IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Closed TopicStart new topic
> [Mapy] Najgorsza mapa ET., ...czyli na jakiej nie lubicie grać.
[Mapy] Najgorsza mapa ET.
[Mapy] Najgorsza mapa ET.
Siwa Oasis [ 4 ] ** [2.56%]
Seawall Battery [ 42 ] ** [26.92%]
Gold Rush [ 1 ] ** [0.64%]
Wurzburg Radar [ 56 ] ** [35.90%]
Rail Gun [ 33 ] ** [21.15%]
Fuel Dump [ 20 ] ** [12.82%]
Suma głosów: 177

mrluki3
post 21:14, 24 12 2003
Post #41

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 550

radar to jest dojechana mapka nudna i łatwa nie dla mnie tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wisnia
post 17:32, 25 12 2003
Post #42

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 976

Eh trzeba przyznac że radar, jest naprawdę nieprzyjemny ale sama mapa jest zrobiona świetnie. Człowiek ma tak (przynajmniej większość - ja nie) że kocha światło. Mapa tak ponura, choć zaje...fajna, klimatyczna nie przypadnie większości do gustu.

chyba tongue.gif
Wiśeń

+Quote Post
Majcok(12)
post 17:41, 25 12 2003
Post #43

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 523

No jak dla mnie to radar i rail ale to tylko z powodu ilosci fps, bo gdyby nie komp to wsyzstkie mapki sa super, jedynie troszke radar za ciemny i to tyle.

+Quote Post
blinkkin
post 18:33, 25 12 2003
Post #44

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (Majcok(12) @ 16:41, 25 12 2003)
...jedynie troszke radar za ciemny i to tyle.

nie wiem jak ty, ale wydaje mi sie, ze i tak et jest znacznie jasniejsze niz rtcw. wiec w twojej wypowiedzi jest troche przesadyzmu. zreszta mozna rozjasnij monitorek albo zmienic alphe w samym et. radar jest cholernie dynamiczny, jesli graja normalnie ludzi. na polskich serverach rozegralem taka moze jedna, dwie partyjki. nie bede komentowac poziomu niektorych rodakow. wracajac do mapek. do gold rush porafi dobic przy kilku fieldopsach i pancerfauscie. nawet etpro tego nie powtrzyma. najlepiej grac przy roznych ilosciach osob na servie. fuel jest do dupy jesli gra 8 osob, im wiecej tym zazwyczaj lepiej (sa granice) natomiast z oasis i gold rushem jest odwrotnie, im mniej tym lepiej (ale na poziomie). natomiast najbardziej duronowata jest mapa seawolf buttery. mecz wyglada mniej wiecej tak: kilka artow, strzaly z mortaru, latajace granaty, plus oczywiscie niespodziewana smierc z rak snajpera oraz pancer pussy. zero walki na krotki dystans, ktora daje najwiecej emocji. ta plansza smierdzi, niezaleznie od ilosci osob (no chyba, ze 2vs2) i pozniomu zawodnikow. dopiero po zajeciu west bunker przez aliantow jest troche lepiej, ale rozmieszczenie pomieszczen jest troche kijowe. ystarczy miotacz ognia i pf, zeby zatrzymac skutecznie allies.

+Quote Post
Maczo
post 21:39, 25 12 2003
Post #45

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Wszyscy tak się przyczepili do radaru! Nie rozumiem tych co go nie lubią, za tą trawę. Mi tam też na Windowsie fpsy wahały się od 1-2 do 10 w trawie, a moja sympatia do tej mapy się nie zmieniła. Szczególnie lubię akcje przy bramie i drzwiach do bunkra niedaleko ciężarówki. Ta mapa dodatkowo wymaga trochę myślenia. Często jest tak, że Allies ukradną część radaru, bo wszyscy Axis będą skupieni na obronie bramy. To właśnie lubię.

P.S. Chcecie zwiększyć ilość klatek na sekundę w trawie, to zainstalujcie Linuxa. Ja teraz, po zainstalowaniu Linuxa, w trawie mam minimum 20 fpsów.

+Quote Post
Majcok(12)
post 22:14, 25 12 2003
Post #46

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 523

Ja bym sie skusil nawet na Linuxa dla ET ale nie wiem jak jest z potoshopem, corelem itd. na Linuxie.

A co do radarow to mi wszystko sie tam podoba, tylko nie podoba mi sie ten deszcz i ta ciemnosc. Cala reszta jest ok i dzieki trawie nawet jesli ktos odkryje miny to nie tak latwo je zobaczyc, a rail to jedna z mioch ulubionych map, ale to ze jak biegne (bez postaci) mam ledwo 3-4 fps a jak mam strzelac to (no komentare).

Oczywiscie liczy sie dobry cfg, ktory potrafi z radaru uczynic mape ktora nie porzera fpsow. Z raila prawie nic nei da sie wycisnac 

No tak, bo jesli sie wylaczy deszcze i inne duperele na rararze to jest o 3-5 fps srednio wiecej a jesli na railau to sie zrobi to nie ma roznicy.

Pzdr

+Quote Post
Prosper
post 22:34, 25 12 2003
Post #47

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 188

Naprawde zaskakujace wyniki. Niestety swiadczace o... no wlasnie o roznym spojrzeniu w graniu w ET -public/cw.
Bo tak naprawde radar jest chyba najbardziej zbalansowana mapa do et jesli chodzi o klanowki. Radar i Oaza to mapy ktorre najbardziej sie nadaja do meczy. Goldrush przy wyrownanych teamach dobrze grajacych obrone jest niestety mapa remisowa.
O pozostalych nawet niewarto wspominac.

Obale kolejny argument- radaj nie jest mapa ktora zrzera najwiecej fps. Taka mapa jest railgun ze swoja sliczna mgla.
Kazdy test fps to powie smile.gif
Oczywiscie liczy sie dobry cfg, ktory potrafi z radaru uczynic mape ktora nie porzera fpsow. Z raila prawie nic nei da sie wycisnac sad.gif

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 3:17, 26 12 2003
Post #48

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 528

Widac, ze wielu z was nie lubi radaru, a wydaje mi sie ze jest to jedna z ciekawszych map. Byc moze to za sprawa trawy, ktore niemilosiernie wcina klatki.
Tak naprawde najgorsza mapa jest seawall batter (czy imho jakos tak) w zyciu nie widzialem tak beznadziejnej mapy! Zbuadowanie kladki to jest jeszcze w miare prosta sprawa, natomiast wejscie po kladce to juz totalna poraznka. Nie trzeba dobrze grac, zeby opykac ta mape 4L,1M,1C i koniec gry dry.gif
Jak nie !@#nie ciebie nalot to ci wysadza kladke, albo zarobisz serie. Wprowadzone ograniczenia w CB powoduja, ze mapa jest nie do zdobycia grajac 1Mortarem, bo nie widzialem jeszcze kolesia ktory kosi bez problemu wszystkie ruchome cele. Wystarfczy srednio kumaty ludzik z odrobina checi i lutem, ktory potrafi rzucic nalot mad.gif
W tej planszy ne liczy sie skill, ale bardziej fart i odrobina czystej logiki. Tak da sie do gory wskoczyc bez kladki, ale podejscie i przezycie graniczy sie z cudem.

Co do radarow mysle, ze to jedna z najlepszych planszy obok juz wy!#@anego (jak beach) oasis. Trawa w-(słowo na p) dosc duzo fps i naprawde cfg trzeba niezle przyciac, zeby miec wiecej klatek. Wyalaczenie deszczu jak mowil doktor jest @#!owo malo skutecznym sposobem na podwyzszenie ilosci klatek (+3-5fps max), gamma tez nie zalatwia sprawy, poniewaz niektore monitory sa kichato ciemne, albo wyjarane ze na gammie 5 ledwo co tam widac!
Osobiscie to moja ulubiona mapa poniewaz silnik et jest dosc zbugowany i na pewnej ilosci fps jest sie praktycznie nie do zabicia (pf przy centralnym trafieniu ma 50% zeby ciebie zabic). Malo fps skaczesz ciezko ciebie trafic, a ty po praktykach strzelasz sobie spokojnie HS laugh.gif

Tak wtracajac nie do tematu za bardzo!. Rozsmieszylo mnie ostatnio polowanie na czarownice (cheaterow) jakie prowadzi polska scena. Hmm chesz instant wallhack'a ? Jest dosc spory bug w silniku et nad ktorym wystarczy popracowac w zaleznosci od karty i ilosci ramu i jest biggrin.gif

Gry na silnuiku Q3 to zawsze byly kalatki (raz lepiej ich miec wiecje raz mniej )

+Quote Post
green
post 13:13, 26 12 2003
Post #49

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 106

Najgorsza mapa fuel. Ciezko gra mi sie na Railu, bo to prawdziwy fps killer dla mojego durona sad.gif a jak dojdzie do tego team (axis), ktory szuka kasy z biletami do pociagu gdzies w tunelach, to juz kaplica. Co do radarow, to dla mnie najlepsza mapka, przy dobrym konfigu wyciagam na niej 2x wiecej fps niz na mapach "zimowych"

Pozdrawiam

+Quote Post
Prosper
post 18:06, 26 12 2003
Post #50

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

QUOTE (Dajmos @ 12:56, 26 12 2003)
co y dupisz jaki Fuel to jest najlepsza mapa w tej grze !!!! Nahgorsze gówno to Battery

Najlepsza?
A co w niej jest takiego rewelacyjnego? Bardzo niewielka szansa na wysadzenie tego gowna przy jednym kumatym graczu axis? To ze zostala usunieta z cb ze wzgledu na zbalansowanie? To ze biegniesz 20s z respa by sie zabic skampiony pf?

Ta mapa ssie jak malo co i jest totalna porazka.

+Quote Post
Runos
post 19:06, 26 12 2003
Post #51

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 563

Prosper ma racje....... Fuel sux dry.gif zadko kiedy da sie ta mape wygrac. Jesli jush to na samym poczatku z cvopsem. Bo pozniej to jest ogolny (słowo na p)nik. Mi tam mapa sie srednio podoba... Tyle zrobic a 20min. Ogolnie przy srednim teamie axis i nawet dobrym allies. Allies szans nie maja...........

+Quote Post
Dajmos
post 20:46, 26 12 2003
Post #52

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 264

hmm to ciekawe bo nei raz grałem na serwach w Fuela było czasami 2 lub nawet 3 graczy mniej w Allies i jakos żeśmy wygrywali a w Axis byli dobrzy gracze , jedni mieli nawet po 700Xp . więc nie godejcie ze ta mapa jest trudna do wygrania

+Quote Post
sin
post 20:58, 26 12 2003
Post #53

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 47

Dajmos - heh niech zgadne, ten kolo co mial 700xp byl medem? lub fieldem? tongue.gif jesli tak to wcale nieznaczy ze jest dobrym graczem
a tak btw. to niemozna ocenic gracza po xpeku tongue.gif

--------------------
GG: 3090591
MSN: [email protected]
user posted image
www.etmaps.rar.pl <-> New Maps
www.ettutorial.rar.pl <-> Tutorial do Radianta

+Quote Post
blinkkin
post 21:06, 26 12 2003
Post #54

Nr użytkownika: 547

QUOTE (Dajmos @ 19:46, 26 12 2003)
hmm to ciekawe bo nei raz grałem na serwach w Fuela było czasami 2 lub nawet 3 graczy mniej w Allies i jakos żeśmy wygrywali a w Axis byli dobrzy gracze , jedni mieli nawet po 700Xp . więc nie godejcie ze ta mapa jest trudna do wygrania

jesto mapa stracencow. co prawda na ffa wyglada to jeszcze niezle, ale podczas klanowek to istny koszmar. dobry pf+mortar i mostek nie do przejscia. do tego snajpeir, ktory wysadzic drugi w razie czego. wystarczy, ze axis beda walic w mostek i nie dadza odebrac sobie ciuchow, co nie jest zbyt trudne. zadanie jest jeszcze osiagalne przy 30 minutach, ale nie przy regulach cb 20 min. dobrze, ze to sotatnia mapa w kampani, dlatego albo sobie przeczekam albo zmieniam serverek. jak wiele osob mowilo najbardziej zbalansowany jest radar. mozna go zrobic w 2 minuty, jak i niemcy przy dobrej obronie przetrzymaja wszystko. zreszta to chyba tutaj najbardziej liczy sie skill i spryt, a na fps da sie cos poradzic.

+Quote Post
LameBoy
post 3:56, 2 01 2004
Post #55

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 205

zaczynamy
Radar - szybka i fajna choć kwestia tego ze w 80% przypadków jak alianci złapią radar to dadzą radę uciec - tzn Axis musi wyjść sporo na około zeby w ogóle widzieć i przechwycic wroga, ale przyjemna

Battery - ma swój klimat choć na klanówki się nie nadaje, byłaby o niebo lepsza gdyby np była możliwość wejścia od tyłu wysadzeniem czy tym podobnym, rozciągnęłą by akcję, ale poza tym plaża jest trochę za duża i to obejście z tyłu...

Railgun - fajna i zbalansowana na klanóweczki, wiele emocji i dobrego grania biggrin.gif choć jest pewien moment po którym kwestia wygranej axis to 2 minuty max wink.gif

Gold Rush - mapa przewrotna o tyle że jeśli alianci szybko wyjadą czołgiem i ominą 1wszą zaporę to mają z górki, a ze złotem na ciezarówce to juz praktycznie wygrana biggrin.gif, ale jesli wolno zdobeda czołg, 1wsza zapore, 2gą to dupa, niby zbalansowana ale przy dobrych teamach remisowa.

Oasis - idealna, choć mogłoby być tam jeszcze kilka bajerów, jakieś obronne MG ustawione czy coś w tym stylu biggrin.gif

Fueldump - miła na ffa, duzo emocji, fajne snajpowanie ale nie na klanówki biggrin.gif

a najgorszej mapy do Wolfa ET jeszcze nie widziałem toteż nie zagłosuje wink.gif

+Quote Post
samud
post 14:27, 2 01 2004
Post #56

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1017

Ja tam najbardziej nienawidze byc w wurzburgu. Mapa ta jest za latwa dla allies a za trudna dla axis :/. Druga to bateria. Axis w pierwszej częsci maja bardzo latwo bo tylko patrza se z bunkra i nawalaja nalotami i artyleria, a jak allieni zbuduja rampe to podchodzi tylko covert i ja rozwala. Jak jednak allieni zdobeda forward bunker to wtedy nie jest zadna trudnoscią podlozyc dynamit pod gun controls. No chyba ze wszyscy axis beda przy gunie dry.gif . Za to bardzo lubie mapki z czolgami oasis tez jest wporzo a na railgunie od biedy tez da sie pograc tongue.gif .

+Quote Post
Kleryk
post 15:09, 2 01 2004
Post #57

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 108

Mimo, ze gram zazwyczaj Axis to nie lubie Battery i Fuela. Sa to mapy, gdzie praktycznie jedem kumaty lt Axis + sredni/slabi gracze spokojnie zwyciezaja z teamem bardzo dobrych aliensow. Imo podobna sytuacja jest na Goldrush, ale zaraz mi ktos zarzuci, ze szerze herezje wiec powtarzam IMO.

Natomiast bardzo lubie Radar i Railgun, na tym ostatnim grakac sniperem :) btw to chyba jedyna profesja ktora czerpie korzysci z mgly na tej mapie :D

+Quote Post
chrzanek
post 15:39, 2 01 2004
Post #58

Schutze

Nr użytkownika: 651

oasis - jak zaczynalem grac w ET nienawidzilem tej mapy, teraz jest wrecz odwrotnie,duzo rozwiazan taktycznych, (no,ale tylko w klanie,na ffa jak sa bardzo niekumaci ludzie to mozna z nerwow mousepada zjesc)

battery-strasznie nie lubie tej mapy,ale glownie z tego powodu,iz zwykle gram ja na ffa w teamie gdzie jest 5 coverow i jeden eng...no comments, licze,ze zmiany proponowane na forum et pro sie przyjma (mozliwosc wysadzenia dynamitem tylnych drzwi i odbudowywania ich itp)

goldrush - super mapa,sporo dueli, akcji no i oczywiscie czolg z ckm cool.gif

radar - bardzo ciekawa mapa,jedyny minus to te nieszczesne fps, z 70 schodza mi do 30,strzelanie na slepo w trawie tez mnie nie raduje, ale sama mapa super

railgun - mapa ciekawa tylko gdy sa w miare wyrownane teamy, niestety najczestszy widok na ffa to zamykanie axis w respie...no i na ffa oczywisice nikt z axis nie uwaza za stosowne bronic flagi smile.gif

fuel - tu takze zmiany proponowane na et pro forum sie przydadza (spawn allies przy command poscie) przez co rozgrywka bedzie bardziej dynamiczna....no i znowu jest czolg z ckm biggrin.gif, niestety fuel na ffa jest grany na koniec 6-7 mapowej kampanii przez co allies przy moscie zwykle sa bombardowani 4 lvl nalotami...to tez nie wplywa dodatnio na rozgrywke

rhine bridge - a fe,bez naprawde kumatego teamu ciezko jest allies wygrac

base - super i tyle smile.gif

nachteinbruch - grany na dodach,jeden z przyjemniejszych customow

2hide - tez nice dla odprezenia

mapki typu nightcrawlers,xdam,password nie oceniam bo gralem za krotko,ale poki co do gustu mi nie przypadly...

ufff...

+Quote Post
Saari
post 16:39, 2 01 2004
Post #59

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 595

Nie znacie sie ludzie. Ja tam lubie wszystkie mapki, kazda ma w sobie cos fajnego smile.gif Faktem jest ze radar moglby byc ciekawszy jak np goldrush, zeby z ta ciezarowka cos trzeba bylo zrobic, ale moze to taki uklon w strone rtcw smile.gif

Ogolnie tak to mapki w ET roxx laugh.gif

+Quote Post
eXtreme
post 16:42, 2 01 2004
Post #60

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 81

Brawo Saari !
Wszystkie mapki są fajne,
każda ma coś do zaoferowania ludzią,
którzy lubią zmienać kalasy postaci.

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi