IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Hrhr, xD
Gh*5T
post 18:49, 16 01 2005
Post #81

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3206

CYTAT (falubaz)
gdyby et nie bylo darmowa gra to support bylby x razy wiekszy zapewne i ogolnie byla by lepsza. a tak to zostala rzucona na swoj zywot i zapomnieli o niej w Splash Demedż po wydaniu 1.02.
No i co po za patchami dalby ten support :/ . Pewnie i tak skonczyloby sie na braku wspolpracy takiego np. ETpro z kolejnymi patchami (ponoc takie cos zaszlo z modem realism(?) po wydaniu patcha do CoD). Cala scena by rozwijala sie pod dyktando stworcow gry, ktorym i tak niechcialo by sie dupy ruszyc by zrobic cos wiecej po za patchami, przeciez to activision.

CYTAT (falubaz)
A to ze dopiero ostatnio stwierdziles ze gaming to komercha, to jestes raczej szachista.

CYTAT (Gh*5T)
ze gaming to coraz czesciej komercha.

Chyba jakas niejasnosc huh.gif .

CYTAT (falubaz)
niestety scena et jest mierna bo nie tworza ja bani czy inni obrzezani tylko gracze, a przede wszystkim pro(f)playerzy, ktorych niestety w et nie ma?

Ciekawe ile osob by gralo do dzis w ET gdyby nie bani, pomysl tylko chwilke.
Go to the top of the page

+Quote Post
falubaz
post 23:44, 16 01 2005
Post #82

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

CYTAT
CYTAT
niestety scena et jest mierna bo nie tworza ja bani czy inni obrzezani tylko gracze, a przede wszystkim pro(f)playerzy, ktorych niestety w et nie ma? 

Ciekawe ile osob by gralo do dzis w ET gdyby nie bani, pomysl tylko chwilke.

najpierw zacznij myslec i pomysl ile osob by gralo w to cos gsyby nie bylo darmowe :/

CYTAT
No i co po za patchami dalby ten support :/

a ja sie upre przy battlefieldzie. tyle lat ma scena afaik ma sie dobrze nikt nie narzeka i ogolnie maja za!@#iscie bo support PRODUCENTA eagames jest w miare dobry a rozgrywki na lanie maja grube nagrody. TYLE.

CYTAT
Scena ET bedzie zyla dluzej niz Swiety przewiduje. A trzeba przyponiec, ze jest w scenie Et jeszcze duzo ludzi co nie ujawnili swoich umiejatnosci w mappingu, czy progamowaniu.

idz na forum splash damage i zobacz jak polacy sa w tyle do mapperow z east europe. tyle. a scena umrze najpozniej i tak watpliwe ze tak pozno przy wyjsciu rtcw2

+Quote Post
Gh*5T
post 23:57, 16 01 2005
Post #83

Feldwebel
Ikona Grupy

CYTAT (falubaz)
najpierw zacznij myslec i pomysl ile osob by gralo w to cos gsyby nie bylo darmowe :/

byloby mniej lamusow na ffa i tyle :/.

CYTAT (falubaz)
CYTAT (Gh*5T)
No i co po za patchami dalby ten support :/

Perfidnie uciete :/. Wez poczytaj se ta wypowiedz dalej.

CYTAT (falubaz)
support PRODUCENTA eagames jest w miare dobry a rozgrywki na lanie maja grube nagrody.

Nie rozumiem zalerznosci miedzy producentem a nagrodami w cupach :/ . To raczej nie oni je funduja.

CYTAT (falubaz)
idz na forum splash damage i zobacz jak polacy sa w tyle do mapperow z east europe.

Patrze ze wedlug ciebie to scena W:ET to tylko Polska smile.gif . Przytaczalem osobe baniego wiec nie mow pozniej ze ja tak mowilem smile.gif .

CYTAT (falubaz)
a scena umrze najpozniej i tak watpliwe ze tak pozno przy wyjsciu rtcw2

Patrze, ze mamy przynajmniej w jednej sprawie wspolne zdanie smile.gif .

+Quote Post
warmer
post 12:30, 19 01 2005
Post #84

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3064

imo scena et nie upadnie jak wyjdzie rtcw2. po prostu ludzie ktorzy graja same ffa itp. zostana przy et bo to jest darmowe.tak bedzie zawsze.wszystko co darmowe ma wziecie.a reszta , ktora bedzie chciala grac cos b. powaznie weznie i kupi tego orginala i bedzie grac na turniejach z (byc moze)nagrodami itp.

+Quote Post
falubaz
post 15:58, 19 01 2005
Post #85

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

CYTAT
imo scena et nie upadnie jak wyjdzie rtcw2. po prostu ludzie ktorzy graja same ffa itp. zostana przy et bo to jest darmowe.tak bedzie zawsze.wszystko co darmowe ma wziecie.a reszta , ktora bedzie chciala grac cos b. powaznie weznie i kupi tego orginala i bedzie grac na turniejach z (byc moze)nagrodami itp.

gg.
scena=ffa ?
lol
imo scena to raczej cupy, lany, klany i te "wyzszej klasy" a w polsce ogolnie takich brak, wiec o czym gadamy?ohmy.gif
wyjdzie rtcw2, admini oleja et zapewne, postawia serki rtcw2.
bynajmniej nie rozumiem ciebie ;o
a co do Gh*5T nie pisz juz nic wiecej bo noz mi sie otwiera w kieszeni.
CYTAT
Nie rozumiem zalerznosci miedzy producentem a nagrodami w cupach :/ . To raczej nie oni je funduja.

na lanach bf1942 swiety mikolaj rozdaje nagrody podobno.
CYTAT

Patrze ze wedlug ciebie to scena W:ET to tylko Polska  . Przytaczalem osobe baniego wiec nie mow pozniej ze ja tak mowilem  .

najpierw cos mowisz o polskiej scenie potem o swietym , mapperach wiec o co cho? jak narazie mowimy o PL. wiec stfu

+Quote Post
warmer
post 16:27, 19 01 2005
Post #86

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3064

falubaz masz racje.ogolnie to mi sie troche po****ilo...chodzilo mi mniej wiecej o to ze ludzie ktorzy traktuja te gre "bardziej powaznie" przejda na rtcw2 a takie 13-sto latki ktore graja tylko po to aby wyzywac na ffa itp. zostana i beda sie nazywac "scena"

+Quote Post
LoLeQ
post 17:10, 19 01 2005
Post #87

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1392

k#!@a grajcie w RTCW,a nie po-(słowo na p)cie na ffa i placzecie ze scena z dupy.Ja mimo wszystko wole towarzystwo osob normalnych o IQ w okolicach 100 i wiecej z innych krajow,niz wiekszosc osob z PL ET.A jak sie nie podoba scena to zagrajcie w zagranicznych klanach(skoro wam poziom przeszkadza...),gdzie sa sponsorzy itd ,a nie placzecie :[

+Quote Post
Gh*5T
post 23:23, 19 01 2005
Post #88

Feldwebel
Ikona Grupy

CYTAT
k#!@a grajcie w RTCW

zgadzam sie smile.gif

Teraz na powaznie. Coz ogolem masz racje. Jesli ludziom sie nie chce samemu budowac sceny niech sie dolacza do juz zrobionego. Tak jest i w "realu". Jednak
juz tak w naszym kraju jest, ciagle nazekaja i nic nie robia, zeby to zmienic. Nic dziwnego, ze gl. bohaterem "Kiepskich" jest "Ferdek". Przedstawia on typowego polaka. Strasznie smutne jest to co z Polski zrobil komunizm.

+Quote Post
tranx-san
post 17:19, 20 01 2005
Post #89

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

O czym ta dyskusja ? Scena et pl ssie ? scena et pl upada ? znowu to samo :X

Kiedys myslalem podobnie, malo cupow, nic sie nie dzieje, scena ssie i upada, grajmy wszyscy w simsy albo pokemony ohmy.gif
wtf ?

Tak naprawde 99% graczy ma w dupe takie wasze rozwazania, a graja w et/cokolwiek innego bo lubia. Ja mam swoich znajomych na scenie, z nimi gram, mam zaprzyjaznione klany, tez z nimi gram, a co sie dzieje dalej to mnie raczej nie obchodzi.
Na scenie pl malo gram, bo malo jest klanow ktore ogolnie cos graja, wiec otwieram sie generalnie na scene eu. Moze poziom sceny pl jak i eu troche spada, albo sie wyrownuje, who cares? Ja gram dla czystej przyjemnosci, nie zeby wygrywac cupy zdupy. gram po to, aby moc pozniej na jakims zlocie poopowiadac sobie jak np ktos mnie podnosil granatem, albo pojechalem 5ciu z thompsona podczas cw.
Wiekszosc z was graczy za bardzo przywiazuje wage do ffa, do tego co sie dzieje na jakichs zdupy publicznych serwerach, na ktorych graja w 90% ludzie nie majacy zielonego pojecia na temat tej gry.. ja zamiast isc na ffa wole sie pomasturbowac przed monitorem, bo samo ffa pl jak i w eu ssie totalnie, nie wiem jak wy ale dla mnie et to gra teamowa, a latanie na ffa po fragi czy samemu probowanie wykonania obj to poprostu strata czasu.
Dla mnie scena to cw - clan wars, i tylko to, scena ffa mnie zupelnie nie interesuje, dla mnie scena to klany i stosunki miedzy nimi, fakt szkoda ze jest malo turniejow, ale grajac po 2-3 cw dziennie z przeciwnikami glownie z eu + pl nie nudze sie na scenie, wrecz przeciwnie czasami gram tyle ze mam poprostu dosc tej gry.

wszystkim ludziom narzekajacym na scene polecam kanal - #whine.et, tam jest doborowe towarzystwo ala 141 i inne zdupy klany ktore cale dnie nic nie robia tylko narzekaja na wszystko, poczawszy od warow i rate'a locka skonczywszy na tym ze scena ssie i upada

+Quote Post
LoLeQ
post 19:27, 20 01 2005
Post #90

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

Heh,zgadzam sie z Tranxem ale trzeba przyznac ze to nie ta scena co np RTCW 2003 (Qcon i 45tysiecy $) ,a pieniadze jakby nie patrzec przyciagaja rowniez klany/osoby ,ktore juz przestaly grac.W RTCW nie ma niestety LANowych cupow,w ET cos tam kombinuja (to jest na plus) ,ale mimo ze ET jest dosc popularna gra to sponsor woli zainwestowac kase w CSa or sth.Malo jest w EU klanow ze sponsorami (nie mowie o sponsorach ,ktorzy dadza ci pada za 50zl i maja cie w dupie) ,dlatego tez wiele osob konczy grac w ET/RTCW na rzecz CoD'a,CSa czy czegos jeszcze innego.Moze gdyby bylo wiecej klanow na poziomie i gdyby zorganizowac jakis wiekszy LAN scena by sie nieco ozywila,ale niestety poki co sie na to nie zanosi ,a malo kto chce probowac robic cos na duza skale gdzie pula nagrod przekroczy np. 10tys.$ z obawy przed niewypalem.Ale my k#!@a nic z tym nie mozemy raczej robic,chyba ze ktos w Polsce znajdzie mi sponsora ktory zainwestuje taka kase w tak (przepraszam fanow ET ,ale imo to prawda) gowniana gre.Pozostaje tylko liczyc na angolow i skandynawow sad.gif.

+Quote Post
AciD
post 5:05, 23 01 2005
Post #91

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

WSZYSCY C@#!

+Quote Post
conish
post 9:36, 23 01 2005
Post #92

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

O jaki fajny topic smile.gif

No to o wszystkim smile.gif

UVM (od tego sie zaczelo... pamietacie jeszcze?) Nie wiem jak to bylo z nimi (ale sadzac po decyzji sv...) ale John R. wymaga leczenia... Pilnie !! Przy okazji... Za niecale 2 godziny stuknie Wam 2 tygodnie na cb smile.gif

Scena... Oo... imo scena to nie tylko turnieje, lan, puchary, ligi itd. To ludzie, ktorzy sie znaja i razem graja. To moze byc rowniez ffa, jesli staly sklad wchodzi na serek i grzeje. Stand-ina mozna zalatawic na ircu w 30sec. A nie jest tak ?

Specjalnie do : falubaza

E.A. nie jest znow takie kochane... Po pierwsze biarac pod uwage aktywnosc na cb (takie spostrzezenie... activity dla wszystkich ladderkow bf1942 i BFV razem wzietych jest okolo 3 razy mniejsza od glownego ladderka polskiego mohaa [dokladnie 207 do 657 na ta chwile]) to nie BF a MoH:AA powinno byc oczkiem w glowie ea. A tak nie jest. Dlaczego? No ja nie wiem... Ale gracze mohaa (a siedzialem na tej scenie ponad 2 lata i bylem, ze sie tak wyraze blisko wszystkiego) prosili a wrecz blagali o kolejnego patcha poprawiajacego mapki (moze jakies nowe? A nie wciaz 3... Tak! W mohaa gra sie 3 mapy!!), pb czy cokolwiek... Jednak nie. Wiec moze nie gloryfikujmy juz tak bardzo e.a.

Kolejna rzecz... Sponsoring... W zalozenie sponsoring jest podarowaniem komus pieniedzy w zamian za reklame (lub nie) majac nadzieje na wzrost popularnosc produktow sponsora. Tak sie sklada, ze esport moze miec nadzieje tylko i wylacznie na sponsoring producentow sprzetu komputerowego (wyobrazacie sobie zeby jakis klan sponosorowal na przyklad danon?? :>) albo rzeczy z nimi zwiazanymi (host serwera itd...) Jednak sprzet komputerowy jest czyms co nie kupuje sie codziennie lub raz w miesiacu. Na dodatek czesciej decyduje o fakcie zakupu cena a nie to czy sprzet jest tak na prawde lepszy. Wiec sponsring sie nie oplaca...

A co ze sponsringiem na przyklad CS ? No... to juz troche inna sprawa... CS`owi sie udalo... Turnieje CS`a nie sa moze jeszcze takimi wydarzeniami jak olimpiada... Ale... jak koncert ?

Uwazam tez, iz fakt "darmowosci" et ma sie ni jak do faktu jej popularnosci... Nikt mi w Polsce nie powie, ze kazda gre ma oryginalna i kupuje gry po to by w nie grac on-line bez mojego bezgranicznego zdziwienia. Pamietam jeszcze z dawnych czasow jak wyszlo d2... te otwarte pudelka z gra w empikach... smile.gif

Co myslicie o na przyklad pierwszym quake`u?? Shit, staroc, co za grafa... A gra sie nadal... Po udostepnienu pelnego kodu zrodlowego z ta gra zrobiono cuda...I do tej pory sie robi...

Tak lubie et. Tak lubie w to grac. Moze nie do konca ffa, ale sprawia mi frajde spotkanie kilku znajomych ( o ktorych pewnie zaden z Was nie ma zielonego pojecia... uberlow skill:) ) na ts i pogranie. Bo to jest gra. Moze kiedys bedzie sie dalo wyzyc z grania tak jak sie da wyzyc na przyklad z grania w pilke.

pozdrawiam wszystkich

+Quote Post
Gh*5T
post 17:15, 21 02 2005
Post #93

Feldwebel
Ikona Grupy

CYTAT
Scena... Oo... imo scena to nie tylko turnieje, lan, puchary, ligi itd. To ludzie, ktorzy sie znaja i razem graja. To moze byc rowniez ffa, jesli staly sklad wchodzi na serek i grzeje. Stand-ina mozna zalatawic na ircu w 30sec. A nie jest tak ?

Jeszcze trzeba dodac ze przed sparem mozna troche pogadac z kolesiem i sprawdzic jego stopien warzywnosci, aby nie miec zlego humoru przez reszte dnia/nocy. Na tej scenie mozna wylowic cos ciekawego jedynemy naszym problemem jest to, ze nie zawsze chcemy to robic...

CYTAT
sprawia mi frajde spotkanie kilku znajomych ( o ktorych pewnie zaden z Was nie ma zielonego pojecia... uberlow skill:) )

Czuje sie obrazony;P.

+Quote Post

5 Stron V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi