Witamm!!!
Bolek(Adolph) - urzekła mnie twoja hostoria...jest super !!!
Mój nick ...

nadał mi mój przyjaciel - Serek.
Historia:
Pewnego pięknego popołudnia (23. lub 24. 06. 1995r.) Serek (którego jeszcze nie znałem) jechał na rowerku z moim jeszcze starszym kumplem Makim

Przywitałem się, przedstawiłem, a że Maki miał dobry rower (nie, co mój "Speedent" 30 kg) - mongoose, więc chciałem się przejechać (zawsze to robiłem). W pobliżu były wykopaliska (TPsa kopało kabelek), i kupka żwirku. A że słynę ze zwariowanych pomysłów, Maki od razu powiedział mi : "Tylko nie skacz przez ten żwirek". Ja na to "dobra", i rozprędzając się z górki wjechałem na ten żwirek (lol), i troszkę tak jakby się zgięła mi kierownica w locie.. dokładnie nie pamiętam, ale po 3 sec. jechałem na brzuchu po tym żwirku, a rower Makiego na mnie.....Wtedy Serek powiedział... ten gościu jest twardy jak pająk (bo tak wyglądałem leżąc na tym żwirku z rowerem na plecach), po czym otrzepałem moją zakrwawioną koszulkę (a raczej jej strzępy) z kurzu, oddałem rower Makiemu, i poszedłem z moim speedenten do domu.
Na drugi dzień Serek i Maki wyciągnęli mnie na rower: Pająku, wyłaź z tym twoim speedentem...
I z połączenia tych 2 elementów, powstało przezwisko, które mam od 8 lat, i wszystcy na osiedlu do mnie tak mówią - SPAJDER (nie spider - jak pająk, tylko SPAJDER. Kumpel z rowerowego [Pozdro Zbysiu] przemianował mnie na SPEEDERa, z racji że pobijam rekordy szybkości na rowerku]).
SPAJDA jest krócej, a PL -> jestem patriotą, poza tym jak gram na zagranicznych servach..... PL jest znane (respect).
Móje drugie przezwisko wiąże się z Nazwiskiem - Piłat. Mój współlokator z adademika [pozdro Komar], przy meldowaniu na 1szym roku stwierdził, że jestem Poncjusz (Piłat). I tak zostało, teraz mało osób zna moje imię, wszystcy do mnie wołają Poncjusz. Nawet Rektor zaczął tak się do mnie zwracać: Panie Poncjuszu, jaką dzisiaj Pan ma sprawę do mnie...?
Pozdrawiam (sorka, ale lubię pisać dużo na temat.)
P.S. Nie mam jeszcze żony, ale OBOWIĄZKOWO bedzie musiała lubieć 69. PisEntLof