![]() ![]() |
21:57, 13 12 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 227 Dołączył: 15-08-2003 Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;)) Nr użytkownika: 96 |
sadzac po liczbe wykrzyknikow to zbyt cichutko ci to nie wyszlo... |
||
|
|
|||
7:06, 14 12 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
allright now loose it aaaaaa
zeszliscie panowie z topicu uvm na topic scena et pl ssie ;[ poniekad zgadzam sie z wami, bo wiekszosc klanow prezentuje poziom zenujacy ( w tym ja i moj klan XDD), ale wszyscy razem tworzymy ta scene, nie wazne czy ktos zaprzecza czy potwierdza.. tkwimi w niej wszyscy.. nawet ty swiety ^^ Odkad jestem na scenie et (niedlugo bedzie 1.5 roku) praktycznie nic sie nie dzialo :/ czasami jakies zdupy flejmy o ch.uj wie co i to koniec. Kiedys chcialem cos na tej scenie osiagnac, jakis wyzszy poziom byc pro... nie powiodlo mi sie to, teraz gram w et for fun only, bez zdupy stresow, zauwazylem ze i czesc tych lepszych pl klanow tez tak robi, taka znieczulica :> coraz to kolejne flejmy z udzialem uvm i innych zenujacych klanow przyjmuje coraz z wiekszym usmiechem, zapewne i wy bawiliscie sie swietnie czytajac komentarze w cb... sporo ich bylo ? ja tez napisze to co mnie wkur.wia :< mozecie mnie za to zjechac, od tego jest to forum... 1. czasami gra sie z teoretycznie slabszymi klanami, cwiczy sie jakies nowe schematy, czasami sie nie ma szczescia :/ dostanie sie czasem w dupe od low-skilli z pl sceny, zaraz wielki afisz na ircu WYGRALISMY Z XXX i wynik, na et.pl jakies zdupy komentarze jestescie nuby bo was pojechalismy, na stronie wynik z meczu, polowa klanu z ktorym sie gralo wbija na twoj czanel ircowy i pisza haha ale jestescie nuby, wy!@#alismy was 2. ffa - :< nie jestem nawet przecietnym graczem ale zgadzam sie z termitem i swietym. ffa ownuje, od pewnego czasu nie gram ffa, milion pfow rifli, ramo medow nie potrafiacych wyjac strzykwaki albo robiacych kill revive 15 min, zero engow, gra na xp i all stuff.. dlatego gram cw only ;[ 3. grasz ze slabszymi, nawet podczas cw, zablysniesz skillem/szczesciem za!@#iesz ziomkowi 4hsy leci text cziter i /callvote na kicka :< 4. z!@#ane klany oszukujace, majace wc@#! fejkow, psujace opinie pl scenie i w c@#! innych rzeczy ;[ 5. po!@#ani sasiedzi wzywajacy policje o 3:30 w nocy bo jestem na!@#any i dre sie na vencie do chlopakow zeby szli od szafy i szli rozbrajac southa bo nam wlasnie dyna polozyli ;[ ps. swiety masz jeszcze gdzies qw na dysku ? jak tak to sciagne i pownujesz mnie ze spawary na huntplace bo mi sie w nocy nudzi i pisze zdupy posty kk ? ;[ |
|
|
|
14:25, 14 12 2004
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Swienty sejd :
tranx-san sejd :
hyhyhy 80% kobiet nie widzi róznicy PO pierwsze na serkach przyzwoitych (nie chodzi o poziom gry lecz ustawienia) jest 1pzf i 1 rifle a na niektorych nie ma pzf i tam sie gra tylko medykami Pzf jest w ET spierdzialy na maxa , mam demo jak wale w kolesia przy 2 tank barierze , przelatuje przez placyk londujonc przy banku dostaje jeszcze 2 kulki i mnie zjada a nie byl hcuj na tarczy na bank Swienty w co bendziesz teraz pobieral ?? w halflajfa dwa ?? w duma 3 ?? diuka nukema ?? ErTecewu ?? Chcialem jeszcze dodac ze jak kogos bluzgam na serku to zmieniam nick z fejkowatego na swoj |
||||
|
|
|||||
15:25, 14 12 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
1) Weźmy taki serwer Polewka Team Icp (ex SS server ale nie wnikam dlaczego ex SS). W miare porządny serwer jak na polskie warunki, gra się tam klanówki, poziom FFA trochę powyżej polskiej normy (żenujący). Otóż recharge pf-a jest tam ustawiony na 80 sekund (default 20). Sory ale jak można popsuć coś (pf w ET) co już jest popsute ? 2) Zauważyliście jedną rzecz ? Jak ktoś dostanie z riffla miotły albo mortara czy tym podobnego wynalzku to zaraz sypią się - lamer, panzer/riffle/mortar noob (niepotrzebne skreślić), play real weapon, play smg etc. I tu jest k#!@a dla mnie jeden wielk paradoks. Bo jak ktoś wejdzie na minę to takie teksty się nie sypią (eng noob itd). A przecież nie ma bardziej lamerskiej broni w ET od miny bo do minowania nie potrzeba żadnego skilla, w przeciwieństwie do operowania miotłą czy mortarem gdzie wbrew pozorom potrzeba dużego skilla (z naszego polskiego podwórka wystarczy wymienić meskala, zaskro czy nrs - miotła czy Krizz - mortar) 3) I tu jest problem bo od paru lat nie ma żadnej dobrej gry. Czym gry nowsze tym bardziej z!@#ane - taką prawidłowość zauważyłem chociaż myślę że to się w końcu zmieni. A ponieważ RTCW jest z tutułów, które podałeś grą najstarszą to jest duża szansa że właśnie RTCW. |
||
|
|
|||
16:22, 14 12 2004
|
|||
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
to lukajcie commentsa z site`a storksow:
i 90% ffa tak sadzi. a co prawda to prawda ze pf ownuje w rtcw i soldat nie biega z pfem jakby sie nacpal polskiej amfy(tak mi sie przynajmniej wydaje). a co do swietego:to ty biegasz z namem ohne waffe czy jakis inny feik bo jakos nie wiem :< a najlepiej jak sie k#!@a wheelup zatnie w rolce i nie wyjmuje igly i sie gibuje swojego lojta na dialogu :U |
||
|
|
|||
16:38, 14 12 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
Co do miotly czy rifla sie zgodze, dobry garandziarz ktory potrafi strzelac tak aby dobrze zabijac+odrazu gibowac to piekna rzecz, z mortarem bywa juz roznie, bo na ffa wiekszosc nubow potrafi strzelac tylko w 1 miejsce i tak przez cala mape :/
Mnie natomiast wk#!@iaja ludzie z pfami czy to z ffa czy z cw, gdzie wychodzi ci taki 1 na ciebie i zabija mnie i siebie przy okazji.... dobry pf to taki pf co kasuje cale spawny a nie jakis frajer ktory urzadza sobie quejka i na-(słowo na p) gdzie popadnie. co do min, swiety masz troche racji bo w sumie nie trzeba byc geniuszem zeby stawiac miny, tyle ze na ffa zadko sie wpada w miny bo pro engowie saperzy stawiaja te miny w najbardziej przewidywalnych miejscach i prawie kazdy je omija. co do cw i min gdzie jest ich tylko 5 na nowym cfg cb, to miny sa juz praktycznie bez sensu... jak ich bylo 10 czy 7 gralo sie czasem na 2 engow, teraz rola enga w obronie konczy sie na tym, ze zostaje jeden na team w dodatku z riflem, bo na c@#! wiecej engow, jeden spokojnie te miny rozstawi jeszcze wk#!@iaja mnie !#@!e co narzekaja ze ktos im puszke na respa rzuca, bo nikt ich nie nauczyl z respa wyjsc i wchodza pod sam support. dobra pucha na moscie na goldzie czy w respie to tez sztuka.. a tu rzucisz puche sprzatniesz pol spawna i odrazu /callvote na kicka, albo teksty w stylu klanu fps "wypie.rdalaj z bazy kur.wozje.bie" |
|
|
|
3:25, 15 12 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 8-05-2004 Skąd: Pabianice Nr użytkownika: 1870 |
omfg coraz dalej z off-topiciem
Co do PF i Miotelek .... to jedna rzecz PF ssie maxymalnie a Miotla to czysty skill ... Choc warzywka uwazaja inaczej A co do nastepnej gry to sadze ze (Czesc z sceny spotka sie w ..) RTCW 2, zrobi takie samo wrazenie co RTCW. I mam taka cicha nadzieje ze bedzie platne co ograniczy ( w duzym stopniu zapewne nie ) wystepowanie warzyw na scenie. Wkoncu polowa z polskiej sceny to dzieci >15 LAT i niemaja wlasnych funduszy na zakup orginalnych gier ale powiedza mamusiu kup mi na gwiazdke urodziny whatevah RTCW2 ! ...... .... ehhh kiedy to sie skonczy ! /callvote Surrender |
|
|
|
17:52, 15 12 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 165 Dołączył: 6-03-2004 Nr użytkownika: 1392 |
Imo dawac RTCW2 takie jakie bylo RTCW tylko z nieco lepsza grafa itd i bedzie dobrze :<.Miny...jezu takiej lamerni nigdy nie widzialem.Niby pomaga w taktyce,a tak naprawde c@#!a robi i sie wchodzi na ffa ciagle na miny i sie koles cieszy ze ma 1/70 .Do PFa nic nie mam jesli to jest dobry PF,bo sorry ale jak biega taki 1kill panzer (czasem nawet nie) to kkthxbye.Morta - wk#!@iajaca rzecz ,ale mimo wszystko moze zostac.Miotla...troche mnie wkurza ta bron jesli operuje nia jakis lamus , ale jesli ktos ma w tym skilla to tylko respect.Jaki z tego moral?Warzywa get out ,rtcw2 za np. 200zl i spokoj bedzie.
|
|
|
|
19:04, 15 12 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Ojej, ale to Et jest denne. To jest forum kwaka czy kantera? Bo zazwyczaj na forum siedza fani danej gry, a nie jej przeciwnicy. Same bledy, zly team play, lamerskie bronie - to po co w to gracie? Nie ma innych dobrych gier? Z tych kilkudziesicu gier MP znajdzie sie na pewno pare wartych uwagi. Poza tym skoro tyle czasu siedzicie na tej scenie to chyba jednak lubicie ta gre? Zaczynajac i kontynuajac gre w nia, akceptujecie drobne kruczki i bugi. Nic nie jest doskonale, a mowienie ze ET jest wolne, pelne lamerskich ludzi i broni to durnota. Bo 99% z Was narzeka na ET, bo nie jest tym wspanialym i legenadarnym RTCW... Nie podoba sie to wroccie. Co jest takiego trudnego w postawieniu kilku serwerow, zebraniu ludzi, zrobieniu jakiejs kameralnej ligi? Przeciez RTCW ma tylu zwolennikow wiec zorganizowanie czegos to blachostka. Zreszta gdyby tu byli prawdziwi fani RTCW to na pewno dalej by w to grali i nie zajmowali sie tym lamerskim ET, a nie jeczeli. Taki Inco zawsze mowi ze ET ssie, ale przynajmniej wiem, ze on rzeczywiscie tak uwaza, poniewaz bierze aktywny udzial w ligach RTCW itp. Inna sprawa jest taka - gdyby ET bylo pierwsze to - na 100% - wolf ktory wyszedl by jako drugi bylby dla was szajsem... Zazwyczaj najlepiej wspomina sie poczatki i tak jest tez w grach. Pisze to bo po prostu nie moge uwierzyc ze jest to forum fanow ET, a nie forum RadioMaryja.
Aha, pewnie zdziwi kogos ze bronie ET no bo przeciez to syf, ale tak juz jest ze fani bronia to co lubia i na czym spedzaja sporo czasu... |
|
|
|
20:22, 15 12 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 165 Dołączył: 6-03-2004 Nr użytkownika: 1392 |
Ja w ET gram ffa godzine dziennie,reszta rtcw wiec cicho tam :<.A ze ET jest za darmo to naplyw noobow ,ktorzy notabene nakrecaja scene w RTCW jest bliski zeru dlatego tez ciezko grac.Pozatym niestety wiekszosc klanow RTCW konczy rozgrywke po EC X.Istnienie na scenie w dziesiat osob takze mija sie z celem,gdyz grajac nabierasz skilla i chcesz aktywnie uczestniczyc w jakichs turniejach zeby sie sprawdzic ,a kto zrobi turniej dla 2 klanow ?:/
|
|
|
|
3:12, 16 12 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
Heh zgadzam się w całej rozciągłości z Bobinem! To naprawdę męczące już i żenujące. 3/4 uważa ET za szajs, bo ktoś pro tak powiedział, za nim powtórzyło 100 noobków i teraz inaczej nie wypada, choć gra jeden z drugim w to badziewne ET po 6h dziennie. Ba, połowa z tych co krzyczą, że RTCW jest cudne a ET be pewnie wcale w owo cudo nie grała, albo tyle, że i tak nie powinni się na ten temat wypowiadać. Już zmilczę, czemu tak niewielu gra obecnie w RTCW i czemu owe niezadowolone rzesze nie powracają do tej wg nich najlepszej i najbardziej grywalnej z tego typu gier? I wbrew pozorom nie było to ironiczne - absolutnie wierzę, że są osoby szczerze przedkładające RTCW nad ET. Tylko po co się tak męczą z ET? Tego jakoś nie mogę pojąć. Jakieś masochistyczne zapędy - samokaranie się, czy co? I nie przyjmuję do wiadomości stwierdzenia, że nie grają, bo nie ma z kim - toć niemal wszyscy wolą RTCW - to niech się skrzykną a serwery nigdy nie będą puste.
Szanuję (z reguły) zdanie innych, ale osobiście uważam, że nie ma czegoś takiego jak lamerska broń - a przynajmniej w ET. To ludzie się nimi posługujący robią to dobrze, lub źle i tyle. Wszystko wymaga umiejętności, albo taktyki. Inna sprawa, że jakoś nikt się nie zrzyma na granaty - a jest to jedna z najbardziej śmiercionośnych broni - między innymi i dlatego, że dostępna dla wszystkich klas. Czasem naprawdę z podziwem patrzę jak niektórzy gracze potrafią się nimi posługiwać (pewnie dlatego, że sama robię to gorzej niż źle A co do min. Rany pewnie, że miny potrafią wkurzyć, że stawianie ich nie wymaga jakoś specjalnych umiejętności, ale przecież służą one czemuś prawda? Otóż wymuszają bardziej taktyczne granie u przeciwnika - nie można sobie pozwolić na akcje typu huuura wszyscy kupą, bo spotka nas niemiła niespodzianka. Trzeba uwzględniać ich istnienie - i bardzo dobrze. Takie jest ET - może mniej dynamiczne, ale za to bardziej taktyczne a przede wszystkim teamowe. Wstyd, że to ja - takie sobie warzywko - musi wam o tym przypominać. Kurczę a jak jeszcze raz przeczytam, że ET ssie to w p!#@u wyjeżdżam stąd na Haiti tańczyć rozebrana przy ognisku z sexownymi tubylcami , a Wam przyślę po kurzej łapce i zrobię z Was zombie!!! Dobra, dobra już się pakuję! |
|
|
|
10:25, 16 12 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Fenomen
ET jest cholernie taktyczna gra tu nikt nie ma watpliwosci , ze wzgledu na slaba szybkostrzelnosc broni dosc latwo mozna zatrzymac nawet sporo lepszego skillowo przeciwnika ustawiajac odpowiedni cross fire , polega to na tym ze jesli szczelasz tak sobie czyli do dupy |
|
|
|
13:57, 16 12 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 64 Dołączył: 18-11-2003 Nr użytkownika: 765 |
Generalnie zalozenie bylo takie, zeby nie zachecac do uzywania tej broni. Niestety na ffa rzadko spotyka sie ludzi ktorzy wiedza jak jej uzywac. Oprocz tego sa jeszcze nastepujace zmiany: - 3 miny na team, - 1 rifla na team, - wolniej ladujacy sie mortar. Serwer nastawiony jest na szybka rozgrywke przy uzyciu glownie smg. Taki krotki komentarz do wyp. swietego. W temacie sie nie wypowiem... Dyskusja jakich wiele juz bylo (szczegolnie ta offtopiczna). Az dziwne ze nawet starzy wyjadacze ciagle sie lapia na ten sam lep. |
||
|
|
|||
14:19, 16 12 2004
|
|
|
ban za zabijanie topica ffa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
15:00, 16 12 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
Oki mam jeszcze 5 min. do samolotu na Haiti to skrobnę jeszcze słówko.
Otóż moim skromnym zdaniem w ET 70% sukcesu to jednak skill, potem jakieś może niecałe 20% to teamwork i coś koło 10 % taktyka (szczęście jest odrębnym czynnikiem wpływającym bezpośrednio na poszczególne elementy gry). Tylko, że w Polsce wszystkim się wydaje, że są mega uber hiper pro skillorami (ktoś zresztą już przy okazji innego topika o tym pisał), a jak ktoś pojedzie jego klan to przez to, że gra jest z!@#ana, bronie są do dupy, bezsennsowne miny i jeszcze ten nie honorowy cross fire. Bo przecież skillowo to my byliśmy lepsi (stały tekst polskich klanów po przegranym meczu) - jechaliśmy ich jak cioty, więc czemu zrobili nam czasy poniżej 5 min na goldzie i poniżej 2 na radarze? Bo gra jest oczywiście do dupy!!! Jak tak wam zależy na tym skillu, czy aimie to postrzelajcie se do kaczek, albo przynajmniej w jakąś grę głównie duelową a nie w ET pełne bugów i niedoróbek. Po raz setny pytam - po c@#! gracie w coś co wam się nie podoba???????? Przecież nie dla kasy ani sławy!!! Dobra kończę, bo muszę gonić schody do samolotu. |
||
|
|
|||
18:01, 16 12 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 87 Dołączył: 10-12-2004 Skąd: aktualnie londynowo... na stale wawa... a rodziłem się w scyzorykolandii Nr użytkownika: 3382 |
Kiedy Was czytam, to wydaje mi się, że większość z Was urodziło sie już z tak wysokim skilem, że nigdy nie byliście początkującymi graczami i zawsze wiedzieliście jak należy grać.
Z co do broni, to nie mam takich problemów, że jak ktoś biega z pf, czy mortarem to jest be. Najlepiej, żeby autorzy gry pozostawili tylko tomki i mp40. (bdw jaki problem tak skonfigurować serwer, żeby byl dostępny tylko jeden rodzaj broni?). Użycie min, mortarów, artylerii powoduje, że gra wtedy dopiero staje się taktyczna, a nie jest tylko ciągłą bieganiną po mapie od respa do miejsca gdzie są przeciwnicy. A rola medów jest moim zdaniem tak absurdalna, że w niwecz obraca realia walki. Bo czyż nie jest absurdem, że jednym zastrzykiem medyk przywraca do życia (do pełni życia na wyższych poziomach) ciężko rannego (!?)... a wróg mysli, że go zabił, nawet w jego statystykach jest napisane, że zabił (to oszustwo! ;). W tych warunkach rozgrywka sprowadza się do samobójczych ataków z karabinem w ręku bez lęku o życie, bo przecież med za chwilę Cię uzdrowi i znów będziesz szarżował bez opamiętania na pozycje wroga. Taka taktyka ma niewiele wspólnego z realną walką. Rozumiem jednak, że tak naprawdę chodzi o grywalność, a szybkość, o akcję, i o to, że nie jest to gra taktyczna, a już na pewno nie strategiczna. Ale czepianie się kogoś, że ktoś rozstawia miny i próbuję zastawić na przeciwnika zasadzkę, to lekka przesada. Poza tym jak wejdziesz na minę zawsze możesz ją rozbroić ;) egzystor |
|
|
|
20:12, 16 12 2004
|
|
|
Egzystor,skoro nie dobijasz to medyk podnosi
|
|
|
|
20:57, 16 12 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Bullshit, to ze Et jest gorsze to sprawa gustu. Dziwi mnie po prostu fakt, ze wiekszosc tych co na Et narzeka, wiele godzin spedzilo (spedza) grajac w to. Nawet jezeli mowisz iz aktualnie grasz godzine dziennie, to na pewno przez pare miesiecy grales duzo wiecej (wiadomo, ze nie gra sie przez kilkanascie miesiecy po kilka godzin, bo zapal przechodzi). Poza tym to jest Centrum ET (czyli fansite bo jak inaczej mozna powiedziec?) wiec co robia tu przeciwnicy Enemy? Wiadomo, ze nie mozna sie wszystkim zachwycac, poniewaz gdyby nie bylo krytki, to nadal babralibysmy sie na etmainie. Ale krytytka, a jezdzenie po czyms to co innego.
|
|
|
|
21:16, 16 12 2004
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
bulshit ze et lepsze.
primo. w rtcw graja lepsze playory niz w et. przynajmniej tak mi sie wydaje. i to rtcw jest prawdziwym fps-em, a et idzie bardziej w rpg(jak ktos juz pisal), jakies xp gwiazdki, zbedne gowno. w fpsach chodzi w 95% tylko o skill, a wiekszosc osob ktore grala tylko w et nie poradzilaby sobie w rtcw chociaz bardzo dobrze gra w et. calkiem inne klimaty. po drugie. granie w rtcw daje 100x wiecej przyjemnosci. nie giniesz z c@#! wie kad mp40, calkiem inne firerate(najwazniejsze dla mnie), kto szybszy ten lepszy. a nie jak termit pisal, med i tak moze uciec i sie nacpac apteczkami. w rtcw jestes skazany na pojedynek i juz. po trzecie. ilosc nie znaczy jakosc! i med musi myslec w rtcw. itd. itd. uwierz. prosze :X rtcw>et |
|
|
|
21:32, 16 12 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 63 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 190 |
gramy, gramy ale serwery świecą pustkami |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |