IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> [Mapy] Najgorsza mapa ET., ...czyli na jakiej nie lubicie grać.
[Mapy] Najgorsza mapa ET.
[Mapy] Najgorsza mapa ET.
Siwa Oasis [ 4 ] ** [2.56%]
Seawall Battery [ 42 ] ** [26.92%]
Gold Rush [ 1 ] ** [0.64%]
Wurzburg Radar [ 56 ] ** [35.90%]
Rail Gun [ 33 ] ** [21.15%]
Fuel Dump [ 20 ] ** [12.82%]
Suma głosów: 177

Hallis
post 2:59, 19 09 2003
Post #21

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 214

Zmienilem zdanie SeaWallBattery moze byc ale Fuel Dump jest do dupy jak alianci nie wysadza w pierwszym etapie to pozniej jest bez szans bo maja z 10 hektarow do przebiegniecia juz nie mowiac o tym jak chca zaatakowac prawej flanki. Gralem na tej mapce ostatnio z 10 razy i nie przypominam sobie zeby allianci wygrali. To by bylo na tyle. Jak ktos zna jakas genialna taktyke na ta mape to niech napisze.

Pozdrawiam Hallis
Go to the top of the page

+Quote Post
ArmaGedoN
post 13:57, 21 09 2003
Post #22

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Nie wiem jak się wam Würzburg Radar może nie podobać?!

Ta mapa wedłóg mnie najbardziej odwzorowuje Europę podczas II Wojny Światowej. A jeżeli chodzi o FPS wiadomo że na każdej mapie w której jest deszcz, jest mało FPS. Zawsze można wyłączyć deszcz ( cg_atmosphericeffects 0 ) i będzie więcej FPS na słabym kompie.

Natomiast najmniej ciekawą mapą dla mnie jest Rail Gun, jakoś dziwnie mi się gra na niej blink.gif Niby fajna ale odczówam tzw. "Syzyfową Pracę", kiedy to pociąg z końca jedzie na początek. Może właśnie to się niektórym w niej podoba dry.gif

+Quote Post
Modes
post 20:42, 21 09 2003
Post #23

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 263

QUOTE (Hallis @ Sep 19 2003, 12:59 AM)
Zmienilem zdanie SeaWallBattery moze byc ale Fuel Dump jest do dupy jak alianci nie wysadza w pierwszym etapie to pozniej jest bez szans bo maja z 10 hektarow do przebiegniecia juz nie mowiac o tym jak chca zaatakowac prawej flanki. Gralem na tej mapce ostatnio z 10 razy i nie przypominam sobie zeby allianci wygrali. To by bylo na tyle. Jak ktos zna jakas genialna taktyke na ta mape to niech napisze.

Pozdrawiam Hallis

Moim zdaniem najgorsza mapa jest Radar a po nim rail gun. Radar poniewaz tam gowno widac i trzeba sie wysilac aby cos zobaczyc w trawie (ktora w wielu miejscach wysokoscia dosiega do glowy naszych wojakow) a Rail Gun poniewaz grajac na tej mapie nie czuje polotu.

A co do taktyki gry aliantami na Fuel Dump (wedlug mnie jedna z najlepszych standardowych map) to w pierwszej czesci trzeba sie skupic na jak najszybszym wysadzeniu drzwi bunkra (dzieki temu dostajemy blizszy spawn), lecz nie bede tego opisywal, skupie sie glownie na drugiej czesci, a mianowicie wysadzeniu Fuel Dump'u (jesli ja oba wjesca rozwalone przez czolg).

Najwazniejsza rzecza jest podzielenie teamu na 2 grupy (jedna atakuje od przodu, druga tylem), a potem zgranie tych obu grup (wiadomo ze ta pierwsza grupa bedzie szybciej mogla atakowac niz 2 grupa idaca na okolo do fortecy). W grupie 2 musza byc obowiazkowo 2 coverzy inzynier, conajmiej 2 medykow i field, w grupie pierwszej powinno byc 2 engow i conajmiej 2 fieldow. Grupa pierwsza atakuje jako pierwsza zeby odworcic uwage od bocznego wejscia, na poczatku ida naloty (odpowiednio ulozone, czyli jeden centralnie za brana, a drugi w strone bocznego wejscia), potem czas na atak piechoty (tongue.gif), gdy grupa pierwsza wchodzi do fortu, to grupa 2 powinna obserwowac czy ktos z axisow idzie ich powstrzymac, jesli tak to jest to znak do natarcia gryupy 2, ktora znajdzie sie na tylach axisow. W ten sposob mozna przyskrzynic axis w podwojny ogien. Na samym koncu ida coverzy, ktorzy powinni jak najszybciej zdobyc mundur i wejsc do glownego budynku razem z inzynierami, przedostac sie na dach i przeskoczyc na fuel dump pokladajc bombe (w ten sposob axis probujacy rozbroic bombe beda musieli isc na dach budynku zeby przejsc do feala i rozbroic bombe, lub tez zawolac covera, jesli takowy bedzie aby rozwalil fortyfikacje, tak czy siak, jest male prawdopodobienstwo aby axis zdarzyli w takim wypadku rozbroic bombe).

Jesli glownego wejscia axis broni mg 42, to przyda sie tez umiejetny pf (znaczy ze zanim wejdzie w obstrzal mg 42, powinien uruchomic pf'a tak aby wystrzelil gdy ten znajdzie sie na czystej pozycji, podobnie jak w banbu na gold ruch, bo inaczej zanim pf wystrzeli w miare talentowany soldier z mg 42 zdarzy go zdjac).

Nie zapominajcie tez o snajperze, ktory jest utrapieniem tej mapy (jeli odpowiednio sie schowa tongue.gif).

W ten sposob mozna wmiare latwo przebic sie przez obrone axis i wysadzic fuel dump (wystrczy ze cover i eng przejda, reszta moze zginac tongue.gif).

PS. Moja ulubiona mapa jest TC_base smile.gif dostepne tylko na dod2 (dzis widzialem na poison&c4 ta mape, ale chyba byla to mapka bez kampanii).

+Quote Post
Dariush00
post 3:07, 23 09 2003
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 187

Faktem jest ze na Rhine Bridge trudno jest wygrac aliantami, ale plusem gry aliantem na tej mapie jest granie zolnierzem z mortarem. Wystarczy stanac w pierwszym budynku w ktorym jest amunicja i apteczki i nacelowac sobie albo wylot tunelu, albo placyk zaraz za mostem a przed brama do wysadzenia (w zaleznosci czy tunel zostal zdobyty przez aliantow czy tez nie zdobyty)... i mamy totalna rzeź.
A jeszcze jest nowa mapka grywana na Day of Days i nazywa sie ET-Base Final (konwersja mapy z RTCW). Gralem tam kilka razy ale za chiny_ludowe nie moge pojac o co w niej chodzi i tylko wiem ze trzeba wysadzic jakies radary. Za kazdym razem wygrywali na niej alianci. Mapa jest dla mnie za bardzo skomplikowana, za duza i jest za duzo mozliwych wejsc przez aliantow. Jak skumam o co w niej chodzi to moze uda sie doprowadzic do wygrania na tej planszy.

+Quote Post
Majstersztyx
post 15:20, 23 09 2003
Post #25

Schutze

Nr użytkownika: 76

Jeśli gram aliantami to nie lubie battery, a jak gram axisami to rail guna.
O radarze aż szkoda pisać fps na 5 sad.gif

+Quote Post
DaBi
post 23:19, 23 09 2003
Post #26

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

A jeszcze jest nowa mapka grywana na Day of Days i nazywa sie ET-Base Final (konwersja mapy z RTCW). Gralem tam kilka razy ale za chiny_ludowe nie moge pojac o co w niej chodzi i tylko wiem ze trzeba wysadzic jakies radary. Za kazdym razem wygrywali na niej alianci. Mapa jest dla mnie za bardzo skomplikowana, za duza i jest za duzo mozliwych wejsc przez aliantow. Jak skumam o co w niej chodzi to moze uda sie doprowadzic do wygrania na tej planszy

Hehe... biggrin.gif A ktoś kiedys narzekał że base to taka prosta mapa. Otóż ta mapa jest wiernym przeniesieniem mapy z RTCW do ET. Polega ona na tym że alianci mają wysadzić 2 radary. 01 --> przy respie axis i wyjściu z tunelu oraz 02 --> przy command poście Niemcy naturalnie bronią radarów.
Jedynym błedem jaki ma ta mapa a dotyczaczym ET jest jej używanie w kampanii. Ta mapa jest stworzona do trybu Stopwatch. W którym to odbywają się mecze ligowe. Stopwatch polega na tym iż najpierw drużyna atakuje i musi wysadzić radary w jak najkrótszym czasie. Poczym jak uda jej się to to nastepuje zmiana i teraz musi ten uzyskany czas obronić. ( Np wysadziliśmy w 7 minut to teraz musimy niedopuścić do wysadzenia przez te 7 minut ) Jeśli się to uda to drużyna ma punkt i wygraną runde. Base jest faktycznie ciezko obronic niemcami na zwykłym ffa. Ale jest to miżliwe wymaga tylko ustawienia dobrej , sczelnej i przemyślanej obrony. Tak było w RTCW a Enemy Territory pod tym wzgledem sie chyba nie rózni.
mapa jest naprawde porządna umożliwiająca gre każda klasą postaci ( no może poza soldata z mortarem i coveropsem snajperem ) Dla mnie jedna z ulubionych ...

+Quote Post
KiD
post 14:04, 24 09 2003
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Nigdy nie gralem w RTCW i ostatnio na prosbe kolegow wrzucilem ta mapke na server. Wlazlem na nia czympredzej aby zobaczyc czym spora czesc naszego klanu tak sie podnieca i czemu Gatess za kazdym razem jak sie o TC_Base wspomina to placze z rozrzewnienia smile.gif
No wiec tak : Mapka nie jest zbyt duza tak wiec mysle ze max 16 slotow - inaczej robi sie dym i nie wiadomo kto do kogo strzela. Male odleglosci z respa do objectiva sprawiaja ze gra jest niezwykle dynamiczna i dostarcza sporo frajdy. Niestety jak wiekszosc customow nie ma na niej narratora informujacego o poczynaniach graczy. A szkoda przeciez uzywajac tylko plikow dzwiekowych z innych map mozna by bylo doskonale dostoswac dzwieki do zadan na mapie (np. Dynamite itd. )
Reasumujac wydaje mi sie ,ze jest to mapa wymagajaca od graczy naprawde dobrego skilla.

Pozdrawiam

Skill|4FuN

+Quote Post
FoX
post 17:11, 25 09 2003
Post #28

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 302

Wurzburg Radar I RAIL GUN BLEEEE FPS 10-20 ;/
BATERRY ZA SZYBKA ROZGRYWKA ;/
OASIS RULZ & GOLD RUSH !!! smile.gif))

+Quote Post
Swiety
post 6:02, 26 09 2003
Post #29

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (Modes @ Sep 21 2003, 06:42 PM)
W grupie 2 musza byc obowiazkowo 2 coverzy inzynier, conajmiej 2 medykow i field, w grupie pierwszej powinno byc 2 engow i conajmiej 2 fieldow.
Jesli glownego wejscia axis broni mg 42, to przyda sie

PS. Moja ulubiona mapa jest TC_base smile.gif dostepne tylko na dod2 (dzis widzialem na poison&c4 ta mape, ale chyba byla to mapka bez kampanii).

lol na 10 graczy 2 medyków - życze powodzenia. Zostaniecie rozjechani przez każdy średni zespół który odpowiednio dobrał klasy.
Zresztą mała ilość medów na FFA - właśnie dlatego sie przegrywa.

Tc_base - konwersja z RTCW. Base jest jedną z najprostrzych taktycznie map w RTCW i też jedną z najpopularnijeszych. Ale imo kompletnie nie nadaje się na FFA do kampanii ET. Ja sobie nie wyobrażam na tej mapie kilku field opsów powyżej 3 lvla lub takiego pfa.
Dla tych co niegrali w RTCW to powiem że pf jest na tej mapie kluczowy a lojci w RTCW (bez żadnych leveli)
też ładnie koszą artami. To co dpiero na wyższych levelach.

Imo własnie najmniej zbalansowaną mapą jest fuel dump. tak jak powiedział Prosper który raczej zna się dobrze na ET. Allies mają hektar drogi ze swojego respa. Axis mają na tyłach swojego respa.
Dobry team axis bardzo żadko da się poknać na tej mpaie w przeciwieństwie do innych map.

Radar to sie ludziom nie podoba nie tylko ze względu na to że pożera fpsy ale dlatego że większość ludzi na FFA nie umie na nim grać. Ilu axis zwraca uwagę na ataki od strony command post ? Ilu potrafi zmienić miejsce respawnu ? Większość wali na most albo w okolice ciężarówki. Skutek - na tyłach allies ...ią
radary, czasami jakiśeng położy na tyłach miny ale to dla dobrego teamu nie jest żadnym problemem.

Railgun jets imo świetny - objective cały czas w ruchu, tylko że też trzeba umiec na nim grać. Ale tylko w przypadku wyrównanych teamów. A nie że 4 lvlowi fieldopsi rzucają na respa axis arty i naloty i maja poźniej po 200 killsów. A w axis roślinki które na te arty wchodzą owczym pędem.

Goldrush wszystko pięknie do momentu rozwalenia banku. Dobrze zakampowanych axis strzasnie trudno jest tam ruszyć, szczególnie na FFA gdzie o dużej ilości medów i dobrym teamworku można zapomnieć.
Po doniesieniu złota to właściwie allies wygrywają więc ostatnia cześć z eskortowaniem ciężarówki to też nei jest najlepsza.

Sea Battery - dużo uważa że axis mają tam zbyt dużą przewagę na początku ? A od czego dobry mortar ?
Inna sprawa że często wygrane allies na tej mapie to dzieła przypadku bo jakiś cieć zszedł na plaże, oddał ciuchy i nawet nie powiedział swoim żeby obstawili tyły.

Najlepsza imo jest oasis - najbardziej zbalansowana. Każda klasa i broń jest tu ważna, oprócz snajpera który jak wiadomo w całym ET jest z..bany a na tej mapie to już nic nie ma do roboty.

+Quote Post
dNkN!
post 7:07, 26 09 2003
Post #30

Nr użytkownika: 200

totalnie się z tobą zgodze. sam bym tego lepiej nie napisał...bądź co bądź

najlepsza mapa:

:::> oasis
mapka jest wyśmienita, tutaj trzeba się wykazać sprytem i celnością. walka toczy się na krótkich odcinkach , bardzo często dochodzi do sparingów. ukształtowanie mapy pozwala motac przeciwnika. jeżeli team axisów jest zgrany nie pozwoli nawet przejąć miasta ( przewage daje im kryty respawn i gruzy budnynków chroniące przed ciężką bronią ) chociaż trudno jest przyatakować respa alliesów. najlepsze jednak zaczyna się w momencie wysadzenia ściany ; mniam-mniam

:::> fuel dump
ta druga też jest dobra, chociaż walka toczy się na dystans w której kluczową role odgrywają fieldopsi i żołnierze z armatami. i jak mówiłem - masz racje - allies mają kawał drogi od respa do czołgu przy moście co przyczynia się do pewnego opóźnienia w ich działaniach, za to axis na większości przestrzeni są na widoku, 3-4 dobrych covertów na poziomie może okazać się utrapieniem. w dalszej części tej planszy, kiedy depot jest już pozbawiony pancernej bramy i fragmentu muru axis musi naprawdę ostro walczyć. często sytuacja jest źle rozgrywana jeżeli axis skupia się tylko na 1-2/3 dróg alliesów i jeżeli nie trzyma się alliesów krótko przegrana jest pewna ...chociaż 15 sekundowy resp daje pewne nadzieje.

najgorzsza mapa:
:::>radar
mam na tej mapie sprzętowe megalagi, w trawie i gąszczu fps spada czasami nawet do kilku klatek i gra staje się pokazem slajdów , na których ciężko wskazać palcem drzewa, a co dopiero kogoś killnąć. pomijając ten fakt plansza jest dla mnie za trudna. bez wsparcia będąc axisem najlepiej czuje się w roli medyka ( lęcząc głównie siebie i ludzi z klanu ) bo cała reszta biegnie na pewnowną śmierć ( albo i nie ) w okolice bramy kiedy bystrzy allies dają respawna w bunkrze z commandpostem. mało ludzie wie ile znaczy mieć tam swojego command posta i go bronić oddcinając allies kluczowy respawn. czynników, które przyczyniają się do tego, że jej nie lubie jest wiele więcej ale co tu dużo gadać - i tak niesłucha nikt komu mogłoby się to przydać przy czym wiedzą już o tym ci których ja słucham

+Quote Post
Maczo
post 3:40, 24 12 2003
Post #31

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Najgorsza według mnie mapa to baterry. Nie lubię jej, bo jest źle zbalansowana i ma za wąskie korytarze. Nie lubię bronić i strefując nabić się na jakiś zabłąkany pocisk z panzerfausta. Wurzburg Radar jest dobra, chociaż czasami denerwujące jest spadanie ilości klatek na sekundę do 2-3.

+Quote Post
TgcRap4
post 8:36, 24 12 2003
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 54

Najlepsza mapa: Oasis
Drugie miejscie: Gold & Radar (btw, odwalic sie od radaru mad.gif );
Pozniej jak leci. Jeszcze railgun mniej wiecej git....

+Quote Post
nemroth
post 12:18, 24 12 2003
Post #33

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 448

radar, fuel - r0x0z
rail - s0x0z

+Quote Post
VISTORANTE
post 13:10, 24 12 2003
Post #34

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Ja lubie Fuel. Wiecie, rail nie jest zbyt dobrze zrobiony jak na ffa, ale jest to IMO najlepsza mapa do rogrywek klanowych.

Radar sux!

+Quote Post
Gooral
post 13:34, 24 12 2003
Post #35

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 283

Najlepsza mapa: Gold Rush
Najgorsza: Radar oczywiście

+Quote Post
Sagitarius
post 14:38, 24 12 2003
Post #36

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

właśnie radarrrrrrrrrrrrr!Nienawidze taj mapy.Nienawidze tej cholernej trawy.Zawsze miw niej zwalnia i jak podkladam miny to 10 sie na nie wpieprzam.czasami uda sie na niej normalnie pograc ale ogolem to chyba najgorsza mapa.moze ci ktorym nie zwalnia w tych chaszchach lubia te mape ale napewno takim osobnikiem nie jest sagitarius... tongue.gif biggrin.gif dry.gif

+Quote Post
kag
post 14:49, 24 12 2003
Post #37

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 582

:u

battery ssie [ w kazdym razie na klanowki sie nie nadaje]
fuel ssie [jw.]

a rail ssie bo zawsze tam zdycham z nudow :X

ogolnie dawac wiecej dobrych map [oddawac beach ;x ]

+Quote Post
blinkkin
post 16:03, 24 12 2003
Post #38

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

nienawidze seawolfa battery i fuel dumpa. ostatnio gralem na jakim ffa w druzynie axis medykiem. wspieralo mnie 6 SNAJPEROW!!!! po prostu chore kampienie. u przeciwnika nie lepiej tez kilku snajperow plus mortar. taka gre to ja pierdziele. natomiast na radarze trzeba wykazac sie sprytem i skillem. czesto zdarza mi sie bronic w pojedynke tylnego wejscia lub jesli gram w allies ktos inny broni. jest to jedna z nielicznych map, gdzie swietnie gra sie po 4 osoby (w przeciwienstwie do takiego fuela). jednak do tego potrzebni sa kumpaci ludzie obeznani z mapka. czesto w takiej sytuacji allies kradna kilkakrotnie radar, po czym axis go odbijaja. moze bronie tej mapki, co prawda nie nadaje sie na ffa, ale w klanowkach sie sprawdza. dobija mnie tez rail gun, szczegolnie smiesznie wyglada uganianie sie za wagonikiem i ten slynny spawnkilling.

+Quote Post
n00b
post 16:44, 24 12 2003
Post #39

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 36

Dla mnie fuel ssie zbyt duza i monotonna mapa, po drugie i tak allies nie maja szans wysadzic fuela chyba , ze po stronie axis graja jakies newbie rolleyes.gif Co do battery mapa jest niczego sobie jezeli w pierwszej fazie po stronie allies jest dobry mortar inaczej axis robia rzez smile.gif

+Quote Post
blacktyger
post 18:05, 24 12 2003
Post #40

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

kiedyś bywało różnie teraz lubie wszystkie smile.gif czasami nie mam ochoty na rail guna szczegunie grając alies ale tak to wwszystki SPOX smile.gif

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi