![]() ![]() |
5:19, 27 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
Czyli jak mam 17 lat to nie pasuje ani tu ani tu ? o0 (imo ownujacy topic)
Btw od kiedy to wiek jest wyznacznikiem zachowania ? o0 |
|
|
|
6:54, 27 07 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
o to mi chodzi, co ma wiek do zachowania ? jeśli bym chciał to moje posty i zachowanie na serwerze może być tak ukartowane, że będe 40 latkiem ;o Jescze raz powtażam że przez internet można być każdym i na prawdę ocenianie kogoś po wyglądzie jego postów (albo jakości) nie gwarantuje nawet w 1% czy on na prawdę taki jest.
BTW gdyby mnie ktoś poznał na serio, to na pewno nie stwierdził by że to jakiś Tyg3r z 4um, dla mnie to jest miejsce dla zabawy, jak widać zabawa nie krzywdzi innych skoro ani bana, ani PBM ani nic z tych kosmicznych wynalazków nie dopadło mnie (jescze o dziwo), więc na prawdę o czyjeś osobowości można powiedzieć przebywając z nim w 4 oczy i rozmawaiając ( mowa to tylko 8% porozummiewania się ludzkiego a pisana to pewnie około 4%, reszta to mowa ciała, gestykulacja, ton głosu etc. etc.) Więc nie (słowo na p)cie że po przeczytaniu jednego posta ( w moim przypadku 800) możecie powiedzieć coś o człowieku, bo się grubo pomylicie ... (czekam na ynteligentna riposte Z0riki, b flame się zrobi ;] ) |
|
|
|
8:27, 27 07 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Nie wiem czy wiek ma tu jakiekolwiek znaczenie , bo są ludzie i ludziska . niemniej jednak patrząc na osoby które były i są w naszym klanie a ze 40 osób się już przewinęło , moge powiedzieć że z młodszymi graczami był zawsze problem. Nie umieli się zachować , obrażali siebie i innych z byle powodu ogólnie ciężko się było z nimi często dogadać , jedynym wyjątkiem jest Slayer , który ma 15 lat a jest w porzo gościem . Wydaje mi się że może to zależeć też od tego że jeżeli w klanie są osoby tak jak u nas grubo powyżej 20 lat to po prostu taki młody zawodnik niepotrafi się często dobrze zachować w oczach właśnie tych starszych graczy.
Co do skilla tych młodych nie moge powiedzieć nic złego bo niejeden przewyższał reszte w klanie , ale zachowanie dyskwalifikowało go w naszych oczach . Bo byli tez tacy co potrafili np na serwerach podszywać się pod innych ludzi ze znanych klanów a to jest karygodne , ale w pojeciu takiego małolata mieli niezłą zabawe Młodzi kiedyś z głupot wyrosną i wtedy będzie się na scenie ET działo. Bo większośc starych graczy i tych "pro" bedzie już wtedy trenować skilla w przebieraniu pieluch |
|
|
|
8:32, 27 07 2004
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 14 Dołączył: 18-07-2004 Nr użytkownika: 2339 |
pozdro smieszny topic |
||
|
|
|||
11:01, 27 07 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 12-07-2004 Nr użytkownika: 2282 |
Blacktyger ma racje. Nie można określi czyjegoś wieku po tym jak się zachowuje na ffa, czy 4um. Jeżeli wcześniej nie napisałem ile mam lat to macie małe szanse na zgadnięcie ile mam lat. Po moich postach wiadomo, że pon18, ale ile?? Widzecie, jeżeli wam nie powiem nie możecie tego dokładnie oszacować.
|
|
|
|
11:17, 27 07 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
hym nie lubie jak się ktoś ze mną zgadza, miałeś kategorycznie zaprzeczyć i powiedzieć że tyg3r jest bee wyżygać się na mnie virtualnie, po czym stwierdzić że rtcw > all i że nie będziesz pisał na tym warzywnym 4um :U
|
|
|
|
| Go��_z0rika |
11:51, 27 07 2004
|
|
Goście |
wiek gracza ma bardzo dużo do jego zachowania -> piszę to na podstawie waszych wypowiedzi na forum i tego co się dzieje na serwerach ffa i na klanówkach -> nie tylko w Polsce -> młodsi ludzie chcą zbobyć czyjś respect zapominając o tym że nie tędy droga ponieważ na agresję odpowiada się agresją -> dlatego też klany które składają się z ludzi młodych, niedojrzałych i agresywnych, nie mają szans na przetrwanie ponieważ prędzej czy później w wyniku kłótni i braku szacunku powstaje rozłam -> spora część młodych utalentowanych ludzi rozumie taką sytuację, chcą się rozwijać i wykorzystać swój skill w dobrych klanach jednak w 99% kończy się to odrzuceniem zawodnika ze względu na młody wiek -> w ten sposób kółko się zamyka a scena się kurczy i coraz bardziej izoluje -> ja osobiście znam wielu młodszych graczy których podziwiam za ich skill i zapał -> reasumując po co wam taki image na necie odstraszający i negatywny skoro deklarujecie się że w rzeczywistości podczas rozmowy w 4 oczy jesteście zupełnie innymi ludźmi ???? nie mam szansy was poznać osobiście a to co reprezentujecie przez net dyskwalifikuje was jako wartościowych i interesujących ludzi -> tym bardziej smutne jest to że was młodych graczy jest więcej i zamiast kreować i budować scenę nawet się do niej nie łapiecie
|
|
|
|
12:11, 27 07 2004
|
|
|
taaa tylko wiesz dla mnie ta gra, jak i cały internet jest tylko i wyłącznie zabawką. ja przez internet się nie zakoch.uje, nie mam zamiaru zdobywać znajomości które kiedyś mi w życiu pomogą (ale jeśli się takie znajdą to prosze bardzo). poprostu dla mnie to jest zabawa, a zabawa jest wtedy, kiedy obie strony są zadowolone. z pewnością są zadowolone konwersując
P.S. musze stworzyć kalendarzyk, kiedy i z kim mam zaśmiecać forum, wymieniając się całkowicie odmiennymi poglądami, troche się już tych osób nazbierało ... Pzdr |
|
|
|
12:23, 27 07 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 15-12-2003 Nr użytkownika: 917 |
Imo wiek nie ma tu nic do rzeczy i to tyle, niedługo ktoś jeszcze wyskoczy że kolor skóry decyduje o poziomie skilla albo jak gdzieś słyszałem "jeśli urodziłeś się w finlandii to nie ma rady prędzej czy później musisz ownować", a dajcie spokój
|
|
|
|
12:37, 27 07 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 56 Dołączył: 29-04-2004 Nr użytkownika: 1807 |
Heeeeeeeh....
Ja wam wszystkim, ktorzy mysla ze starsi sa lepsi pod wzgledem skilla od 14-latkow powiem tyle : Popatrzcie sobie na gre FF-Frag'Stealera aka Maciek. Gosc jest z Warszawy, ma 14 lat, gra jeszcze od czasów RtCW w klanach takich jak fUzz. Koleś ma poprostu talent i zapał do grania. Jesli chodzi o jego kulturę też nie ma zastrzeżeń. Jeżeli ktoś był na cGc i widział jego opanowanie i spokój podczas gry, wie o co chodzi. Wszyscy się zachwycali jego akcjami. Z kogoś takiego trzeba brać przyklad. Pomyslcie co on bedzie wyprawiał za kilka lat w RtCW2 or smth. |
|
|
|
12:59, 27 07 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 19 Dołączył: 14-04-2004 Nr użytkownika: 1715 |
rachet nbie wiem w jakim wieku ty przechodziles mutacje ale chyba po 20 ja mam 1# lat i jzu mialem mutacje i sie mnei da sluchac. nie weim z kimi wy gracie ze tak was wyzywaja
|
|
|
|
13:09, 27 07 2004
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 12-07-2004 Nr użytkownika: 2282 |
Na twoje życzenie <ŻYG> P.S. Smacznego |
||
|
|
|||
18:22, 27 07 2004
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 264 Dołączył: 19-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1539 |
Kurcze czy wszyscy 21-latkowie to alkoholicy !!??
Nieeeeeeeeee !!!!! Niech maja tego goscia w opiece bogowie. Chorym ludzią jak TY Anubis (i ja) za zadne skarby swiata nie mozna powierzac wychowania mlodziezy. Hmmmm, teraz do rzeczy: Taki topic juz chyba byl, dyskusja toczyla sie na podobny temat---"Chamstwa wsrod mlodziezy". Jednak trzeba pochwalic MIHI-a ze "wskrzesil" rozmowe na temat ogolnie zwiazany z chamstwem, szczegolnie gdyz topic o ktorym mowilem znajdowal sie w Hyde Parku a to według mnie troche dziwne miejsce na tak powarzny temat !!!!! |
||||
|
|
|||||
18:29, 27 07 2004
|
|||
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
looo0l wtedy bedzie mial np. 20 lat i bedzie starszy, chyba ze wiek sie nie zmienia ale to nie jest mi wiadome |
||
|
|
|||
19:42, 27 07 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 13 Dołączył: 10-01-2004 Nr użytkownika: 1076 |
Jest taka scena w Polsce, gdzie więkscość klanów z top10 CB nie bierze do siebie ludzi <16 roku życia.
Sam kiedys bylem jednym z CLów, i pamiętam jak młodociani zagniewani zamiast tworzyc miła atmosfere - bluzgali na innych podczas klanówek. Dochodzilo do tego spoznianie sie na treningi/sparingi, dziwne zachowanie [jak np fakenicki], i chyba najwieksza wada - ich emocje i przynaleznosc do klanu były jak przyslowiowa chorągiewka na wietrze. W momencie przegrania meczu - dziecinne zachowanie, odchodzenie, potem płacze i prośba o ponowne przyjęcie. Oczywiście zdarzały się wyjatki, ale nie ustanowiły one reguły. Niestety młody gracz ma zbyt szalejąca psychikę, i robi wiele głupich rzeczy. O skillu nie ma co mówić, bo u młodych osób będzie on coraz lepszy. Dzieci szybciej siadają do komputera, i szybciej się uczą sprawności. Ja w wieku 11 lat to pisałem RUN w C64 |
|
|
|
21:02, 27 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 23-01-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1141 |
Ja gralem w gry online kiedy mialem ok. 13 lat, wiec doskonale wiem, co to jest dyskryminacja. Moje doswiadczenia opieraja sie na grze w CS'a (kilka lat temu to ET nie bylo
Przede wszystkim: nie wolno twierdzic, ze: 13 latek = glupi dzieciuch. To tak samo, jak mowic, ze kazda kobieta nie umie prowadzic samochodu. Tylko pewien margines 13 latkow to gowniarze (nie chodzi o wiem, a o stan umyslu), a margines kobiet to tzw. baby za kierownica. Mozna zarowno znalezc inteligentnego 13 latka, jak i swietna kobiete-kierowce. Jak wiec uwazam? Ze nie nalezy od razu skreslac wszystkich osob ponizej 16 roku zycia. Nalezy ich po prostu obserwowac: widzisz, ze na FFA dzieciak sie drze, kloci - nie zwracasz na niego uwagi. Kiedy widzisz, ze gra dobrze, zachowuje sie spokojnie - nie pytasz o wiek, a bierzesz. Ale fakt faktem, ze gowniarzy na serwerach jest sporo. Ze osoby mlode maja inna psychike, system wartosci itp. Nie wolno ich jednak z gory skreslac. Nie wiek sie liczy, a inteligencja, wychowanie. |
|
|
|
11:13, 28 07 2004
|
|||
|
MIHI-a ?? Chyba źle odmieniłeś mój nick?? A co do tego, że taki topic był to ja właśnie miałem dylemat zakładając go. Do końca nie chodziło mi o chamstwo, a bardziej o to, że jeżeli się źle zachowuje to odrazu dzieciak, a jak siedzi cicho i/lub grzecznie to dorosły. Czasami mi się wydaje, że dorośli nie kumają, że my dzieci też możemy być kulturalni. |
||
|
|
|||
14:04, 29 07 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
Cały problem w tym, że gry online są specyficznym miejscem, gdzie spotykają sie dorośli i dzieci na tych samych prawach. W realnym życiu nie ma dobrych znajomości pomiędzy 30-latkami a np. 14-latkami. To poprostu nie jest możliwe. Ten styk różnych światów powoduje konflikty i często niezrozumienie. To nie tylko chęć szpanowania przed starszymi generuje takie a nie inne zachowania u młodych. Oni tak poprostu mają w pewnym wieku (tzn. większa ich część) i upominanie nic tu nie zmieni. I nie o ich inteligencję tu chodzi.
I tu się grubo mylisz. Nie da się ukryć wieku przez dużo młodsze osoby. Niestety nigdy nie byłeś 40-latkiem (to lekko nie logiczne, ale trudno) i nie jesteś w stanie wleść w jego skórę, i jak już pisałam wcześniej inteligencja nie ma tu nic do rzeczy. Nawet używając metajęzyka wyjdzie z ciebie po pewnym czasie twój wiek. |
||
|
|
|||
16:18, 29 07 2004
|
|||
|
dobrze, ale ja mam 15 a nie 10 lat, i zapewniam Cię, że jeżeli przebywasz dużo ze starszymi, to uda Ci się oszukać większą ilość userów, choćby z tej prostej przyczyny, że nikomu by się nie chciało zagłębiać w Twój wiek ... |
||
|
|
|||
9:07, 30 07 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 30-10-2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Nr użytkownika: 610 |
Podobno na Kamczatce zyja jeszcze Mamuty. |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |