IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Skąd wziął się wasz pseudonim?, okolicznosci powstania nicku..
blinkkin
post 23:18, 11 12 2003
Post #61

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ostatnio dziwna sprawa, pewne osby wolaja na mnie blink. nic dodac nic ujac:).
Go to the top of the page

+Quote Post
SpajdaPL
post 4:04, 12 12 2003
Post #62

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 764

Witamm!!!

Bolek(Adolph) - urzekła mnie twoja hostoria...jest super !!!

Mój nick ...smile.gif nadał mi mój przyjaciel - Serek.

Historia:
Pewnego pięknego popołudnia (23. lub 24. 06. 1995r.) Serek (którego jeszcze nie znałem) jechał na rowerku z moim jeszcze starszym kumplem Makim smile.gif
Przywitałem się, przedstawiłem, a że Maki miał dobry rower (nie, co mój "Speedent" 30 kg) - mongoose, więc chciałem się przejechać (zawsze to robiłem). W pobliżu były wykopaliska (TPsa kopało kabelek), i kupka żwirku. A że słynę ze zwariowanych pomysłów, Maki od razu powiedział mi : "Tylko nie skacz przez ten żwirek". Ja na to "dobra", i rozprędzając się z górki wjechałem na ten żwirek (lol), i troszkę tak jakby się zgięła mi kierownica w locie.. dokładnie nie pamiętam, ale po 3 sec. jechałem na brzuchu po tym żwirku, a rower Makiego na mnie.....Wtedy Serek powiedział... ten gościu jest twardy jak pająk (bo tak wyglądałem leżąc na tym żwirku z rowerem na plecach), po czym otrzepałem moją zakrwawioną koszulkę (a raczej jej strzępy) z kurzu, oddałem rower Makiemu, i poszedłem z moim speedenten do domu.
Na drugi dzień Serek i Maki wyciągnęli mnie na rower: Pająku, wyłaź z tym twoim speedentem...
I z połączenia tych 2 elementów, powstało przezwisko, które mam od 8 lat, i wszystcy na osiedlu do mnie tak mówią - SPAJDER (nie spider - jak pająk, tylko SPAJDER. Kumpel z rowerowego [Pozdro Zbysiu] przemianował mnie na SPEEDERa, z racji że pobijam rekordy szybkości na rowerku]).
SPAJDA jest krócej, a PL -> jestem patriotą, poza tym jak gram na zagranicznych servach..... PL jest znane (respect).

Móje drugie przezwisko wiąże się z Nazwiskiem - Piłat. Mój współlokator z adademika [pozdro Komar], przy meldowaniu na 1szym roku stwierdził, że jestem Poncjusz (Piłat). I tak zostało, teraz mało osób zna moje imię, wszystcy do mnie wołają Poncjusz. Nawet Rektor zaczął tak się do mnie zwracać: Panie Poncjuszu, jaką dzisiaj Pan ma sprawę do mnie...?

Pozdrawiam (sorka, ale lubię pisać dużo na temat.)

P.S. Nie mam jeszcze żony, ale OBOWIĄZKOWO bedzie musiała lubieć 69. PisEntLof

+Quote Post
Stopa
post 9:44, 12 12 2003
Post #63

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 881

Mój nick wziął się chyba z najprostrzego powodu: od nazwiska.
Wszyscy mówią na mnie Stopa, więc czemu nie tu? ph34r.gif

+Quote Post
KiD
post 14:28, 12 12 2003
Post #64

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Wszystkim ktorzy chcieli by sie dowiedziec co naprawde znacza ich nicki polecam ponizszy link :

http://www.brunching.com/cgi/toy-cyborger.cgi

K.I.D.: Killing and Infiltration Device smile.gif

Pozdro

+Quote Post
blinkkin
post 14:41, 12 12 2003
Post #65

Nr użytkownika: 547

user posted imageuser posted imageuser posted image
blinkkin aka makarenko aka lagman. kiedys nosilem pseudonim makarenko, jesli chcecie zobaczyc o co chodzi to poszukajcie w encyklopedii . ostatnio zaczynam przychylac sie do nicku lagman, poniewaz podczas grania w et mam zazwyczaj najwyzsze pingi.

p.s. przepraszam za niepotrzebny spam. sorry kid i tak juz mam karteczke, ale mam nadzieje, ze za to nie dostane kolejnej.

+Quote Post
everyman
post 23:03, 13 12 2003
Post #66

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 782

hmmm dla znajomych odkad pamietam bylem SIWY ( ale tych jest za duzo [siwych] ;-p ) potem przez jakis czas na necie uzywalem YWIS ( czyli siwy wspak ;-D ) tyle ze niezbyt mi sie podobalo... w koncu ( jak zaczalem bawic sie w robienie AVS`ow pod winampa) wpadlem na pomysl everyman ( po przeczytaniu "procesu" F.K. - byl tam ten motyw ) i tak sie tez przeniosl ten nick do ET... historia te jest znacznie skrocona ale calej nie chcielibyscie sluchac ( chociaz pojawia sie w niej... domyslacie sie co ;-D )

+Quote Post
hjuby
post 23:56, 13 12 2003
Post #67

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 670

mój nick miał początkowo brzmieć "gruby"ale to zbyt pospolie więc zastąpiłem niektóre litery i powstał hjuby smile.gif

+Quote Post
sparrow88
post 15:59, 14 12 2003
Post #68

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

Od nazwiska i roku urodzenia

+Quote Post
Go��_M!ke
post 18:12, 14 12 2003
Post #69

Goście

No więc mój nick nie ma za ciekawej historii, siedzac i grajac w et zastanawiałem się jaki nick sobie dać (Grałem pod ETPlayer), dalem dwie literki z poczatku i dwie od końca (Mirek - Mi ke) i tak.................powstał Czokapik. (A wykrzyknik dalem zeby ladniej wygladalo wink.gif )

+Quote Post
GenQcide
post 18:16, 15 12 2003
Post #70

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 892

Więc mój pseudonim wziął się od pewnego hakera, pewnej nocy ( smile.gif ) czytałem książkę ("Pamiętniki Hakerów"-świetna książka) w pewnym momencie czytałem o hakerze zwanym "Genocide 2600" (tak przy okazji świetny haker) więc na jego cześć nazwałem się GenQcide (nie Genocide2600 żeby nie było tak samo a podobnie) A tak dla nie wtajemniczonych Genocide-ludobójca.......

+Quote Post
(!)
post 2:07, 17 12 2003
Post #71

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 927

He tongue.gif Moj prawidziwy nick to BLASTeR i wcale nie od wirusa tongue.gif a od Master Blaster smile.gif Jeden kawalek tak mi sie spodobal ze postanowilem ze bede BLASTeR i juz smile.gif A teraz gram raczej po nickiem (!)xXx (w miejsce xXx : -BLASTeR , -Daj,Mi.Te.Noc , -Daj.Mi.Klapsa , -InWaLiDa , -Hi | Bye ) i takie tam rozne modyfikacje tongue.gif Od czasu jak moje lacze jest w stanie wrecz krytycznym poprsotu jakos mi w pewnym sesie 'wstyd' grac pod prawdziwmy nickiem mimo ze nie wielu mnie zna ale chodzi mi o to ze czesto poprsotu grajac z pingiem ponad 500 sad.gif na kazdej mapie siedze z mortarem po 5h dziennie sad.gif albo latam z pf-em gdzie sie tylko da a tego nikt nie lubie :| . . . Jesli ktos mnie gdzies spotka na serVie prosze o wyrozumialosc bo ja naprawde KCOHAM TA GRE i mimo takich pingow meczac siebie i innych graczy psychicznie naprawde mi zalezy zeby miec caly czas kontakt z ta gra !!
Ale jak dobrze pojdzie to lada dzien bede mial od tak dawna pozadana przez mnie Noe+ jakakolwiek ona bedzie napewno bedzie lepsza od mojego lacza :| (Pomijajac fakt ze czekam na nia juz grubo ponad 20 dni :/ )

Z gory dziekuje za wyrozumialosc na przyszlosc . . .

GL & HF

+Quote Post
kostek pl
post 13:07, 17 12 2003
Post #72

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 189

moj jest od nazwiska mam taki gdzies od 14 lat mowia na mnie jeszcze : m@!dziaty, rączki (bo nie mam prawego przedramnienia j#@!#a mina)heh ale głównie to kostek.

+Quote Post
Nexilis
post 17:31, 17 12 2003
Post #73

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 594

Ktos tam mowil ze nikt nie czyta lacinskiego slownika [[[: a jednak. Wlasnie ze slownika wzial sie moj nick.

+Quote Post
Artlight
post 18:23, 17 12 2003
Post #74

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 765

Ot po prostu zajmuje się projektowaniem oświetlenia. Nick używany dość długo na różnych specjalistycznych forach...
np. jak ktoś oglądał iluminacje kościoła Zbawiciela w Wawie to ja smile.gif

+Quote Post
falubaz
post 19:51, 17 12 2003
Post #75

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Hehe ociagalem sie z pisaniem na ten topic.
FALUBAZ- Lubuska Fabryka Zgrzewlarek Bawełnianych
hehe dobre
a tak wogole Falubaz to byla nazwa Zielonogórskiego Klubu Żużlowego jeszcze za czasow komuny. I wtedy to byly jazdy(nie iwem jeszcze nie zylem wtedy) podobno. Falubaz to tradycyjna nazwa ZKŻ-tu obecnie i tak jest na meczach nie zkż zkż. tylko KS Falubaz KS Falubaz!A ja jestem ich fanem(psycho lekkim),kazdy bluzg na KS Falubaz oznacza moj offense mad.gif

A taki nick bo kocham ten zespół i jestem na każdym meczu gdy jezdza w Zielonnej Górze!
Pozdro dla wszystkich!

A to od K.I.D.a smieszne to smile.gif
F.A.L.U.B.A.Z.: Functional Artificial Lifeform Used for Battle and Accurate Zoology

+Quote Post
Luck4s
post 20:13, 17 12 2003
Post #76

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 893

Moje pseudo powstało od imienia.Oto lancuch jego rozwoju(ksywki):

Lukasz,Luki,Lucky,Luck4s(obecne)

+Quote Post
Sagitarius
post 21:58, 17 12 2003
Post #77

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

Nexilis no to witaj w klubie <lol>

+Quote Post
AciD
post 11:32, 18 12 2003
Post #78

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

AciD - kwas (substancja zraca albo silny narkotyk)
so !#!@in simple aight ? kwasny humor kwasne zachowanie, poprostu wykret tongue.gif
a historia krotka i denna : za gowniarza (jeszcze gowniarskiego niz teraz omg) odczuwalem depresje mlodziencze z braku nicku i tak patrzac na program Sonic's Foundry Acid Music nasunelo mi sie na oczy slowo Sonic... ale po chwili sie znudzilo i spojrzalem na slowo Acid ... dodalem takie pro 1337 h4x0rskie duze D na koncu (nO WiEcIe BaJeRkA) i kozacze nickiem po dzis dzien a z reszta fejkow nie czuje tak silnych wiezi tongue.gif

btw Sagitarius korzystanie ze slownika jezyka ktorego sie nie rozumie zapobiega strasznej przypadlosci - oemgolus nubolus pospolitus forfakssejkus, oraz chorobom serca.

+Quote Post
Evingolis
post 17:36, 18 12 2003
Post #79

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 253

A co mi tam też sobie napisze. Różnym ciekawskim pytającym mnie już od początków mojej gry w RtCW wyjaśniam że moja ksywa nie ma nic wspólnego z żadnym zaspołem muzycznym ani z Evangelionem. To imie z książki niejakiego K. E. Wagnera. Facet stwarzył najlepszą sage o superbohaterze jaka kiedykolwiek czytałem (na pohybel ciotowatym Sparrowhawkom, Conanom, Fafhrdom i innej lewej hałastrze). Evingolis był bardzo ciekawą istotą, upraszczając nieco wilkołakiem i niestety zginął z ręki tegoż superbohatera (jak ktoś czytał to wie że superbohatera w cudzysłowiu bo to nie był dobry charaktrer). Ci co mnie znają skracają do Evin. Jest to ksywa czysto internetowa, real mówią na mnie różnie ale to już inna historia.

+Quote Post
Sagitarius
post 22:58, 18 12 2003
Post #80

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

wlasnie kiedys jak patrzylem na nicki te takie skomplikowane to sie zastanawialem dlaczego sa takie dziwne..a tu sie okazalo ze kazdy ma swoja historie..

+Quote Post

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi