Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skąd wziął się wasz pseudonim?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Red
Red...hmmm kiedyś miałem Red Baron po słynnym niemieckim lotniku w czasie I wojny(lufftwafe rulez!:P) grałem w jakąś strategie no i potem przyszło ET...a nick zmieniłem na red bo krócej potym jak wstąpiłem do ufo. Czerwony marsjanin pozdrawia kosmitów(ludzi zresztą też) biggrin.gif
Scorpi
Na mnie, kumple wołali Sc0pi, nie wiem dlaczego, może dlatego, że myśleli że jestem z pod znaku skorpiona, ale przecież ja jestem wagą laugh.gif. Jak powiedziałem, kumple z ulicy tak na mnie wają (wołali) od jakiś ładnych 8 lat wink.gif
Jędras
Jędras Pseudonim wzięty od nazwiska ale nie podam tongue.gif . Czesto na serwerach nazywają mnie jeszcze Jędrek, Jędruś, zresztą w realnym świecie też tak mówią.
MPM
MPM to sa pierwsze litery moich imion i nazwiska :] lol ale krotki wpis tongue.gif
astRo
Moj nik wzial sie jeszcze z czasow Quake III napoczatku brzmial asTroeX z piosenki "Brooklyn Bounce - x2x we want more" .Poczym troszkeczke go skrucilem i zostalo astRo . Po jakims czasie kumpel mi wyskoczyl ze mam nik jak pies "astro" to pies z bajki "Jetsons" heheh tongue.gif

Astro to niesamowicie wielki, milutki, uczuciowy pies, który mówi. Zawsze chce się przypodobać, uwielbia być uwielbiany, kocha jedzenie, zabawy i każdą okazję do tego, żeby przespać się w domu. Wrażliwe psisko Astro łatwo wybucha łzami, kiedy George poddając się urokowi jego wielkiej futrzanej masy po raz kolejny przeprasza go. Astro nie ma, jak się zdaje, ani krzty odwagi. łagodny i spolegliwy zawsze ucieka, kiedy tylko zwęszy niebezpieczeństwo. rolleyes.gif
NW_Mr. General
takie xywy jak moja powastaja jak czlowiekowi sie nudzi i nachodza go mysli fliozoficzno-destruktywne i slucha sie NIN. (dla niepelnosprytnych NW to nazwa klanu). ph34r.gif
DeVastator
Użyałem tej xywki nie długo przed pojawieniem się BF 1942 a wzieła się od samolotu z II w.ś. "Douglas TBD Devastator SBD Dauntless" nie chodzi tu o wygląd samolotu ani jego zasługi poprostu spodobało mi się wink.gif DeVastator koleś od rozopie#$%^@! (od zniszczenia a co myślałeś) biggrin.gif
Capt.gregos.pl
Ja swojego mam już chyba 3 lata (wczesniej mialem mozarta, beethovena, ale ta muzyka przecież mnie nie interesowala dlatego gregos i choc wymyslilem go sam to słyszalem juz o killku gosciach o takie samym)...chodzi mi o samo gregos, capt. i pl dodałem sobie sam, ale chyba zrezygnuje z capt. bo tak naprawde to tutaj zeby nim byc trzeba sie troche napisać tongue.gif
Kajulec
Nie widziałem jeszcze mojego nicka u nikogo innego tongue.gif
Historia mojego nicka :

Zakładałem mojego pierwszego maila i nie miałem co wymyślić, a, że mam kota persa o imieniu Kaja to zlepek jej imienia i koncówka, zeby bylo wiadomo, ze jestem chlopakiem. I powstal Kajulec.
Zioman
Jest kilkunastu Ziomanów w Polsce, ale żadnego nie znam.

Historia nickname'a :

Kumpel wymyślił. Gadał 3 lata temu z innym kumplem na GG i poszedł text od tego drugiego :
Z kim siedzisz??Jest ktos u ciebie w pokoju??
Kumpel na to :
Tylko mój ziomek :]

Ziomek jest zdrobniale i mi sie nie spodobało, ale jest Zioman :]
eInHeRjER_pL
jednak porownujac nicki graczy ze sceny et to moge smialo powiedziec ze sa duzo bardziej oryginalne niz z innych gierek w ktore gralem (ale nei ze strzelanek). Np. grajac w diablo czy wrcrft III smile.gif to widzialem gosci o xywkach takich jak np. conan (chyba najpopularniesjz xywka wsrod graczy w d2) czy inne takie, albo xywki ze slowami death, shadow, raven. wiecie o co chodzi.
F.B.I|Koyot
Pewnego upalnego dnia, dawno dawno temu... włączyłem Discovery i akurat był tekst:"kojoty to stworzenia żywiące się często padliną..." Pomyślałem sobie: kurcze, to do mnie pasuje. Lubię wędzone i kurczaka w sosie słodkokwaśnym. A że kojot było zbyt mało oryginalne postanowiłem to ulepszyć cool.gif Z początku był coyot ale później zrobiłem c -> k.
Keski
Heh, kiedyś dawno temu grałem sobie z kolegami w piłke, nagle jeden nie wiedzieć czemu krzyknął do mnie: "Keski podaj" , po meczu zapytałem się jego czemu akurat Keski, odpowiedział, że tak jakoś mu się to powiedziało, sam nie wiedział dlaczego. Od tamtej pory używam tego nicku w grach jak i w realu, ba nawet niektórzy nauczyciele mówią do mnie Keski. wink.gif
Newbie
Po prostu, jestem nowy na scenie, wiec Newbie biggrin.gif. Btw. po zarejestrowaniu sie na forum, zalookalem na strone aca i tam wsrod cheaterow jest nick Newbie (zareczam, ze to nie ja)
Ulyssess
Ja swoj nick zaczerpnąlem z historii stanow zjedn. Ulysess S. Grant Byl generalem i glowno dowodzacym sil północy. Ja dodalem tylko jedno s zeby nie bylo identycznie biggrin.gif Jest rowniesz model fiata Ulyses ale on nie ma nic wsponego z moim nickem biggrin.gif
Sno0p
Heh zgadzam sie z Hanzem ludziom na forum się nudzi biggrin.gif z tymi tematami możę jeszcze sie tu pojawi pytanie o nr twojej bielizny czy nr buta biggrin.gif:D

Powiem tak n000by r0x

skad wzial sie moj nick ohmy.gif od Snoop Doga biggrin.gif Amerykanski hip hop r0x biggrin.gif
[RaIn]S0uL
No, ja w całości jestem Soulafein Quen Elvenhair, bo BG zobowiązuje, ale przecież nie będę biegał z czymś takim po mapie, nie? Więc sobie skróciłem, a że dzień na myślenie był nieszczególny, to zostało mało oryginalne Soul... biggrin.gif
zuker
Moj pseudo wzial sie od nazwiska biggrin.gif
Najpierw mowili na mnie zuk, potem zuki, zuczek i w koncu moj qmpel wymyslil Zuker biggrin.gif
GolDup
Moze bede troche oryginalniejszy jak powiem ze GolDup to skrot dwoch wyrazow tongue.gif
Gol - Gola
Dup - Dupa

Gol.Dup = Gola Dupa

Lolowskie, nie? biggrin.gif
Phantom
Ph4ntom od Star Wars Episode I The Phantom Menace (jestem fan star wars biggrin.gif) a z tym nickiem gralem jeszcze przed wyjsciem ET smile.gif (czasy JK2)
Neon
Neo (oryginalne :]) + Leon (zawodowiec ph34r.gif ) wyshlo Neon :]
Majin
Majin ?ohmy.gif juz troche tego nicka mam biggrin.gif ze 3-4 lata (jak nie wiecej). Kiedys bylem wiernym fanem dragon ball biggrin.gif (no kurna mialem wtedy 14-15 lat biggrin.gif) i z tad sie wzielo Majin biggrin.gif

pewno niektorzy sie spytaja dlaczego wszyscy mowia Majan albo Madzan biggrin.gif? Majan to dlatego ze siora aparta (znanego tez jako Zenek albo .szef biggrin.gif) kiedys jak bylem u niego w domu powiedziala majan ohmy.gif a Madzan to dlatego ze Mit0s podczas turnieju ctf mowil ze swoim pieknym akcetem Madziiin biggrin.gif biggrin.gif mala przerobka i zostalo madzan biggrin.gif i od tego czasu jestem madzan gej i bunkier ohmy.gif

ps. imo pozdrawiam wszystkich fanow klanu .dot czyli 17, Lamurkow, NF i innych chiterow !
ps2. imo idle & stay #..et inaczej ban :C

----- edytowany przez moderatora -----
stąd
Geralt
mój nick jak nietrudno domyślić się zapożyczyłem z książek Sapkowskiego o wiedźminie... Chyba najbardziej obrazuje mój charakter tongue.gif
xyvec
Z rok temu wszedłem na chata i zastanawiałem się jaką xywkę by tu wybrać. Pomyślałem sobie, że przerobię słowo "xywka" i je trochę "odpolszczę". Tak wyszedł xyvec (i jeszcze te y podobne do v... rolleyes.gif )
z0rika
mi mój staruszek wymyślił taki nick ale to było zanim zaczęłam grać tongue.gif
Prosper
QUOTE (_easy.z0rika @ 16:57, 29 03 2004)
mi mój staruszek wymyślił taki nick ale to było zanim zaczęłam grać tongue.gif

I pewnie jego pierwszym aparatem fotograficznym byla ... zorika :PPP
BamBam
Qmpel w wakacje przyszedl, zaisnstalowal et, pogral pod nikiem BamBam. Nastepnego dnia nie zmieniajac nika sam w to cholerstwo zaczalem grac i tak zostalo biggrin.gif
Oc3lot
Kto grał w Metal Gear Solid na PSX ten wie... I Boss: Revolver Ocelot

Ocelot to też rodzaj drapieżnego kota z Ameryki Płd. lol ale to juz inna bajka... laugh.gif
eFeCT
hmmm ja niki mialem przerozne biggrin.gif ale najbardziej lubie te 3 :
- eFeCT ... jakos mi przyszło to na lekcji Angielskiego niewiem czemu huh.gif
- D4nonki ... gdy miałem mała przerwe w grze (czas na obiad był tongue.gif) w TV leciała reklama Danonek i tak jakos zostało tongue.gif
- ont4ro ... hmmm tutaj juz jest dziwna historia bo niewiem skąd sie on wzioł blink.gif

----- edytowany przez moderatora -----
nie wiem
wziął
xanax
moj klan nosi nazwe despair czyli desperacja a moja xywa xanax to lek psychotropowy był pomysł żeby wszyscy klanowicze sobie dali nazwy leków ale wyszło na to że tylko ja zostałem posiadaczem takiej xywy
Loco
Mój nick to po hiszpańsku "psychol". Krótki i łatwy do zapamiętania.
Amfisia
hmm a moj po prostu byl smile.gif stworzyl sie kiedys na potrzeby irca i nie pytajcie jak bo juz nie pamietam smile.gif wiele osob kojarzylo mnie jako Amfisia to stwierdzilam ze wlasnie pod tym nickiem bede grac. No i tak juz mi zostalo
A i powiem jedno tongue.gif moj nick nie ma nic wspolnego z pewnym bialym proszkiem tongue.gif
Kapral_Dud
hmmm moj nick ma tez dluga historie - btw - kiedys wlasnie na #etpl bunkrowalismy sie z Majanem i sobie wlasnie prowadzilismy taki temat rozmowy tongue.gif

kiedyś dawno, dawno temu w czasach postindustrialnej społeczności, w Polsce wyzwolonej zwanej Rzeczpospolitą III w telewizji publicznej jak malo kiedy puszczane były teledyski - ohmy.gif - jako że mam wspaniałą rodzinę (czyt. Motorek) który znany jest ze swoich dowpipów - oglądając teledysk Cartoons - Everybody singin` song Duuuda duuudaa - skojarzył sobie, że ów panowie są iście podobni z uczesania do mnie tongue.gif (imo 3 klasa szkoly podstawowej) i tak powstał Dudas zwany Djuudem (omg ta ksywa ma juz 10 lat ?)

kapral przyszedł później - na sylwestra przebieranego w 4 klasie szkoly podstawowej organizowanego przez scholę (imo dla niewiadomych chór spiewający tongue.gif też spiewałem tongue.gif ciiichaaa woooda brzeeegi rwieee) byłem ubrany po wojskowemu - wtedy wszyscy wołali kapral kapral - to sobie złączyłem te dwie ksywy i wyszło - Kapral_djuuuuuud tongue.gif
j!mmy
Hmmm, napewno kojarzycie film "Black Hawk Down"? biggrin.gif
Był tam taki koleś, który zawsze w jakiś sposób unikał pocisków z RPG i ogólnie miał dużo szczęścia, a nazywał się Jimmy Grimes.
Postanowiłem, iż będę się tak zwał i tak też było. Później Qoompel zaczął przekręcać mój nick z Jimmy Grimes na "dżimiasty"- bardzo mi się to spodobało i szalałem na FFA z nickiem D'zimiasty. Po dojściu do klanu zmieniłem z D'zimiasty na jimmy i tak już zostało cool.gif

------------------------------------
It is our nature to kill, kill, kill!
Majkel8321_PL
a więc koledzy ze szkoły nazywali mnie tak, dlatego że posiadałem wtedy zegarek naręczny z kalkulatorem wyglądał on tak samo jak ten który miał główny bohater MICHAEL NIGHT ( aktor David Hasselhoff chyba tongue.gif serial się nazywał "NIEUSTRASZONY" z lat 80-tych ). Po polsku wymawia się Majkel. Reszta pseudonimu to moje wariacje na temat mojej daty urodzin, a że jestem patriotą rolleyes.gif to dopisałem PL

A mój nick powinien wyglądać chyba tak:
Majkel8321_PL oczywiście jest różnokolorowy tongue.gif
Abigail
abi/abigail/abigail le fey :]
wzielo sie z tego że uwielbiam zespolik King Diamond.... który wydał płyte pt. "abigail" i ona opowiada historie niejakiej abigail le fey ktora jest duchem i opętuje ciała smile.gif spodobało mi sie i sobie przybrałem taki psełdo... poczatkowo abigail ale tag za dlugi i zostało abi mad.gif
Estaloth
Est + loth, lubie wedzone a Koyot bylo zajete :E
Remo
używam go od zawsze. a moje imię to protoplasta nicka.
blacktyger
a ja doceniam pomysłowość neiktórych
np. ostatnio

K u r w i k l a k biggrin.gif
Kawałek Podłogi
Wsród łąk
Wielko!@#czynna Pustynia ohmy.gif
Kebab biggrin.gif
MoVo
Mój nick wziął się.............eeeeee, k......a skąd on się wziął? Aha, już wiem. Kiedyś gadałem sobie z kumplem na GG i on miał do mnie napisać "no mów"; coś mu się pochlastało i wyszło movo. Spodobało mi się i po niewielkiej przeróbce graficznej zostało MoVo cool.gif
AdI-O
Mój wymyśliłem w wolnej chwili.
Nie ma to jak wena wink.gif
x-chomik
ja mam swoj tak dlugo ze juz nie pamientam dokladnie jak powstal:P
wiem tylko tyle ze ktos kiedys nazwal mnie "chomik"
"x" dodalem sobie jak zalozyli mi neta zeby bylo ciekawiej tongue.gif
Chomik
Moj nick sie wziol z tad ze mialem od cholery chomikow smile.gif i zawsze w grach wpisywalem sobie chomik i tak zostalo smile.gif i wogole sie okzuje ze wszytko chomikuje bo mam pokuj i kompa zawalonego stera rupieci tongue.gif
chodzcie ziomle i na temat #chomik kanalu sie wypowiedzcie teraz tongue.gif
Stick
Mój pseudonim ma 2 znaczenia:
1. Jestem dość chudy i jak byłem mały jeden gość z osiedla mówił na mnie Stick, nie rozumiałem go, ale tak zostało. Teraz jestem troche inaczej okreslany, ale motym ciągle ten sam.
2. Wzieło się od tego że robiłem podobne tricki jak StickMan z reklamy NikeFootballFreestyle. I moje pseudo zaczeło powracać.

Stick = Patyk biggrin.gif
Mrozu
moja ksywka - mrozu, wzięła się od mojego nazwiska, którego nie będe podawał bo już wiecie gdzie mieszkam :X
Ow!cZ
Mój nick wzioł sie na początku z RTCW. B.J. Blazkowicz . Później jak grałem w Gorky 17 to se zmieniłem i mam do teraz ! ph34r.gif
[mageta]
Ja swój wziąłem od nazwy pewnej karty z gry karcianej w którą kiedys grałem. A nazywała się ona Magic The Gerthing czy jakoś tak. Mój nick czyli [mageta]
ymma
Taa, troszku się odkurzył stary topik, to i ja wtrynię swoje trzy grosze. Ksywa wzieła się z rpg-ów, ale tych prawdziwych, nie komputerowych. Była to moja pierwsza postać do Warhammera i wymyśliłam groźnie brzmiącą Ymmahatrix. Zaczełam jeździć na konwenty a tam częściej się poznawało ludziska po ksywach, albo imionach ich postaci. A że Ymmahatrix było lekko przydługie i trudne do wymówienia została tylko Ymma. Niemal we wszystkich grach mam taką, choć ostatnio gram w ET jako Matsu. To też z rpg-a (Legenda Pięciu Kręgów, o samurajach) i jest tam klan Lwa i rodzina Matsu - rodzina w której rządzą kobiety, znane ze swej wojowniczości i porywczości. Jakoś to pasuje do ET tongue.gif
Dud
Od czasu jak bylem malym brzacem moj starszy brat tak mnie nazywa i nie wiem dlaczego? Ale chyba to sie wiaze z imieniem...
Aaron
jakiś rok temu zaczęłem się interesować łaciną. I tak w moje ręcę wpadały różne księgi łacińsko-polskie, aż w końcu dorwałem podręcznik(300 stron bodajże) do seminarium(czy syminarium, nie pamiętam tongue.gif )- Roma Christiana. Entuzjastycznie wzięłem się do czytania słowniczka na końcu, no i pierwsze co ujrzałem to Aaron. No tak, przypomniałem sobie... był jakiś tam Aaron, brat Mojżesza. No i tak mi już ta żydowska xywka została ph34r.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.