzy, zalegalizowanie marihuany.
Jednak jest jeden szkopol, mianowicie taki ze najprawdopodobniej to gangsterzy ktorzy sprowadzaja, produkuja i wypuszczaja na rynek narkotk i jednoczesnie maja z tego tytulu ogromne wpływy PRZEKUPIAJA POLITYKOW (ŁAPOWKI) zeby ci nie zalegalizowali np marihuany bo by stracili powazne zrodlo swojego nielegalnego dochodu

+Quote Post
blacktyger
post 19:00, 19 08 2004
Post #37

Generalmajor
Ikona Grupy

taaa ale macie pojęcie że to i tak smętna gatka na forum o et ... gdyby już ją zlegalizowali, to i tak na czranym rynku byłaby tańsza co spowodowałoby i tak w 50% kupowanie od "niewiadomych źródeł" (brak akcyzy), ale pomarzyc mozna

btw. kiedys w telewizji (apropo tych winiet) mowili ze powinismy sie cieszyc ze koszt przejazdem Zakpianki to zaledie 10 zł w te i we wte ;o jak jescze !@#neli by winietke to juz watpie czy tamtedy ktos by sie poruszal ...

+Quote Post
Sir_Ace[PL]
post 15:17, 25 08 2004
Post #38

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1621

To jak z Ruskim Spirytusem. Nasz krajowy jest dobry i tani. Tamten jest gorszy (trochę) i tańsz (bardziej trochę) Spirytus jest legalny więc......

+Quote Post
falubaz
post 23:58, 25 08 2004
Post #39

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

EEKKKHHHMMMM WTF :C

1.
CYTAT
poza tym nie byłaby ona dla młodziezy

To po kiego sie użerasz, zeby zalegalizowac?
2.
CYTAT
gdyby już ją zlegalizowali, to i tak na czranym rynku byłaby tańsza co spowodowałoby i tak w 50% kupowanie od "niewiadomych źródeł" (brak akcyzy), ale pomarzyc mozna

lol?

Patrz: Holandia, czarny rynek praktycznie nie istnieje, tam gdzie sa coffe-shopy-a poza tym to niby skad by sie bral stuff na czarnym rynku? Z Syberii? Raczej nie, bo by i tak pochodzil z "legalnych" zrodel.

3. Legalizacja?

omg:C Nawet w Holandii marihuana nie jest legalna wiec o czym mowa?

Przede wszystkim tam jest ustanowione prawo nie legalizujace ganje, ale odstepujace od wymierzania kar w przypadku posiadania marihuany:
-do 5 gram przy sobie, na ulicy - powyzej nawet areszt i wiezienie;
-do 700 g. wlascicielom coffe-shopow;
Palic mozna (teor.) mozna tylko w scisle wyznaczonych miejscach zwanych coffe-shopami czy hash-barami etc.

4. Polska?

Przeciez Polska nie jest tak ucywilizowanym krajem by pozwalac na cokolwiek, bo jak wiadomo Polak-potrafi, szybko by ktos znalazl luke w prawie i by jeszcze crackiem dilowali. :c Nie mowiac ze Polska jest very konserwativ Nation i nie da rady takiego czegos w Polsce przeprowadzic(?). Bo jak wiadomo tutaj palacz marihuany=narkoman=palacz hery co sie przekonalem na wlasnej skorze ;C

5.
CYTAT
Z tego co wiem to ciezko wyhodowac maryhe z thc (bo samosieja jej nie ma) trzeba duzo slonca etc. ,wiec raczej nie moglaby byc uprawiana w calej Polsce.

No chyba ze z szklarni zrobi sie jakis teren niezalezny od Polski.
6.Prawo w Polsce.
Jak wiadomo Polskie prawo ssie, a zafundowali nam to (jak sie nie myle) prawicowcy z aws aka radio maryja.
Wiec nie ma sensu walczyc o ta wasza legalizacje, ale powrot do poprzedniego prawa ktore nie egzekwowalo kar w przypadku posiadania ganji do 1 g. (na wlasny uzytek).
7.board.et.pl?
Po hcuja ta rozmowa tutaj?
Prowadza ja przede wszystkim w wiekszosci roczniki 90-87 co dla mnie jest bardzo smieszne.
A texty typu:
CYTAT
wiesz co robia policjanci jak cie złapia ?? biorą i sprzedają/ćpają Twój towar a Ciebie wywożą do lasu i biją do nieprzytomności, pomyśl se jak by legalizacja ucieła (nazwa przyrodzenia)y psom zasranym, srają wyżej niż mają dupe

CYTAT

nie masz kolegów hoolgianów, a od 3klasy podstawówki nie zadawałeś sie z nałogowymi palaczami (w moim wieku ;o) więc może naprawdę nie wiesz o czym ja mówie. Na moich oczach i to nie raz pakowali kolesi do lodówy i bynajmniej nie jechali w strone komisarjatu (wiem gdzie jest ;x) tylko w strone naszego "jeziora " (Paprocańskie - gnój) a tam jest jedeyny las w Tychach (no powiedzmy ze jedeyny) i zgadnij co im tam robili ?? pili z nimi browca nad zachodem słońca (było około 11 w nocy) więc jeśli nie masz z tym styczności to za przeproszeniem nie (słowo na p) mi że se wymyślam, bo (nie wiem czy o tym też śpiewa) ale Dębiec również żyje w polsce nie na marsie, a jego teksty bynajmniej z palca nie są wyssane, nie śpiewa o orła cieniu omg. słyszałeś może ostatnio wiadomości (jakiś m-c temu) jak to dziwnym trafem w ciągu 4 lat z komisarjatu zniknęło 50kg thc ;o zrekwirowali i sprzedali ... część pewnie zjarali ;/

A przypadkiem nie udrozniali im odbytow? ROTFL. Przekaz kolegom, albo twojemu umyslowi zeby nie jarali tyle z!@#anego stuffu z domieszka ACE bo haluny to nie jest dobra rzecz. Wybacz ale po przylapaniu czeka Cie co najwyzej 2 godzinne przesluchanie, po ktorym bedziesz czekal na lisciki z prokuratury, miesiacami, albo z sadu, ktore na koncu okaza sie postrachem na cala ekipe i z 10 przylapanych do aresztu trafia 2 (najglupsze). A wiem, bo niestety mam takie doswiadczenie.
Black (bez urazu) ale tutaj w calym tym topicu nie przyznaje Ci racji, ukazujesz sie dla mnie zwyklym pozerem, ktory probuje nadrobic na forum, bo wsrod kolegow nie wyszlo, tak jak wiekszosci tutaj piszacych...
Radze wam miec umiar w paleniu jak i gloszeniu takich non-sensownych teorii bo wychodzicie na glupkow.
I radze wam zalepic tez te dziury w bani bo one to sa dopiero niebezpieczne...

Co jedynie madroscia sie narazie pochwalili Sagitarius,sparrow oraz Ojciec.
CYTAT
Tak,przez maryske nikt nie umiera ,a wiesz ile osob idzie do psychiatryka gdy po marysce bierze cos mocniejszego?Probowalem,ale sadze ze zalegalizowanie jest glupim pomyslem ,bo i tak juz mi sie zygac chce jak widze jakichs 13latkow palacych ,badz pijacych a ta mlodziez raczej nie ma dostepu nawet do maryski.I tak nie ma w Polsce problemu ze zdobyciem,wiec po co wam legalizacja?Chcecie palic na ulicy?Po co?Coz,jesli do tego dojdzie to ja wyjezdzam za Ural.

Dokladnie.

A chcecie walczyc o legalizacje ( :C ) idzcie tu wylewac swoje żale, bo tutaj nic nie zdzialacie.

http://hyperreal.info/legalize/go.to/index
http://hyperreal.info/kanaba/go.to/art/311
http://hyperreal.info/

+Quote Post
blacktyger
post 0:25, 26 08 2004
Post #40

Generalmajor
Ikona Grupy

buehehe " przed kolegami Ci nie wyszlo "
owned ;x

im0 to że w holandi nie ma czarnego rynku jest zasługą tylko i wyłącznie grubszych portfeli mieszkańców tego kraju

CYTAT
To po kiego sie użerasz, zeby zalegalizowac?

czy ja mówie że dla mnie ;o?

poza tym w polsca od 5g. jesteś sądzony za handel ...

CYTAT
wiesz co robia policjanci jak cie złapia ?? biorą i sprzedają/ćpają Twój towar a Ciebie wywożą do lasu i biją do nieprzytomności, pomyśl se jak by legalizacja ucieła (nazwa przyrodzenia)y psom zasranym, srają wyżej niż mają dupe

im0 tekst napisany pod presją rodziny ;E

CYTAT
A przypadkiem nie udrozniali im odbytow? ROTFL

a c@#! wie, takie przypadki też były odnotowywane (pała w rowa ;o)

skoro kończy się to tylko przesłuchaniem, to dlaczego każdy diler jest taki "anonimowy" ;o? jak złapią kolesia to bynajmniej on najmniej za to odpowie, jeśli strzeli z ucha kto mu sprzedał i z kim jarał ...

CYTAT
CYTAT 
Tak,przez maryske nikt nie umiera ,a wiesz ile osob idzie do psychiatryka gdy po marysce bierze cos mocniejszego

im0, Ci którzy biora thc tylko po to żeby od czegoś zacząć, są dla mnie poza kwalifikacją ludzi z wolą (nawet nie silną, a jaką kolwiek) ale duża część "k#!@iaczy" pali tylk grassa bo nie trzeba im nic mocniejszego ...

CYTAT
Black (bez urazu) ale tutaj w calym tym topicu nie przyznaje Ci racji, ukazujesz sie dla mnie zwyklym pozerem, ktory probuje nadrobic na forum, bo wsrod kolegow nie wyszlo, tak jak wiekszosci tutaj piszacych...

bez urazy, ale jak c@#!a o mnie wiesz, to może się nie wypowiadaj, bo to że miesiąc temu skończyłeś 18-tke bynajmniej nie upoważnia Cię do oceny ludzi, których nigdy nie widziałeś, nie słyszałeś i czułeś ;x a pozerem byajmniej nie może być ktoś, kto wypowiada się na temat, która zna z autopsji ...

btw mam -1021 postow ;[

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi